Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

«Παραμένω στην κούρσα διεκδίκησης του δήμου Εορδαίας»

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Δεν εγκαταλείπει την κούρσα διεκδίκησης του δήμου Εορδαίας στις εκλογές του Νοεμβρίου ο νυν δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης Σάββας Ζαμανίδης, καθώς όπως δήλωσε στον «Π» η υποψηφιότητά του «δεν εξαρτιόταν ποτέ από το ποιος θα πάρει χρίσμα ή στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία». 



Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε χθες, ερωτηθείς από τον «Π» εάν η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη της υποψηφιότητας του σημερινού δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη για το νέο δήμο Εορδαίας έχει επηρεάσει τη δική του επιθυμία να είναι υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Δεν άλλαξε τίποτε για μένα, συνεχίζω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος για το νέο δήμο Εορδαίας», είπε, προσθέτοντας μάλιστα τα εξής:
«Άλλωστε εγώ ποτέ δεν είπα ότι διεκδικώ το χρίσμα ή τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Η προσπάθεια που ξεκίνησα για τη διεκδίκηση του δήμου Εορδαίας και οι επαφές που έκανα μέχρι σήμερα με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας για να πλαισιωθεί η πρωτοβουλία αυτή, ήταν στη λογική συγκρότησης ενός ανεξάρτητου συνδυασμού. Ενός συνδυασμού στον οποίο χωρούν άνθρωποι με γνώση και εμπειρία από όλους τους πολιτικούς χώρους, και κυρίως άνθρωποι που έχουν πολιτικό αισθητήριο και μπορούν να δουν το αύριο του νέου δήμου Εορδαίας, το πώς μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος αυτός που αντιμετωπίζει σοβαρά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά προβλήματα».
Η απόφαση του κ. Ζαμανίδη δεν έπεσε ακριβώς ως ?κεραυνός εν αιθρία? στην περιοχή της Εορδαίας, αφού ήδη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον προηγούμενο μήνα στον «Π» είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι αν κάτι τον συγκίνησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα είναι η αυτοδιοίκηση. «Η ενασχόλησή μου με την αυτοδιοίκηση ήταν μια περίοδος γεμάτη προκλήσεις και μάλιστα ήταν ένα αντικείμενο από αυτά που ασχολήθηκα στη ζωή μου που με συγκίνησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Με έχει κερδίσει και με κανένα λόγο δεν θέλω να το εγκαταλείψω», έλεγε και σημείωνε: «Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης και με την εμπειρία την οποία έχω αποκτήσει, κυρίως την τελευταία τετραετία ασχολούμενος με ζητήματα των δήμων τόσο σε επίπεδο νομού όσο και κεντρικότερα, γιατί παρακολουθούσα συνεχώς όλα όσα γινόταν στην ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων), νομίζω ότι αποκόμισα γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία, η οποία θα είναι χρήσιμη και την οποία μπορώ να προσφέρω στην περιοχή. Σίγουρα θα είμαι παρών στις διαδικασίες που θα γίνουν από εδώ και πέρα στο χώρο της αυτοδιοίκησης».
Ο κ. Ζαμανίδης στη συνέντευξη αυτή έλεγε επίσης ότι συζητούσε με « πολύ κόσμο, με πολλούς και καταξιωμένους ανθρώπους της περιοχής» και ανακοίνωνε ότι «πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν αυτές οι επαφές και αμέσως μετά θα ανακοινώσω την οριστική μου απόφαση».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ooouuust lamogio!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο είναι απο Βελβεντό μια και υπάρχει η γνωστή κοντρα του Καλλικράτη. Στο Μόκρο ΛΣ ξέρεις τι λέμε ? Μεγειά που τη φάγαμε και στα Καμβούνια λέν δουλειά σωμένει π?><σα φαγωμένη

Το Προφίλ μας