Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Διάσπαση δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Του Νίκου Λαζαριώτη
Από την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών (όπως αυτή διέρρευσε) για τη διάσπαση  Δήμων προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα και ενστάσεις  όπως :
1.Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να συζητιέται το θέμα της διάσπασης ενός Δήμου  και ο ίδιος ο Δήμος να είναι σε πλήρη άγνοια. Καμιά πληροφορία δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ανεπίτρεπτο να προσπαθούμε σαν δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούμε από παράγοντες της ΜΚΟ «κοινωνία των πολιτών του Βελβεντού» ή από διάφορα διαδικτυακά σχόλια τοπικών πολιτικών παραγόντων. Προκλητική υποτίμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμοθετημένων οργάνων της.    
Γνωρίζουν οι  τοπικοί πολιτικοί παράγοντες ποια είναι τα προβλήματα και ποιες είναι οι δυνατότητες του σημερινού Δήμου Σερβίων - Βελβεντού ;  Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  γνωρίζει ; Το Υπουργείο γνωρίζει την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος ;   Προσωπικά  έχω σοβαρές  αμφιβολίες.

 2.Όλο το βάρος του διαχωρισμού καλούνται να το σηκώσουν οι καταργούμενοι Δήμοι. Για τους άλλους Δήμους δεν έχω άποψη και δεν μπορώ να κρίνω αλλά για το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού σημειώνω τα εξής :
Δεν προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού. Προβλέπεται εθελούσια απόσπαση  από το υπάρχον προσωπικό. Άρα το διαθέσιμο, έτσι και αλλιώς, ανεπαρκές προσωπικό του ενός Δήμου θα μοιρασθεί σε δυο Δήμους. Με ποιο τρόπο θα διασφαλισθεί η λειτουργία
Τεχνικής Υπηρεσίας ;
Οικονομικής Υπηρεσίας ;
Το υπουργείο εκτιμά ότι οι δυο νέοι Δήμοι θα είναι βιώσιμοι ;
Με την κατάθεση της τροπολογίας και μέσα το κλίμα της διάσπασης όλοι οι υπάλληλοι λογικό είναι να αρχίσουν να ασχολούνται με το επαγγελματικό μέλλον τους και όχι με τις υποθέσεις ενός Δήμου υπό διάσπαση. Άρα τα προβλήματα λειτουργίας που ήδη υπάρχουν θα επιδεινωθούν.
3. Η Κοινωφελής Επιχείρηση  και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού αποκτούν χωρική αρμοδιότητα στο σύνολο των νέων Δήμων τουλάχιστον για δυο χρόνια. Τα Δημοτικά συμβούλια  των νέων Δήμων θα αποφασίσουν μέσα σε δυο χρόνια για την συνέχιση ή μη  της λειτουργίας των Νομικών προσώπων ως διαδημοτικών. Σε περίπτωση διαφωνίας των δυο Δημοτικών Συμβουλίων τι γίνεται ;  Ποιος θα ασκεί πολιτική στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την πρόνοια ;
4. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών θα συγκροτηθεί Επιτροπή Κατανομής Περιουσίας από τον σημερινό Δήμο (Συντονιστής Αποκεντρωμένης, Αντιδήμαρχος οικονομικών, προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, πολιτικός μηχανικός, δικηγόρος του καταργούμενου Δήμου, δυο δημοτικοί σύμβουλοι (1) πλειοψηφίας και (1) μειοψηφίας) η οποία θα κάνει την σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για
Α. κατανομή στοιχείων ενεργητικού και παθητικού στους νέους δήμους
Β. το προσδιορισμό ποιος Δήμος θα συνεχίσει τις εκκρεμείς δίκες του καταργούμενου Δήμου
Γ. Τον καθορισμό του ποσού από τα χρηματικά διαθέσιμα κατά την 31η Αυγούστου 2019 σύμφωνα με τον πληθυσμό.
Τα ακίνητα είναι εύκολο να διαχωριστούν. Τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όμως δεν διευκρινίζεται πως.
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού σήμερα ουσιαστικά είναι σε διάλυση. Δεν έχει αντιδήμαρχο οικονομικών, δεν έχει δικηγόρο, ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας δίνει καθημερινό αγώνα ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί για την στοιχειώδη λειτουργία του Δήμου και το βλέπω πρακτικά πολύ δύσκολο να διαθέσει χρόνο για την επιτροπή που θα συγκροτηθεί άρα ;
Ποιος θα ασχοληθεί με του νέους Οργανισμούς Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) ;
Υπάρχει λύση : Να διαθέσει η Περιφέρεια στον Δήμο τους απαιτούμενους υπαλλήλους για να ασχοληθούν με το διαχωρισμό δεδομένου ότι η διάσπαση  έχει και «αναπτυξιακή προοπτική».
Εύχομαι αυτοί που θα είναι μέλη (αν βρεθούν τελικά) της επιτροπής να καταφέρουν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση γιατί δεν θέλω να φανταστώ ότι θα βάλουν τις τοπικές κοινωνίες να μαλώνουν μεταξύ τους για το μοίρασμα της περιουσίας.
Με τον τρόπο που γίνεται ο διαχωρισμός (χωρίς προσωπικό, χρηματοδότηση και τεχνική στήριξη) έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα των δυο Δήμων.
Σαν δημοτικός σύμβουλος του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου αισθάνομαι την υποχρέωση, προς όλους τους δημότες, να καταθέσω δημόσια την αγωνία μου.
Όσοι αποφασίζουν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

28/02/2019
ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα το δσ εχει παρει ομοφωνη ΣΥΜΦΩΝΗ αποφαση για τον διαχωρισμο
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ!!!!

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!!!

ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΤΕΙ;

ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΝΑΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ!!!!!!!

Επίσης γραφεις «Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών θα συγκροτηθεί Επιτροπή Κατανομής Περιουσίας από τον σημερινό Δήμο (Συντονιστής Αποκεντρωμένης, Αντιδήμαρχος οικονομικών, προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, πολιτικός μηχανικός, δικηγόρος του καταργούμενου Δήμου, δυο δημοτικοί σύμβουλοι (1) πλειοψηφίας και (1) μειοψηφίας) η οποία θα κάνει την σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για»

ο προισταμενος οικονομικης υπηρεσιας του ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ που δεν ειναι οικονομολογος οπως προκυπτει απο το φεκ συστασης του δημου σας που εχει τις ιδιοτητες των υπαλληλων σας(ειναι διοικητικος και ρωτωντας τον αντιδημαρχο κυριακιδη εμαθα οτι δεν εχει καμια σχεση οι σπουδες του με οικονομικα και λογιστικα) και μαλιστα ο ισολογισμος σας υπογραφεται απο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗ οπως φαινεται στο σαιτ του δημου
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ; ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ;

JOHN είπε...

ΝΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;
ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ. ΤΙ ΚΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είχες και την ίδια αγωνία όταν επί τρίτη φορά ψήφιζες ΝΑΙ στην σύναψη δανείου 2.000.000 euro χωρίς να ξέρει κανένας πως και που θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα.
Η επιστολή σου τελειώνει με τη φράση "όσοι αποφασίζουν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους"
άραγε σύντροφε Λαζαριώτη ΕΣΥ τι ευθύνη έχεις απέναντι στους πολίτες ενός καταχρεωμένου δήμου όταν με την ψήφο σου θες να τους φορτώσεις επιπλέον χρέος 2.000.000 euro??????

Ανώνυμος είπε...

Νίκο είτε με το Βελβεντο ειτε χωρίς το θέμα είναι ένα: 5 χρόνια πάνε χαμενα... μας έχουν φορτωσει έναν δημαρχο που είναι το (λιγότερο) ανυπραρκτος έχει πάει τα σερβια 50 χρόνια πίσω και μια ερώτηση: τι Κέρδος είδαν οι σερβιωτες από την ενωση μας με το βελβεντο? Και όσο για τους υπαλλήλους μπες και κοίτα λίγο πόσα άτομα ζητανε οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα (κοινωφελή ΑΣΕΠ)... ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ δεν ζητάνε...γιατί αυτός που έρχεται στο δημαρχείο στις 12+ και φεύγει στις 1 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.... Και στο κάτω κάτω καλά κάνουν και θέλουν να φύγουν από μας γιατί σαν πολίτες ούτε εμείς ούτε αυτοί είδαμε εδώ και κάποια χρονια είδαμε κάποια διαφορα

Ανώνυμος είπε...


Κύριε Λαζαριώτη

Παρατηρώ μία ανησυχία στο πρόσωπό σου σχετικά με την επικείμενη ΔΙΑΣΠΑΣΗ του
Δήμου ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. Εάν αυτό προκύπτει από την απόφασή σου να κατέβεις
σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού με οποιοδήποτε
απο τουσ δηλωθέντες συνδιασμούς κατανοώ την ανησυχία σου.
ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. /// ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ
ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??//
Τέλος για να σου φύγει αυτός ο ΒΡΑΧΝΑΣ σε παραπέμπω στην ανάγνωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται ΕΓΛΟΓΙΚΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ το τελευ-
ταίο έτος της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Οσο για το θέμα της πληροφόπησης για το θέμα αυτό από την Μ.Κ.Ο. του ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ προς
το άτομό σου θεωρώ ότι εσύ ο ιδιος ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ; ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ; ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10.40 τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια θα λέμε τώρα? Είναι φανερό ότι είναι υπερ αυτού που που μας πήγε 30 χρόνια πίσω είναι υπέρ αυτου που είναι 5 χρόνια δημαρχος και είναι γιατρός (οναματα δεν λέω για ευνόητους λόγους) απλά δεν μπορώ να καταλαβω τι του βρήκε (σαν δημαρχο) και τόσο κοντα και τόσο υπέρ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 15ΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ

Ανώνυμος είπε...

Όταν περνούσες το κατώφλι του Α.Τ. Σερβίων για να καταγγείλεις γεγονότα για την 28η Οκτωβρίου του 2011 είχες προβληματισμούς ή ενδοιασμούς γι’αυτό που έκανες? Αριστερέ σύντροφε?

Ανώνυμος είπε...

Πρός ανώνυμους σχολιαστές. Μεγάλη τιμή που ασχολείστε με τα γραφόμενα μου.Καλές Απόκριες. Ν.Λ

Ανώνυμος είπε...

Να βαζεις παντα το ονοματακι σου. Μην γραφεις απο το πρωι εως το βραδυ για να φαινεστε πολλοι

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη τιμή για μας να μας αφησεις και να πας στο Βελβεντο με τον Κοσματοπουλο που στηριξες το 2014 να τον στηριξεις παλι το Μάη. Νομίζεις δεν τα ξερουμε ε Νίκο;

Ανώνυμος είπε...

Νίκο Α0 για άλλη μια φορά φάσκεις και αντιφάσκεις, καταρχήν σε ευχαριστούμε που μπήκες στον κόπο και μας πληροφόρισες για την διάσπαση του Δήμου εφόσον δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση στο Δημοτικό συμβούλιο αντλησες όλες τισ πληροφορίες απο το Internet και τώρα παρουσιάζεσε και ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος, αστεία πράγματα. Β) Σε προβληματίζει πως θα λειτουργήσει ο νέος δήμος μιας και θα αποσπαστούνε υπαλιλοι και δεν σε προβληματίζει το γεγονός οτι στο Δημαρχείο παραέγινε το κακο με τόσους υπαλοίλους που μαζεύτικανε χωρίς αντικείμενο εργασίας βλέπεις είσαι μαθημένος στο αραλίκη και ξέρεις καλά απο Δημόσια λειτουργεία υπηρεσίων (όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα). Γ) Λές πως οι υπάλιλοι θα στραφούνε σε προσσωπικές ενασχολίσεις αυτό κατί μου θυμίζει, θες να στο αναλύσω και περισσότερο? γιατί με τις αναπλάσεις και τα εργα της ΑΝΚΟ μόνο η Ε.Ε δεν λοίπει από μέσα απο τις συμβάσεις έργων .... Δ) Δεν συμερίζεσε την αγωνία και την λαχτάρα όλων των Συνδημοτών μας που καλός κακός αυτό θα το κρίνουνε οι ίδιοι θέλουνε να ανεξαρτητοποιηθούνε, δεν το κατάλαβα τι πρόβλημα έχετε? για τα Σέρβια θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα στην λύψη αποφάσεων αλλά βλέπετε θέλετε δήμους με πολυφωνιά γιατί το ξέρετε οτι ποτέ δεν πρόκιτε να συνενοηθούνε απο κοινου σε κάτι καλό απότε οι επιτίδιοι κάνουνε καλύτερα την δουλεία απο κάτω απο τα γραφεία, Ε Νίκο ? Ε) Το ξέρεις πολύ καλά οτι πολιτικά έχεις τελείώσει για τον Δήμος Σερβίων Βελβεντού η Ανάπλαση ηταν η χαριστική βολή και τώρα συμπράτεις ακόμα και με τουσ ποτυχημένους του Γιατρού για να ψηφίζεις το δάνειο μπας και σε λυπηθεί και σε βάλει στο ψηφοδέλτιο του αν μπορέσι να συπληρώσει.

Το Προφίλ μας