Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων - Βελβεντού για την εξίσωση του φόρου στα καύσιμα.


Θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τη -ρημαγμένη οικονομικά- τοπική μας κοινωνία και για την περιοχή μας, που μαστίζεται από την ανεργία. Ένας εφιάλτης για τα νοικοκυριά, που εδώ και χρόνια προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια και τους φόρους διαφόρων «Τσάρων», που αντί να βελτιώνουν την κατάσταση, οδηγούν τη χώρα στην εξαθλίωση και την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση. Η καθημερινή δύσκολη διαβίωση, στα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, μετατράπηκε σε αγώνα για επιβίωση. Σαν αστείο ακούγεται (χωρίς να είναι καθόλου) η εξίσωση του φόρου στα καύσιμα. Στην περιοχή μας που ο χειμώνας … περισσεύει, είναι αδύνατον να ανταποκριθούν τα νοικοκυριά σε ένα επιπλέον δυσβάσταχτο βάρος.
Και δεν μιλάμε για μια επιβάρυνση διακοσίων ή τριακοσίων ευρώ, που θα υποστούν στο νότο και στην Αθήνα, αλλά για χιλιάδες ευρώ!  Και όλα αυτά. γιατί δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και τη λαθρεμπορία στα καύσιμα.
«Πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι», αλλά κόβει το δικό μας, και όχι αυτών που ευθύνονται για το μπάχαλο στις εισπρακτικές υπηρεσίες, δηλαδή την πολιτική τους ηγεσία. Οι σολομώντειες λύσεις αποδείχτηκαν λανθασμένες εδώ και αιώνες, αλλά οι πολιτικοί μας φωστήρες ,αδυνατώντας να εργασθούν για τη λύση του προβλήματος, φορτώνουν το βάρος της ανικανότητάς τους στον καταναλωτή, που ήδη πληρώνει αδικαιολόγητα υψηλή φορολογία, σε μία ανεξέλεγκτη και κερδοσκοπική αγορά καυσίμου. Γνωρίζουμε όλοι, ότι τέτοιου είδους μέτρα-αυξήσεις στη φορολογία ,φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα στα έσοδα του κράτους. Τα πρόσφατα μέτρα-χαράτσια το αποδεικνύουν αυτό.
ΓΙΑΤΙ λοιπόν η κυβέρνηση συνεχίζει να καταφεύγει σε λύσεις, εκ των προτέρων αποτυχημένες και με δυσβάσταχτο κοινωνικό κόστος; Γιατί οδηγεί την περιοχή μας, μια από τις φτωχότερες της χώρας με πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας στην καταβαράθρωση, χωρίς αντίκρισμα; ΚΑΠΟΙΟΙ θα πρέπει να απαντήσουν. Και ΣΥΝΤΟΜΑ. Το χάπι του επιδόματος θέρμανσης δεν το χρειαζόμαστε, άλλωστε θα είναι ασπιρίνη για τον καρκίνο, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορούμε να ζούμε ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια. Ας το σκεφτούν αυτό, και ας νικήσει και κάποια φορά η λογική σε αυτό τον τόπο, μεσ’ τη μνημονιακή παράνοια του ξεπουλήματος και του γλειψίματος των τοκογλύφων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΗ.ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΑ.ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ.ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΕΣ ΠΑΣΑ Μ; ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΟΥΝΕ. ΘΑ ΜΠΔΑΕΙ ΠΑΝ ΑΠ ΤΗ ΛΙΜΝ’.
ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΚΑΝΣ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ Σ’; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ; ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΕΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ Ο ΠΛΙΑΤΣΟΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΑΚΟΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΟΥ 10:03 π.μ.ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΣ.ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΒΙΟΜΑΖΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΖΩΩΝ (ΟΧΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ)ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 1.43 ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ. ΠΗΓΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ; ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ; ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ. Η ΑΝΑΒΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 15.000 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ 5000 ΒΟΔΙΑ (ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ). ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ; ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

Το Προφίλ μας