Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το ΠΑΜΕ για το ρατσιστικό χτύπημα εργάτη στη Μανολάδα

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κτηνώδη ρατσιστική συμπεριφορά των δραστών στη Μανολάδα που βασάνισαν Αιγύπτιο εργάτη γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια συνέχεια στη βάρβαρη πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. απέναντι στους μετανάστες για να συνεχίσουν κατόπιν την ίδια αυταρχική και δολοφονική συμπεριφορά σε όποιον εργάτη θα τολμάει να σηκώσει κεφάλι.

Οι επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες δεν πρέπει απλά να μας ανησυχούν. Είναι αναγκαίο να πάρουμε μέτρα κατά της ξενοφοβίας, κατά του ρατσισμού. Η τοπική αλλά και παγκόσμια ιστορία μπορεί να μας θυμίσει ότι σε όλες τις περιόδους οικονομικών κρίσεων τα φαινόμενα αυτά αξιοποιούνται από το καπιταλιστικό σύστημα για να τσακιστεί η εργατική πρωτοπορία και ό,τι ξυπνάει συνειδήσεις.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τους εργαζόμενους να πάρουν μέτρα οργάνωσης όλων των εργατών ανεξάρτητα από χρώμα και εθνικότητα.
Ο ρατσισμός και οι δολοφονικές επιθέσεις οδηγούν την εργατική τάξη μακριά από τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματά της και τον ταξικό αγώνα που πρέπει να διεξάγει.
Το γεγονός στη Μανολάδα και τόσα άλλα που καθημερινά συμβαίνουν με θύματα τους μετανάστες και πρόσφυγες τροφοδοτούνται από την αντιμεταναστευτική πολιτική Ε.Ε και συγκυβέρνησης, από τη δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Η καταδίκη όλων μας δε στρέφεται μόνο απέναντι στους δύο δράστες της συγκεκριμένης κτηνώδους συμπεριφοράς, μα και απέναντι σε όλους αυτούς που γεννούν και αναπαράγουν τις ρατσιστικές θηριωδίες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας