Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ραχήλ Μακρή: «Οριστικοί τίτλοι τέλους για τις Δ.Ο.Υ Πτολεμαΐδας και Νεάπολης με υπογραφή Γ. Στουρνάρα – Εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών Βουλευτών και της Δημάρχου Εορδαίας»

Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερη ανακοίνωση μου σχετικά με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνητικών Βουλευτών, κ. Κασαπίδη, Παπαδόπουλου και Κουκουλόπουλου, οι οποίοι γνώριζαν και γνωρίζουν την κρισιμότητα της υπόθεσης και δεν αντέδρασαν, υπακούοντας και συνεπικουρώντας στις αποφάσεις του Υπουργού.

Παράλληλα, εξαιρετικά εκτεθειμένη είναι και η Δήμαρχος Εορδαίας, κ. Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία σε δηλώσεις της στον Τύπο εξέφραζε την αισιοδοξία της για παραμονή της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας και μάλιστα με «κατάλληλες» ενέργειες του Βουλευτή κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου. Δυστυχώς, οι χειρισμοί τους ήταν ανύπαρκτοι και καταστροφικοί για την περιοχή, όπου πλέον χιλιάδες πολίτες θα καλούνται να μεταβούν στην πόλη της Κοζάνης για να εξυπηρετηθούν. Χαρακτηριστικά μιλάμε για κλείσιμο μιας υπηρεσίας με τον δεύτερο μεγαλύτερο όγκο εργασιών στην Δυτική Μακεδονία μετά από αυτή της Κοζάνης.

Μεγάλο πλήγμα  για την περιοχή του Βοίου επίσης είναι η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, με αποτέλεσμα η περιοχή να στερείται ακόμη μιας στοιχειώδους Κρατικής Δομής και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται προσεγγίζοντας την πιο κοντινή Δ.Ο.Υ. της Κοζάνης, η οποία βρίσκεται μέχρι και 90 χιλιόμετρα από το πιο απομακρυσμένο χωριό της περιοχής.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση μου σχετικά με τις καταργήσεις των Δ.Ο.Υ. απάντησε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα παραμείνει μόνο μια Δ.Ο.Υ. στις πρωτεύουσες των Νομών, εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και κάποια νησιά. Αποτέλεσμα, η ταλαιπωρία των φορολογουμένων πολιτών που για να προσεγγίσουν την πιο κοντινή Δ.Ο.Υ. ίσως χρειαστεί να διανύουν πολλά δεκάδες χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός έχουν κλείσει ήδη 49 καταστήματα και σταδιακά θα κλείσουν και  τα υπόλοιπα, με την απόφαση του να είναι αμετάκλητη. Ισχυριζόμενος ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αναβαθμιστεί, θεωρεί μη αναγκαία την αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων στις Δ.Ο.Υ. και ότι τα ΚΕΠ μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Υπουργός ζει εκτός της Ελληνικής πραγματικότητας, δεν γνωρίζει τα κενά της διοίκησης και θεωρεί ότι στην Ελλάδα τα πάντα δουλεύουν στην εντέλεια. Πλανάται πλάνη οικτρά.

Η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών είναι άδικη, καταχρηστική, ανούσια και επικίνδυνη για την ομαλή λειτουργία του φορολογικού συστήματος της χώρας. Θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ ότι σχεδιάζει να επιλύσει και θα κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα, απ’ ότι προβλέπεται να εξοικονομήσει.

Η αδιαφορία, η ανυπαρξία πολιτικής και έλλειψη σωστών χειρισμών από την πλευρά των κυβερνητικών Βουλευτών και της Δημάρχου αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά καταστροφική για την περιοχή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών να αναθεωρήσει την απόφαση του και να επανεξετάσει το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. που οδηγεί σε ισοπεδωτική κατάργηση και προειδοποιούμε ότι σε ανάλογη περίπτωση προχειρότητας σχεδιασμού και ασυδοσίας θα προχωρήσουμε σε αξίωση απόδοσης Πολιτικών και Ποινικών ευθυνών κατά του Υπουργού Οικονομικών.


Ραχήλ Μακρή
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας