Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή Λαλιώτη: «Αδιαπραγμάτευτη» η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ

Σε απάντησή του σε δημοσίευμα του «Βήματος» κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης τόσο με ΝΔ όσο και με ΣΥΡΙΖΑ
«Ο θετικός αυτοπροσδιορισμός με τον αυτόνομο λόγο, την αυτοδύναμη στρατηγική και τον διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ιστορικές αντιστροφές της ταυτότητάς μας και της στρατηγικής μας» επισημαίνει ο Κώστας Λαλιώτης με επιστολή του στο «Βήμα».
Στην επιστολή του ο κ. Λαλιώτης διαψεύδει τα περί «τάσσεται ευθέως υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», που αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας και υπογραμμίζει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η «αυτοδύναμη στρατηγική» του ΚΙΝΑΛ, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.
Ολόκληρη η επιστολή - απάντηση: 
«Προς τον Διευθυντή
της Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»
κ. Αντώνη Καρακούση
Αγαπητέ Αντώνη,
1. Στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 17.2.2019 στο «ΒΗΜΑτοδότη», στην τελευταία σελίδα έχει δημοσιευτεί ένα ανώνυμο σχόλιο με αναφορά στο όνομά μου.
- Το σχόλιο με τίτλο «Κριτική στο Λαλιώτη» αναφέρει τα εξής :

«Πυκνώνουν οι φωνές κριτικής στο ΠαΣοΚ για τη στάση του Κώστα Λαλιώτη. Τελευταίως, όπως λέγεται, δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα και τάσσεται ευθέως υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν κάνει εκπτώσεις στα καλά λόγια που λέει για τον Τσίπρα». 
Κρίνω τη γραπτή μου απάντηση (μετά και την τηλεφωνική μας συνομιλία) και αυτονόητη και επιβεβλημένη. Εύχομαι και ελπίζω στο όνομα της αλήθειας και στο όνομα της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας να τη δημοσιεύσει η έγκριτη Εφημερίδα σας στην αντίστοιχη σελίδα.
2. Το σχόλιο της Εφημερίδας σας στο «ΒΗΜΑτοδότη» της περασμένης Κυριακής δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και την πραγματικότητα.
-  Μπορεί να αποτελεί αποκύημα φαντασίας του ευφάνταστου (… αλλά και ανώνυμου) Συντάκτη σας, που εζήλωσε μια κυριακάτικη δόξα ενός παραμυθά.
-  Όμως ο Συντάκτης σας μπορεί να είναι, άθελά του, αφελές θύμα μιας μεθοδικής παραπληροφόρησης και παραπλάνησης από κάποιους κύκλους, που αποπειράθηκαν να τον χρησιμοποιήσουν για να προβάλλουν τα δικά τους ψευδή και διατεταγμένα σενάριά τους.
- Σε κάθε περίπτωση ο ανώνυμος Συντάκτης σας είτε ως ευφάνταστος παραμυθάς είτε ως αφελές θύμα ματαιοπονεί.
3. Η δική μου σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη, με την ΚεντροΑριστερά και με το ΚΙΝΑΛ είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιατάρακτη, είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.
Οι ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες και συνδέονται άρρηκτα με μια 45χρονη ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
- Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής και της ΚεντροΑριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο τους, την αυτοδύναμη στρατηγική τους και τον καταλυτικό διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο τους.
Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, σαφείς προγραμματικές θέσεις με όρους αντιπαράθεσης και σύγκρουσης, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ και τη Δεξιά.
Βεβαίως ο θετικός αυτοπροσδιορισμός με τον αυτόνομο λόγο, την αυτοδύναμη στρατηγική και τον διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ιστορικές αντιστροφές της ταυτότητάς μας και της στρατηγικής μας. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει συγκυριακά, αδιέξοδα και ανιστόρητα μέτωπα Κυβερνητικής συνεργασίας, που εγκλωβίζουν και ακυρώνουν τη δυναμική, τη διαδρομή και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξής μας.
-  Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΚεντροΑριστερά θα αποκτήσουν ξανά ευρύτατο και ζωτικό ιδεολογικό, κοινωνικό, πολιτικό και προγραμματικό χώρο.
Μόνον με αυτούς τους καθαρούς στρατηγικούς στόχους μπορούν να ταυτιστούν και να συμπορευτούν συμμετοχικά και ενεργά εκατομμύρια πολίτες, που έχουν διαχρονικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Παράταξή μας.
Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ, η ΚεντροΑριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ.
Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και μια Προοδευτική - Ριζοσπαστική ΚεντροΑριστερά θα μπορούν να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, δυναμική και προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
 Φιλικά, Κώστας
Υ/Γ. Αγαπητέ Αντώνη, τις θέσεις αυτές τις έχω διατυπώσει αναλυτικά πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε άρθρα, παρεμβάσεις και απαντήσεις, που έχουν δημοσιευτεί σε Εφημερίδες και Ιστοσελίδες.
Αγαπητέ Αντώνη, εάν αμφισβητείς την καθαρότητα και τη διαχρονικότητα των θέσεων και των προτάσεών μου μπορώ να σου στείλω όλα τα σχετικά ντοκουμέντα».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας