Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο ορισμός της πολιτικής αλητείας !

Η αφίσα τα λέει όλα!
Στις 3 του Σεπτέμβρη ο Τσίπρας και κάποια πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τους ευνοημένους την προηγούμενη περίοδο (θα τα πούμε αναλυτικά πιο κάτω) θα μιλήσουνε για τη «Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς στον αγώνα για: Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση»!
Αυτό που μένει είναι να δούμε τον Τσίπρα με άσπρο πουκάμισο να υψώνει το χαρτί με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και να αναφέρεται στα οράματα του Ανδρέα Παπανδρέου, στην μεγάλη προσφορά της Δημοκρατικής Παράταξης στον τόπο και να κάνει την ιστορική αναδρομή του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 38 χρόνια!
Πίσω του ο Μενέλαος Γκίβαλος (κάπου είδα ότι αναφέρεται ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είσαι ότι δηλώσεις).

Ένας από τους λίγους στους οποίους η Δημοκρατική Παράταξη του χρωστά πολλά!
Μιας και τον πήρε από υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας και τον έκανε Πανεπιστημιακό, προσπαθώντας να
ξεπληρώσει μια μεγάλη προσφορά που ξεκίνησε από τη συγγραφή των λόγων του Άκη, το κόλλημα με τον Λαλιώτη, την εκλογή του σαν αναπληρωματικό μέλος του Ε.Γ. εκεί στα 1988 (αν θυμάμαι και καλά), την απόσπαση του στο ΠΑΣΟΚ επί γραμματείας Λαλιώτη και την απόφαση του να απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία λόγια , αφού είδε ότι δεν μπορούσε να εισπράξει τίποτε άλλο! Του χρωστάμε αλήθεια πολλά!
Όσα και στους άλλους σαν αυτόν που γνήσια τέκνα του κρατισμού και αφού εξαργύρωσαν πλουσιοπάροχα τη συμμετοχή τους στο κίνημα, αποφάσισαν να μετατραπούν σε «αγωνιστές» της Αριστεράς! Προσδοκώντας να πάρουν αυτά που τους κόπηκαν τα τελευταία χρόνια.
Συντονιστής ο Γιάννης Χατζηαντωνίου: Διορισμένος δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα, φυσικά από το ΠΑΣΟΚ.
Φαντάζομαι ότι στην πρώτη γραμμή των ακροατών θα βρίσκονται και τα υπόλοιπα «αριστερά στελέχη», πρώην παρατρεχάμενοι του Άκη, Κοτσακάς κτλ, για ενώσουν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου!
Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η συνεύρεση. Καθώς θα πρέπει να συνυπάρξουν μαζί όσοι οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, συνυπογράφοντας τη μεγαλύτερη πολιτική συνομωσία της σύγχρονης Ελλάδας, εκείνοι που μιλούσανε για «σοσιαλφασίστες» του ΠΑΣΟΚ και για τσιράκια του συστήματος, όσοι πρωταγωνίστησαν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων στην πιο αντι- ΠΑΣΟΚ εκστρατεία, με όσους υπερασπιζότανε –υποτίθεται- το κίνημα και την ιστορία του. Αλλά έτσι θα μου πείτε είναι η ζωή.
Την πορνεία δεν θα τη συναντήσετε μόνο στα κακόφημα δρομάκια αλλά και στην πολιτική. Με τη μόνη διαφορά ότι οι πόρνες της πολιτικής έχουν τη δυνατότητα να μας θυμίζουν την παρουσία τους κάθε λίγο και λιγάκι.
Αυτή η ιστορία τερμάτισε την έννοια της πολιτικής αλητείας.
Και αν κάποιοι προσπαθούν να ιδιοποιηθούν συνθήματα και πολιτικά μηνύματα του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, η αφασία του επίσημου ΠΑΣΟΚ ξεπερνά κάθε όριο! Ούτε μια κουβέντα, ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μία λέξη!
Πολιτική αλητεία εναντίον πολιτικής αναισθησίας;
Εκτός και αν είναι τόσο πολύ απασχολημένοι με τις ακτίνες του νέου ήλιου!
ΒΑΣ. ΡΑΟΥΛΗΣ- http://ra64.wordpress.com/

2 σχόλια:

ai-vreS είπε...

Με μια δήλωση- φωτιά ο καθηγητής Μενέλαος Γκίβαλος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 3 Σεπτεμβρίου και έχει προκαλέσει αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο την ίδια μέρα γιορτάζει τα 38 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο κ. Γκίβαλος ο οποίος στο παρελθόν ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση του καθώς αποκαλύπτει ότι ο ίδιος προσκλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» και όχι του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του στο tvxs.gr ο κ. Γκίβαλος ανέφερε τα εξής:

«Δεν θα πάω στην εκδήλωση γιατί έγινε μια χοντράδα: είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα μου είχαν πει ότι θα ήταν εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και ότι θα έκανε ένα χαιρετισμό ο κ. Τσίπρας. Αλλά χθες το βράδυ που τυπώθηκε η αφίσα είδα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ επάνω. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη, να είμαστε στα λογικά μας».

Ανώνυμος είπε...

Αλήτες,
ομολογήτε αυτά που κάνατε τόσα χρόνια και περιμένετε και ανταπόδωση.
Πότε επι τέλους θα καθήστε στο σκαμνί για όλες αυτές τις παρανομίες;

Το Προφίλ μας