Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Π.Γ ΣΥΡΙΖΑ -«σπάσιμο» δήμων: Ενέκρινε τους τέσσερις -«Παράθυρο» & για πέμπτο

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Τρίτη, υπό τον πρωθυπουργό, αποφάσισε την κατάτμηση των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Βελβεντού και ίσως και της Σάμου με νομοθέτημα που θα προωθηθεί τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών.
Το θέμα θα τεθεί και στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος το Σαββατοκύριακο.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την διαρροή της πληροφορίας για «σπάσιμο» τεσσάρων δήμων, υπήρξε έντονη αντίδραση από τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη αλλά και από την τοπική οργάνωση του κόμματος, που απαίτησαν τη διάσπαση σε δύο δήμους του δήμου Σάμου. Κάτι που φαίνεται ότι θα περιληφθεί στην διάταξη που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.
Το σχέδιο κατάτμησης τεσσάρων ή πέντε δήμων αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργόςΕσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη ή και την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ η κατάτμηση θα ισχύσει άμεσα, όποτε τον Μάιο οι πολίτες θα ψηφίσουν για τις διοικήσεις των νέων
δήμων.
Επίσης η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ,  επιβεβαίωσε τις υποψηφιότητες για τις ευρωκάλπες μόλις τεσσάρων προσώπων, των τριών σημερινών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής αναμένεται να εγκρίνει και ανακοινώσει περί τις 15 υποψηφιότητες.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας