Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σε Φλώρινα Κοζάνη και Πτολεμαΐδα - Ποιους θα συναντήσει

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Ο υπουργός επαναλαμβάνει στην ουσία την περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει στην περιοχή τον Ιούνιο του 2017 θε επισκεφθεί σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
στην Φλώρινα θα έχει συναντήσεις με αντιπεριφερειάρχης και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης θα λάβει μέρος σε εκδηλώσεις όπως σε αυτή που προγραμματίζει ο δήμος της Κοζάνης με συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φορέων της εκπαίδευσης στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης.
Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός ξεκινά την περιοδεία την Παρασκευή 1 Μαρτίου από την Φλώρινα και
σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews νωρίς το πρωί θα επισκεφθεί το ΕΠΑΛ, θα συναντήσει τους αντιπεριφερειάρχες  στην Φλώρινα θα επισκεφθεί στην συνέχεια το Γυμνάσιο και Λύκειο Φλώρινας το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φλώρινας  ενώ θα δώσει και συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους της περιοχής . Το βράδυ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Φλώρινα στην αίθουσα Φοοφη.
Το Σάββατο ο υπουργός παιδείας θα έχει συναντήσεις στην Πτολεμαΐδα χωρίς να είναι ακόμη βέβαιο εάν θα μιλήσει σε εκδήλωση. Το απόγευμα του Σαββάτου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει  στο αμφιθέατρο της νέας Βιβλιοθήκης ο Δήμος Κοζάνης με συμμετοχή μελών της Ακαδημαϊκής κοινότητας του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της εκπαίδευσης αλλά για την επόμενη ημέρα του νέου πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η ημερομηνία και το θέμα της εκδήλωσης κλείδωσε κατά την συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης με τον Κώστα Γαβρόγλου  πριν από μια εβδομάδα  στην Αθήνα.  Η Κοζάνη εκτός από πρωτεύουσα της δυτικής Μακεδονίας θα είναι και η Μητρόπολη του νέου Πανεπιστημίου και όπως φαίνεται επιθυμία της δημοτικής είναι να αποσαφηνιστούν ορισμένες λεπτομέρειες ώστε το νέο εγχείρημα του πανεπιστημίου να πατά σε βάσεις που δεν θα υπονομευθούν από μελλοντικές συγκυρίες.
Την Τέταρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα καθώς εκκρεμούν συναντήσεις και εκδηλώσεις με ενδιαφερόμενες ομάδες της εκπαίδευσης που θα επιθυμούσαν να έχουν μια συνάντηση μαζί του. Το κύριο θέμα φυσικά σε όλες τις συζητήσεις θα είναι το νομοσχέδιο που6 βρίσκεται ήδη στην διαβούλευση για την συγχώνευση πανεπιστημίου και ΤΕΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας