Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών για την επίσκεψη Γαβρόγλου

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης στηρίζει τον αγώνα μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών και τα δίκαια αιτήματά τους.
Η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι η όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση στο περιεχόμενο της γνώσης, προβλήματα και ελλείψεις που διαιωνίζονται για χρόνια, μαζί με νέα που προστίθενται και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά.
Απέναντι σ’ αυτά, η κυβέρνηση επιχειρεί με την προπαγάνδα της περί «κανονικότητας», όχι απλώς να αρνηθεί τα προβλήματα, αλλά να μας πείσει ότι πρέπει να αποδεχτούμε να
ζούμε με αυτά, γιατί  «πάντα συμβαίνουν τέτοια πράγματα βρε αδερφέ» …
Θέλει να μας κάνει να κλείνουμε τα μάτια στις παγωμένες αίθουσες, στα κλεισίματα τμημάτων, στις καθηγητικές ελλείψεις, στην αδιοριστία κ.α. Να τα αποδεχτούμε μοιρολατρικά, να κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας.
Βάζουμε οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες μας για την Εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά μας στον 21ο αιώνα, κόντρα στη μοιρολατρία του «τίποτα δε γίνεται». Η πείρα έχει δείξει ότι ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες η αντίσταση και οι κινητοποιήσεις ανοίγουν δρόμους και μπορούν να έχουν αποτελέσματα.
Σ’ αυτό το πνεύμα, η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης οφείλει να συμβάλλει στο ξεδίπλωμα των διεκδικήσεων, που ανταποκρίνονται σε ένα σχολείο καθολικά δημόσιο και δωρεάν, που θα μορφώνει τα παιδιά μας, ένα σχολείο που θα καλλιεργεί όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου αλλά και την ολοκληρωμένη επιστημονική ανώτατη εκπαίδευση, με όλη τη γνώση που είναι απαραίτητη ανά αντικείμενο σπουδών, με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, με το πτυχίο ως μόνη προϋπόθεση.
Καλούμε τις γυναίκες της Κοζάνης, τις νέες μητέρες, τις εργαζόμενες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και τις αδιόριστες εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες, φοιτήτριες και σπουδάστριες να δώσουν δυναμικά το παρών στην κινητοποίηση μαθητών – σπουδαστών – εκπαιδευτικών, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόβλου, το Σάββατο 2 Μάρτη, στις 5:30μμ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
Δεν παζαρεύουμε πόσα θα χάσουμε!
Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας!

Κοζάνη 27/2/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας