Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ραχήλ Μακρή: Τα σπασμένα της Siemens, τα πληρώνουν και οι πολύτεκνοι – Ανυπαρξία κράτους δικαίου, ανεξέλεγκτη πρόκληση του κ. Στουρνάρα


Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον ότι η κυβέρνηση διά του οικονομικού επιτελείου εμπαίζει και εκδικείται τις πολύτεκνες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.
Την ίδια ώρα που σε μια νύχτα χαρίζονται δις ευρώ σε μεγαλοκαταθέτες και διεφθαρμένους, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια, επιπροσθέτως δημιουργεί υπέρογκα φορολογικά βάρη, τα οποία θα επωμίζονται εις βάρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Με σχετική ερώτηση μου στις 9 Αυγούστου του 2012 προς τον Υπουργό Οικονομικών, επισήμανα ότι η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, η πτώση των εισοδημάτων, η μεγάλη φορολογία, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η γενικότερη ύφεση επηρεάζουν ως επί το πλείστον τις πολύτεκνες οικογένειες που τα έξοδά τους πολλαπλασιάζονται. Ελέω της Οικονομικής Κρίσης ο Υπουργός Οικονομικών λαμβάνει υπόψη του τα ζητήματα, όμως διευκρινίζει ότι θα αποτελέσουν στο μέλλον αντικείμενο νομοθετικής ρύθμισης, παρατείνοντας τις δυσχέρειες στις ευαίσθητες κοινωνικά πολύτεκνες οικογένειες.

Αφού δεν τολμούν να τα βάλουν με τους μεγαλοκαταθέτες και μεγαλοτραπεζίτες που διαρρέουν εκτός της χώρας εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ χωρίς κανένα φορολογικό κόστος,  αφού απάλλαξαν  την Siemens από κάθε αστική και ποινική ευθύνη σε αντίθεση αυτών που έλεγε προεκλογικά ο κ. Σαμαράς, αφού της έδωσαν στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας  πιστοποιητικό καθαρότητας και δώρισαν, έτσι απλά,  1,900,000,000, ποσό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κοινωνική πρόνοια,  ο Υπουργός Οικονομικών με απόλυτη κυνικότητα σ’ ότι αφορά ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που δεν συγκλόνισαν μόνο τη χώρα μας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι: <<ήρθα εδώ από πατριωτικό καθήκον και μόνο και όταν  τελειώσω τη δουλειά που πρέπει να κάνω, θα φύγω. Η σύμβαση αυτή, ο φάκελος μάλλον της σύμβασης αυτής ήταν απλά στο γραφείο μου και ξέρετε πρέπει να καθαρίζουμε κάποια στιγμή με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος>>.
 Καταπίνουμε την καμήλα με το σκάνδαλο της Siemens, και διυλίζουμε τον κώνωπα για το επίδομα των πολυτέκνων. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ισονομίας και ισοπολιτείας, από τον κ. Στουρνάρα.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό ο Υπουργός στη ίδια ερώτηση απαντά ότι, απαλλάσσονται από φόρους πλήρως και χωρίς εισοδηματικό κριτήριο, το επίδομα (δηλαδή τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών) και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας καθώς και το επίδομα του τρίτου τέκνου, επιδομάτων που   θεσπίστηκαν  με το άρθρο 21 και  5 του Συντάγματος ως ενίσχυση των αδύνατων και αναξιοπαθούντων προσώπων, επιδομάτων που προσπαθούν να μετονομάσουν  σε κοινωνικά και προνομιακά, ώστε να περικόψουν και ουσιαστικά να καταργήσουν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουμε την τυχοδιωκτική, εγκληματική και διεφθαρμένη πολιτική του κ. Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιούμε ότι θα είμαστε αμείλικτοι σε τυχόν καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολυτέκνων και αναξιοπαθούντων ατόμων και καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών, όσο πρόθυμος ήταν στη διεκπεραίωση των υποθέσεων της Siemens, υπέρ της Siemens, να είναι πρόθυμος να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια, η οποία επιτελεί το ιερό καθήκον της διαφύλαξης του Ελληνικού Γένους. 


Ραχήλ Μακρή
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας