Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση ΣΕΕΝ για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια σε πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στα Μνημόνια 1 και 2 και στους εφαρμοστικούς νόμους.

Το Σωματείο μας έχει κάθε λόγο να στηρίξει την πρόταση Νόμου του ΚΚΕ γιατί ιδιαίτερα μετά την ψήφιση Μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων ανατράπηκαν στην κυριολεξία οι όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων ίσχυαν μέχρι τώρα στην εργατική νομοθεσία.
Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε την προηγούμενη κατάσταση. Ζούγκλα επικρατούσε και τότε όπως και τώρα. Όμως με την ψήφιση των νέων μέτρων και την ανακοίνωση νέων ακόμα πιο αντεργατικών, οι εργοδότες αποθρασύνθηκαν ακόμη περισσότερο, μειώνοντας μισθούς, εντατικοποιώντας την εργασία και αυξάνοντας γενικότερα την εκμετάλλευση.
Μπορεί να αποτελέσει αφετηρία συσπείρωσης και αγώνα, αποκρούοντας τις νέες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της τρικομμματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για περαιτέρω μείωση μισθών, κατάργηση ακόμη και αυτού του πενιχρού κατώτερου μισθού των 521€ για εργαζόμενους κάτω των 24 ετών και των 580€ για εργαζόμενους άνω των 24 ετών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ενέργεια (μόνιμους, εργαζόμενους στις εργολαβίες, 8μηνα, 2μηνα) να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο, στηρίζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην κατεύθυνση στήριξης της πρότασης Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.
Η δράση αυτή αφορά όλα τα Σωματεία της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στο εμπόριο, σε όλους τους κλάδους, καθώς επίσης και τους μικρούς επαγγελματίες.
Είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί ένα πλατύ ταξικό-ενωτικό κίνημα, ώστε να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.


Αύγουστος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας