Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ο Δ. Κοκολιός ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Επικαλέστηκε «λόγους υγείας». Πολλοί οι μνηστήρες στο γαλάζιο στρατόπεδο.
Την οριστική του απόφαση να μην είναι υποψήφιος για το δήμο Σερβίων - Βελβεντού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός ενώπιον του συνδυασμού του.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και των στελεχών του συνδυασμού, ο απερχόμενος δήμαρχος, ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι «λόγοι υγείας δεν με επιτρέπουν να είμαι ξανά υποψήφιος». Σημείωσε μάλιστα ότι η επιθυμία του είναι να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του, όμως «υπάρχει απαγορευτικό από τους γιατρούς», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο έργο της οχταετίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας ότι «είμαι υπερήφανος για το έργο που επιτελέστηκε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δυστυχώς σοβαροί λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω».
Αρκετοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ρώτησαν τον Δ. Κοκολιό «αν είναι οριστική η απόφασή του» ή μήπως πρέπει να το ξανασκεφτεί», αλλά ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «η απόφασή μου είναι οριστική», καθώς, όπως είπε «είναι μία απόφαση που ουσιαστικά δεν εξαρτάται από μένα προσωπικά, αλλά μου επιβλήθηκε για λόγους υγείας».
Με την αποχώρηση Κοκολιού, ανοίγει ο δρόμος της διαδοχής στο νέο διευρυμένο δήμο Σερβίων - Βελβεντού, όπου η Νέα Δημοκρατία  από την οποία προέρχεται ο δήμαρχος  αναζητεί πρόσωπο στο οποίο θα παράσχει την στήριξή της. Ήδη εντείνεται η ονοματολογία που είχε ξεκινήσει από καιρό. Πάντως, πρέπει αν σημειωθεί ότι ο απερχόμενος δήμαρχος «δεν έδωσε δαχτυλίδι» και όπως λένε συνεργάτες του «δεν προτίθεται να το κάνει». Σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση του νυν δημάρχου δημιουργεί νέα δεδομένα στην «κούρσα της διαδοχής». Από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ακούγεται έντονα το όνομα του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου, Φώτη Ζυγούρη. Στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του συμβολαιογράφου Τάσου Λαζαρίδη, ο οποίος όμως δεν δείχνει να ενθουσιάζεται με την ιδέα της υποψηφιότητας. Είναι επίσης πιθανή μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα του πρώην νομαρχιακού συμβούλου Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και συνδέεται στενά με τον απερχόμενο δήμαρχο.
Την πρόθεσή του για συγκρότηση ενός ευρύτερου συνδυασμού έχει εκδηλώσει ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης, Φώτης Κεχαγιάς, ο οποίος μάλιστα περίμενε την ανακοίνωση Κοκολιού, προκειμένου στη συνέχεια να ανακοινώσει και επισήμως την πρόθεσή του. Ενδιαφέρον για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Σερβίων -Βελβεντού, δείχνει και ο Γιώργος Μαργαρίτης, επίσης νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης. Κοινό χαρακτηριστικό των Κεχαγιά -Μαργαρίτη είναι ότι και οι δύο κατάγονται από το Ρύμνιο, δημοτικό διαμέρισμα που υπάγεται στον δήμο Αιανής. 
Παρέμβαση στις διεργασίες που εξελίσσονται στο δήμο Σερβίων έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ιωάννης Τάσσιος, ο οποίος φέρεται να έχει πολιτικές σχέσεις με τον ενδιαφερόμενο για τη δημαρχία Φ. Ζυγούρη.
Τέλος, ο Δ. Κοκολιός, παραχωρεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με την οποία θα ανακοινώσει στους δημότες την απόφασή του και θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση.
Από την αντίπερα όχθη, ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, μοναδικός υποψήφιος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει διασφαλίσει τη στήριξη και κινείται δραστήρια για τη συγκρότηση του συνδυασμού του.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχω πάθει πλάκα με τον Ζυγούρη. όλοι μα όλοι οι δημοσιογράφοι γράφουν για χρίσμα. Καλά είναι δυνατόν?

Ανώνυμος είπε...

Μη ξεχνάτε και την κίνηση πολιτών. Πριν 5 ημέρες είχαν συνάντηση στο Λιβάδερο, προχθές στην Μεσσιανή και μέχρι τη Δευτέρα στην Ελάτη. Κάτι κάνουν και αυτοί...

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγή αποδόσεων μετά την ανακοίνωση του κ. Κοκκολιού.
Ερώτημα: "Ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος του δήμου Σερβίων - Βελβεντού;"

Κωνσταντόπουλος 1,57 από 1,48
Ζυγούρης 3,50
Τάσιος 4,75 από 3,75
Παπαδόπουλος 6,25
Κεχαγιάς 8,25
Μαργαρίτης 11,50
Στεργίου 18,00 από 11,00

Επίσης το ποσοστό του Κωνσταντόπουλου παίζεται:
Over 41,5% 1,75
Under 41,5% 1,975

Επόμενες αποδόσεις στις 22/8/2010.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζυγούρης, ο Κεχαγιάς και ο Μαργαρίτης υποψήφιοι.............Ρε σοβαρευτείτε επιτελους.Γελάει ο κόσμος

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ...ΜΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ,ΔΕΛΙΝΙΩΤΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΤΟ ΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

γιατή τόσο ειλωνεία για Κονσταντόπουλο μάγκες? τι σας εκανε κι μιλατε ετσι για αυτόν?δεν ντρέπεστε?
είνι υποψηφιος και διεκδικει τη δημαρχία, κακό είναι?

Ανώνυμος είπε...

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι προτάσεις της κίνησης πολιτών.
Θα κατέβουν με δυναμικό ψηφοδέλτιο το Νοέμβριο για να αλλάξουν οι ισορροπίες;

Ανώνυμος είπε...

Προς 12.43. Δεν μας έκανε τίποτα ο Κωνσταντοπουλος φίλε. Δημοκρατία έχουμε (????????) και όποιος θέλει πολιτευεται. Αυτό που ενοχλεί είναι η εμμονή των αποτυχημένων να εμφανισουν εαυτούς ως την νέα αυτοδιοικητική πρόταση για την περιοχή μας. Και αν εσένα δεν σε ενοχλεί οι μέτριοι να δικεδικούν τίτλους εμένα με εξοργίζει αυτό....

Ανώνυμος είπε...

epimeno k. lazarioti na mas pis poso petiximeni theoris tin thitiasov os proedros tov morfotikov omilov.

