Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Πτολεμαΐδα: “Φτωχαίνει” το Μποδοσάκειο νοσοκομείο – Με την αποχώρηση τριών Ιατρών -Διευθυντών στη σύνταξη

Από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Στο σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και δη ιατρικού προσωπικού του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, έρχονται να προστεθούν και τρεις αποχωρήσεις ιατρών με την εκπνοή του 2018, λόγω συνταξιοδότησης.
Πρόκειται για τον Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου Ιορδάνη Ανδρεάδη, για τον Συντονιστή Διευθυντής της Ορθοπεδικής του Μποδοσάκειου, Αναστάσιο Κουντούδη και τον Διευθυντή του Ακτινολογικού Πασχάλη Μήγγο, οι οποίοι μετά από πολύχρονη και ευδόκιμη θητεία στο ΕΣΥ αποχωρούν από το νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης. Οι ανωτέρω αποχωρήσεις ιατρών από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο αποτελούν πλήγμα για το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, καθώς είναι γνωστή η έλλειψη ιατρικού προσωπικού που ταλανίζει το εν λόγω νοσοκομείο, όπως άλλωστε και τα περισσότερα νοσοκομεία στην ελληνική περιφέρεια. Πόσο μάλλον που οι
προσλήψεις νέου ιατρικού προσωπικού είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες λόγω γραφειοκρατίας και θα αργήσει πάρα πολύ -κατά πως φαίνεται- η αντικατάστασή τους. Ιδιαίτερα μάλιστα για τη Χειρουργική κλινική η αποχώρηση του επικεφαλής Ι. Ανδρεάδη πρόκειται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή, αφού από την περασμένη άνοιξη αποχώρησαν άλλοι δύο ιατροί, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες χειρουργοί να μετρώνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η αποχώρηση των ιατρών αυτών από το Μποδοσάκειο αποτελεί όμως πλήγμα και για έναν ακόμα λόγο, καθώς οι γιατροί αυτοί ύψωσαν όταν χρειάστηκε το ανάστημα και τη φωνή τους για να αποτρέψουν ενέργειες εις βάρος του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζεται η καταγγελία – διαμαρτυρία των Ανδρεάδη και Κουντούδη την άνοιξη του 2017 για την υφαρπαγή εξοπλισμού (χειρουργικού μικροσκοπίου) από το Μποδοσάκειο για την μεταφορά του στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, ενέργεια η οποία ματαιώθηκε μετά τη διαμαρτυρία τους και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα μετά από σχετικό δημοσίευμα του «e-ptolemeos.gr». Σε κάθε περίπτωση, η κοινή διοίκηση του “Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο” οφείλει να προβεί αμέσως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η πρόσληψη νέων ιατρών που θα καλύψουν τις ανωτέρω χηρεύουσες θέσεις.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας