Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Σημαντική διοργάνωση του μπάσκετ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με τους αγώνες της πρώτης ημέρας ξεκινά σήμερα στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας το 22ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ Κορασίδων, μια σημαντική, από όλες τις απόψεις διοργάνωση που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην περιοχή μας.  Το Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.), τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης και το Δήμο Πτολεμαϊδας.

Με αφορμή την έναρξη του 22ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων, ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο αντιπρόεδρος της FIBA, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και ο Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας Απόστολος Καΐδης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Συσκέψεων του 2ου ορόφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν και ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, το μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ, Χριστόδουλος Οικονομίδης, το μέλος ΚΕΔ/ΕΟΚ, Στέλιος Συμεωνίδης και ο Πρόεδρος ΕΚΑΣΘ - Μέλους Δ.Σ. ΕΟΚ, Σάββας Λόρτος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο νομάρχης Κοζάνης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον αντιπρόεδρο της FIBA Γιώργο Βασιλακόπουλο και τους εκπροσώπους της ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μας έχει τιμήσει σαν έθνος και σαν κράτος σε διεθνές επίπεδο. Η διοργάνωση που φιλοξενούμε μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία. Ανοίγει ένας δρόμος και για άλλες μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Αγκαλιάσαμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βασιλακόπουλο, διότι χάρη σε αυτόν γίνεται στον τόπο μας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρο Σαββίδη. Οι συμπατριώτες μας θα μπορέσουν να απολαύσουν τους αγώνες. Όλοι όσοι συμμετέχουν στους αγώνες θα τύχουν μιας πολύ θερμής φιλοξενίας. Ελπίζω όλοι να επισκεφτούν τις ομορφιές του τόπου μας. Τους καλωσορίζουμε και ευχόμαστε όμορφα παιχνίδια και καλούς αγώνες».
Ο αντιπρόεδρος της FIBA Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε: «Πριν μερικούς μήνες πάλι εδώ στην Κοζάνη βάλαμε τις βάσεις για την διοργάνωση, που είναι μια εκδήλωση Πανευρωπαϊκού επιπέδου. Είναι γεγονός ότι δικαιώσατε την επιλογή για την ανάληψη της καθώς το θέλατε και το μπορέσατε. Ελπίζω και είναι σίγουρο ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μεγάλων διοργανώσεων στην περιοχή. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα την συμβολή της Νομαρχίας και  του προέδρου της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρου Σαββίδη ο οποίος έχει μεγάλη προοπτική καθώς πρόκειται για εκλεκτό μέλος της μπασκετικής οικογένειας. Εκ μέρους του Ελληνικού μπάσκετ, ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προσπάθεια που καταβάλλατε. Υποχρέωσή μας ήταν να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες σε έναν Εθνικά ευαίσθητο χώρο για να προβληθεί και η άλλη Ελλάδα. Όχι μόνο αξίζει η παρουσία μας εδώ, αλλά μας διδάσκει και αρκετά πράγματα. Ελπίζω ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία. Οι εκπρόσωποι των ομάδων μου έδωσαν ήδη τα πρώτα συγχαρητήρια».
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε: «Να καλωσορίσω τον πρόεδρο Γ. Βασιλακόπουλο, είναι χαρά που τον έχουμε και πάλι μαζί μας, τους εκπροσώπους της ΕΟΚ και τους τοπικούς φορείς. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες μπαίνει στην τελική ευθεία. Η απόφαση να διοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μαζί με την Νομαρχία και τους δύο Δήμους είναι πολύ σημαντική. Δεν θα πω απλά ότι βγάζει την περιοχή μας από την αφάνεια. Το σημαντικότερο είναι ότι θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μας να δουν άλλες αθλήτριες από άλλες χώρες να αγωνίζονται. Θέλουμε και ελπίζουμε να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά στα γήπεδα. Κοινός στόχος όλων μας ο αθλητισμός να φτάσει ψηλά, ακόμα πιο ψηλά από εκεί που έχει φτάσει ο κ. Βασιλακόπουλος. Όλοι οι φορείς κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την διοργάνωση και όλες οι υπηρεσίες είναι σε επαγρύπνηση. Η Δυτική Μακεδονία έρχεται στην δημοσιότητα για διάφορα θέματα, όπως η άγρια ζωή και η φύση που διαθέτουμε. Στην περιοχή μας είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς η αρκούδα και η άγρια ζωή που πρέπει να προβληθούν και γίνουν γνωστά στην Ελλάδα. Εμείς θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας. Να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λ. Σαββίδη που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γίνει αυτή η διοργάνωση».
Ο Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας Απόστολος Καΐδης δήλωσε: «Χαίρομαι για την ανάληψη της διοργάνωσης και από την πόλη μας και ευχαριστούμε για αυτό. Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους από όλη την Ευρώπη. Η άψογη συνεργασία όλων των αρχών, είναι πολύ σημαντική και μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη υποδομών που υπάρχει στην περιοχή. Πρέπει να δώσει το παρών ο κόσμος, καθώς συμμετέχουν στους αγώνες μεγάλες ομάδες και πολλές εξελίξιμες παίκτριες».

Ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης

O Δήμος Κοζάνης αρωγός για ακόμη μια φορά στα αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται στην περιοχή, ανταποκρίθηκε θετικά και ενισχύει με όλες τις υπηρεσίες του (ΔΑΚ, ΔΕΠΑΚΠΚ, Δημοτική Αστυνομία, Καθαριότητα) τις προσπάθειες των φορέων που επέλεξαν τη Δυτική Μακεδονία, ώστε η διοργάνωση να είναι απόλυτα επιτυχής και οργανωτικά πλήρης.
Οι Κοζανίτες με το αίσθημα της φιλοξενίας που πάντοτε τους διέκρινε, θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια αξέχαστη εμπειρία από την παραμονή τους στην περιοχή.
Τέλος, δίνοντας τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχίες στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, καλούμε όλους τους φιλάθλους της περιοχής στο ΔΑΚ Κοζάνης το 10ήμερο 12-22 Αυγούστου  να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις εθνικές ομάδες.


Σχετικές ιστοσελίδες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας