Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κλειστοί οι Δήμοι 12-13 Σεπτεμβρίου!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ολοκληρώθηκε  χθες το απόγευμα οι εργασίες του κρίσιμου και έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, όπου και οι δήμαρχοι αποφάσισαν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, μετά και τις προχθεσινές εξελίξεις,  τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τα 35 εκατ. ευρώ του υφυπουργού Οικονομικών κ.  Σταϊκούρα από τα ΠΟΕ. 

Οι προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι του συνεδρίου ήταν τόσο για την έναρξη τριήμερων ή διήμερων κινητοποιήσεων με κλείσιμο και των Δήμων, αλλά και η 10ημερη, σε πρώτη φάση, αναστολή, μέχρι να δουν οι δήμαρχοι την πορεία των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Τελικά αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Δήμων στις 12 και 13 Σπετεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ, ενώ θα υπάρχει και ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέου συνεδρίου.
Στο χθεσινό συνέδριο βρέθηκαν και οι δήμαρχοι, αλλά και αιρετοί της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι κατέθεσαν και τις δικές τους απόψεις για το μείζον αυτό ζήτημα των οικονομικών. Μιλώντας στις 5.30 το απόγευμα στον «Π.Λ», η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είμαστε εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του υπουργού Εσωτερικών, για να δοθούν ακόμη 35 εκατομμύρια ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους, δηλαδή, συνολικά, να δοθούν 135 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2012. Έτσι θα πάρουμε μια τετράμηνη παράταση ως Δήμοι, αλλά, από εκεί και πέρα, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί».
Νέα «κόκκινη γραμμή», πάντως, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr,  έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, μιλώντας από το βήμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, είπε ότι τα συμφωνημένα 2,7 δισ. ευρώ πρέπει να δοθούν στην Αυτοδιοίκηση (σ.σ.: δεν έχουν δοθεί ακόμα τα περίφημα 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη). Αναμένουμε την τοποθέτηση του υπουργού, για να αποφασίσουμε, είπε για να υπογραμμίσει: Σε κανένα δήμαρχο δεν αρέσει να κλείνει το δήμο του. Ανησυχούμε ότι με την παρούσα χρηματοδότηση πολλοί δήμοι θα κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας