Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Θύελλα για τις offshore υπουργών που επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ- Το Twitter δίνει ρέστα για τις offshore: Οι «Μένουμε Κέιμαν» και το ταξικό υπερ-όπλο του καπετάν Κυρίτση

Το νέο «υπερ-όπλο» στον ταξικό πόλεμο, η στρατηγική κίνηση για να μην δει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα λεφτά που θα πάρει η Ελλάδα από τη Ρωσία και η νομιμοποίηση της διαπλοκής.
Είναι μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους σχολίασαν οι χρήστες του Twitter την είδηση για τη ρύθμιση που επιτρέπει σε βουλευτές και υπουργούς την κατοχή offshore εταιρειών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το hashtag #Syriza_offshore τους έδωσε την ευκαιρία για να σχολιάσουν όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας των τελευταίων ημερών.

Από τις συμφωνίες με τη Ρωσία, μέχρι τα όσα έγραψε ο Γιώργος Κυρίτσης για το ταξικό πρόσημο της φορολόγησης και τους «Μένουμε Ευρώπη»- αν και πλέον γίνεται λόγος για τους «Μένουμε Κέιμαν»- το υπέρ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, έως και η επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών στο Αγιο Ορος, οι χρήστες του Twitter βρήκαν έναν τρόπο να τα συνδυάσουν όλα με τις offshore.
Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις τους:
Από τις κραυγές για λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κτλ. στη νομιμοποίηση offshore για βουλευτές/υπουργούς με ηθικό πλεονέκτημα.
Νομοθετήστε ένα νόμο που θα λέει ότι οι νόμοι δεν ισχύουν για υπουργούς. Μην παιδεύεστε κάθε λίγο.
Ρε παιδιά τι είχαν πει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Θα πολεμήσουν την διαπλοκή ή θα την νομιμοποιήσουν;
Όταν πεθαίνουν οι Συριζαίοι υπουργοί πάνε σε φορολογικούς παραδείσους.
Ξεκάθαρα στρατηγική η κίνηση με τις Offshore. Για να μη δει ο Σόιμπλε τα λεφτά που θα πάρουμε από Ρωσία-Κίνα και κάνει ντου.
Δεν πιστεύετε δηλαδή ότι οι #Syriza_Offshore, όπως και ο κόφτης, δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ και απλώς ψηφίστηκαν για να υπάρχουν;
Και το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα είναι στα Νησιά Κέιμαν δηλαδή;
Στα Cayman Islands τον κεντρικό δρόμο τον ονόμασαν Syriza Avenue
Οι #Syriza_Offshore είναι το μυστικό υπερ-όπλο στον ταξικό πόλεμο του καπετάν Κυρίτση
Πόσες offshores προλαβαίνουμε να φτιάξουμε μέχρι το 2019 σύντροφοι;
Η Ελλάδα παίζει να έχει τους πλουσιότερους αριστερούς παγκοσμίως.
Στήνουν #Syriza_Offshore στα άδυτα του καπιταλισμού για να τον διαλύσουν εκ των έσω. Σατανικό.
Υπάρχουν άνθρωποι με αγώνες στην αριστερά. Δηλαδή δεν δικαιούνται μια #Syriza_Offshore για να εξασφαλίσουν τα γεράματα;
Στις Νήσους Κέιμαν η ανάπτυξη έχει κοινωνικό πρόσημο, όλοι το ξέρουν αυτό.
Νομίζω ότι στις #syriza_offshore θα καταθέσουν τα χρήματα που θα πάρουν από τους μενουμευρώπηδες μέχρι να τα μοιράσουν στο φτωχό λαϊκό κόσμο.
Συγνώμη κύριε εσείς με ποιους είστε; Με τους μενουμεευρώπη; ή μενουμεκέυμαν;
Να γιατί πήγαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στο Άγιον Όρος. Για να ζητήσουν "άφεση αμαρτιών" για τις offshore...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τον νόμο 3849 του 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου για πρώτη φορά απαγόρευσε την συμμετοχή πολιτικών σε offshore εταιρείες! !
Η "αριστερή" κυβέρνηση ακυρώνει τον παραπάνω νόμο!!

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη:


Με το νόμο 3849/2010 προστέθηκε νέο άρθρο στο νόμο 3213/2003, με το οποίο απαγορεύτηκε πλήρως η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες.

Ήδη η κυβέρνηση, με το άρθρο 178 του νόμου για τη Συμφωνία Δημοσιονομικών Μέτρων, τροποποιεί το ν.3849/2010 και απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες, μόνον αν αυτές σχετίζονται με μη συνεργάσιμες φορολογικά χώρες.

Αν, συνεπώς, μια χώρα χαρακτηρισθεί με απλή απόφαση του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών ως συνεργάσιμη φορολογικά, τότε επιτρέπεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες, άρα η πράξη δεν τιμωρείται!

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση που εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση.

Η ομάδα GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην τέταρτη αξιολόγησή της, συνιστά να γίνει ακριβής ορισμός της έννοιας των «εξωχωρίων εταιρειών», γιατί, όπως υποστηρίζει, διαφορετικούς ορισμούς των offshore εταιρειών αποδέχονται διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ ή το ΔΝΤ.

Η σύσταση της GREKO είναι άνευ νοήματος, διότι η έννοια των εξωχώριων εταιρειών ορίζεται στο ελληνικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 5 παρ.7 του νόμου 3091. Γι΄ αυτό και ο νομοθέτης το 2010 δεν επανέλαβε τον ορισμό των offshore στο κείμενο του ν.3849. Είναι αξιοπερίεργο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τη συγκεκριμένη ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πάντοτε στηρίζεται σε στοιχεία που παρέχουν οι εθνικές αρχές.

Έτσι, η κυβέρνηση ανοίγει τεράστιο παράθυρο συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που σχετίζονται με χώρες φορολογικά συνεργάσιμες.

Θυμίζω ότι μερικές τέτοιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί διαμαρτύρονται μερικοί για τη νέα νομοθεσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τιςOffshore εταιρείες. αφού αυτές θα φέρουν αριστερό πρόσημο. Με το πρόσημο αυτό είναι προφανές ότι καταπολεμείται η διαπλοκή και επιβραβεύεται η διαφάνεια. Μόνο που η νομοθετική αυτή ρύθμιση θέλει μία συμπλήρωση. Να παραπεμφθούν στο ειδικό Δικαστήριο όλοι οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ, Παπαπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Καστανίδης κλπ, που εισηγήθηκαν και ψήφισαν τον κατάπτυστο αυτό νόμο που απαγόρευε τη συμμετοχή Υπουργώ και Βουλευτών σε τέτοιες εταιρείες. Λαουνζίκο απόφαση για 99 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρυθμίσει παρόμοια θέματα για το καλό, βεβαίως, βεβαίως, των φτωχών και των καταφρονεμένων που δεν έχουν στο κόσμο μοίρα. Ο Θεός τους έφερε στην εξουσία.Δόξα τω Θεώ......

Ανώνυμος είπε...

Ποιος το ειπε, το πρωτοθεμα; Αρα σιγουρα ψεμα σιγουρα κατι παιζει και ειναι πλεον τοσα μα τοσα πολλα τα ψεματα των φοροφυγαδων που καιγονται με το νεο φορολογικο που ειναι να απαξιεις να τα διαβασεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστης εχει την εντυπωση πως γραφοντας συνεχεια υπερ παπανδρεου παπακωνσταντινου ανωνυμα θα πεισει πως οι βλαμμενοι και τα λαμογια που εχουν απομεινει να τους στηριζουν ειναι πολλοι!

Ανώνυμος είπε...

7.19 lamogio ke makakas ke nistikos ise esi.

Το Προφίλ μας