Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Παρουσίαση του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica στο ΕΒΕ.

Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  και σε επιχειρηματίες της Π.Ε. Κοζάνης, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίαση από στελέχη της ΔΕΠΕΠΟΚ και του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica για την δημιουργία επενδύσεων με σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στα πλαίσια ολοκληρωμένων και βιώσιμων σχεδίων αστικής ανάπτυξης.


Η παρουσίαση έγινε στο Επιμελητήριο Κοζάνης όπου παραβρέθηκαν τόσο ο Πρόεδρος κ. Κώστας Κυριακίδης, όσο και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, οι οποίοι και εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει μέσω ολοκληρωμένης προσέγγισης να προσδιοριστούν τα σχέδια που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Jessica καθώς οι πόροι του που θα χορηγούνται με την μορφή χαμηλότοκου δανεισμού μπορούν να διοχετεύονται σε επενδυτικά προγράμματα στους εξής τομείς:

  • Αστικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της ύδρευσης, της ενέργειας κ.τ.λ.
  • Χώροι της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, για τουρισμό.
  • Επαναξιοποίηση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών εκτάσεων.
  • Χώροι γραφείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τους τομείς της πληροφορικής και της έρευνας και ανάπτυξης.
  • Πανεπιστημιακά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών, βιοτεχνολογικών και άλλων εξειδικευμένων εγκαταστάσεων.
  • Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης.

     Η εκδήλωση παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον και υπήρξε δέσμευση τόσο από τα μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕ όσο και από τον Δήμαρχο Κοζάνης ότι θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις στην επόμενη συνάντηση με τα στελέχη του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας  

Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Κοζάνης


Κωνσταντίνος Κυριακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας