Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Απεγνωσμένος συνταξιούχος από τη Γαλατινή εξαφανίστηκε -Τηλεφώνησε στους δικούς του και είπε δεν ξαναγυρίζει επειδή του έκοψαν τη σύνταξη και αισθάνεται «άχρηστος»!

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Αγνοείται από τη περασμένη Τετάρτη ένας 60χρονος άνδρας από τη Γαλατινή, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του και δεν ξαναγύρισε. Η εξαφάνιση του συνταξιούχου Γιώργου Χατζή αναστάτωσε οικείους, συγγενείς και αστυνομία, οι οποίοι τον αναζητούν.
Ο 60χρονος που ήταν πρώην οικοδόμος, έφυγε από το σπίτι του τις πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης 29 Αυγούστου, προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ Σιάτιστας για τη σύνταξή του. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί ενημερώθηκε ότι «κόπηκε» η πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε, η οποία ήταν και ο μοναδικός οικονομικός πόρος για την οικογένειά του. Απελπισμένος από την εξέλιξη αυτή, αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει σπίτι και έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με μία εκδοχή, εθεάθη για τελευταία φορά κατά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΚΤΕΛ Σιάτιστας. Δεδομένου ότι μετά τις 2 το μεσημέρι δεν έχει λεωφορείο για Γαλατινή, εικάζεται ότι μπορεί να πήρε το λεωφορείο για Κοζάνη ή για Γρεβενά.
Πάντως, όταν εξαφανίστηκε φορούσε μπεζ παντελόνι, λευκό καρό πουκάμισο, μαύρο καπέλο και αθλητικά μαύρα παπούτσια, ενώ το ύψος του προσδιορίζεται περίπου σε 1,70 μ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κόψιμο της σύνταξης και η οικονομική ανέχεια είναι ο λόγος που τον ώθησε στην απόφαση να εξαφανιστεί από το σπίτι του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησε για τελευταία φορά στους δικούς του, στους οποίους διεμήνυσε ότι «δεν θα ξαναγυρίσει γιατί αισθάνεται άχρηστος, δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα». Βεβαίως, παρά την απελπισία και την άρνησή του να επιστρέψει, ίσως το τηλεφώνημα αυτό να αποδειχθεί σωτήριο, καθώς μπορεί να βρεθεί το στίγμα. Κατά μία εκδοχή, το στίγμα που έδωσαν οι αστυνομικές αρχές, είναι ότι το τηλεφώνημα μπορεί αν έγινε από την περιοχή των Γρεβενών. Χτες, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε ο «Π» με συγγενείς, οι τελευταίοι κατευθυνόταν σε χωριά των Γρεβενών για την αναζήτηση του οικείου προσώπου τους. Παράλληλα, η αστυνομία μαζί με κατοίκους της περιοχής «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας τον 60χρονο συνταξιούχο. Την ευθύνη των ερευνών έχει το Α.Τ. Σιάτιστας, το οποίο έδωσε το τηλέφωνο 24650 21111, προκειμένου να τηλεφωνήσει για πληροφορίες όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με την υπόθεση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απεγνωσμένοι κρατικοδίαιτοι πολιτικοί, πολιτευτές, διευθυντές, διορισμένοι υπάρχουν για να εξαφανιστούν;

Το Προφίλ μας