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Φίλε ανώνυμε 2:58.
Επειδή επιμένεις και θεωρώ καλόπιστη την ερώτησή σου για την θητεία μου σαν πρόεδρος του Μορφωτικού θα απαντήσω, όσο πιο σύντομα γίνεται, ως εξής :
Αριθμός φύλλου 185 "ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ" Οκτώβριος 2007.Πρωτοσέλιδο.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ
Εγκρίθηκε κοινή πρόταση του Μορφωτικού και του Δήμου Σερβίων.
Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικομονικών εντάχθηκε με κωδικό 2007ΣΕ20500000, πρώτο κατά σειρά , στο ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το έργο "ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΔ ΣΕΡΒΙΩΝ". η Αρχική χρηματοδότηση ήταν 780.000 € με δυνατότητα αύξησης προυπολογισμού μέχρι το 1.200.000 €.Το έργο θα υλοποιούνταν χωρίς καμμιά οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Σερβίων.
Για την ιστορία αναφέρω :
α. Προσωπικά, έχοντας την στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, έκανα παρέμβαση σαν πρόεδρος του Μορφωτικού στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησα να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα τα έργο κατασκευής πολιτιστικού κέντρου στα Σέρβια. Η πρόταση θεωρήθηκε οτι ανταποκρίνονταν σε πραγματικές ανάγκες και ζητήθηκε να γίνει συγκεκριμένη με τεχνικό δελτίο ώστε να ακολουθήσει την γνωστή διαδικασία.
β. Πρίν κατατεθεί η πρόταση προηγήθηκε συνενόηση με τον κ. Δήμαρχο.Επομένως η δημοτική αρχή ήταν ενημερωμένη.
γ. Ο Δήμος Σερβίων δεν είχε καμμιά ουσιαστική συμμετοχή στην κατάρτιση της πρότασης. Το σχετικό τεχνικό δελτίο συμπληρώθηκε εθελοντικά από άτομα που αγαπούν τα Σέρβια με καθοριστική συμμετοχή του Σερβιώτη Μηχανικού Δημήτρη Πεκόπουλου του Ιωάννη.
δ. Η συμμετοχή του Δήμου ήταν απλά μια υπογραφή του Δημάρχου γιατί δεν γινόταν διαφορετικά.
ε. Όλα όμως όσα συμφωνήθηκαν και εγκρίθηκαν ανατράπηκαν μόλις εντάχθηκε σε πρόγραμμα το έργο.Δυστυχώς σε κάποιους δεν άρεσε η πρωτοβουλία.
Για να μην κουράζω τους αναγνώστες στη συνέχεια απο την πλευρά του Δήμου αμφισβητήθηκε η συμμετοχή του Μορφωτικού, απορρίφθηκε κατ΄αρχάς το έτοιμο οικόπεδο και άρχισε η αναζήτηση άλλου οικοπέδου στην περιοχή του Στρατοπέδου, περισσότερες λεπτομέρειες στα "ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ".
Και καταλήξαμε στο τραγικότερο όλων. Ζήτησε ο Δήμαρχος (πράγμα πρωτόγνωρο για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης) να βγεί απο το πρόγραμμα ενταγμένο έργο με συνέπεια να χαθούν τα χρήματα και το έργο οριστικά. Σε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε οτι έβγαλε το έργο απο το πρόγραμμα που ήταν ενταγμένο για να το εντάξει με περισσότερα χρήματα στο ΕΣΠΑ δηλαδή τρέχα γύρευε.
Δεν ξέρω με τι κριτήρια κρίνεις την θητεία μου σαν πρόεδρο του Μορφωτικού ειναι δικαίωμα σου. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις όμως την, έστω μικρή, συμβολή μου να βρεθούν 1.200.000 € με σκοπό να γίνει το Πνευματικό Κέντρο που δυστυχώς δεν έχουν τα Σέρβια. Εγώ προσωπικά θεωρώ την στέγαση του Μορφωτικού και του πολιτισμού γεμικώτερα, ζήτημα προτεραιότητας πρίν μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο.
Αντιλαμβάνεσαι οτι τέτοιο ποσό για τέτοιο σκοπό στην εποχή του ΔΝΤ ειναι δύσκολο για να μην πω αδύνατο να βρεθεί.
Αν επιθυμείς περισσότερες λεπτομέρειες είμαι στη διάθεσή σου να πιούμε έναν καφέ και να συζητήσουμε τυχόν απορίες σου.
Σε παρακαλώ όμως για να έχεις σφαιρική ενημέρωση αναζήτησε απο το αρχείο σου τα "ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ" και απευθύνσου στην δημοτική αρχή να ακούσεις τις απόψεις της.
Φιλικά
Λαζαριώτης Νίκος

Ανώνυμος είπε...

k.lazarioti o kosmos ime sigovros oti den gnorizi aytes tis energies oti ginan an fisika ginan.lipon prepi na apantisi amesos o k.dimarxos.

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Το συγκεκριμένο θέμα, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το έθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο . Ο Κος Δήμαρχος πράγματι παραδέχτηκε ότι ζήτησε την απένταξη του έργου. ( ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ !!!)
Για ποιο λόγω ενήργησε μ’ αυτό τον τρόπο πραγματικά δεν μπόρεσα να τον καταλάβω, παρά τις ερωτήσεις που του έκανα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε και τις ευθύνες των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας που δεν ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ μπροστά σ’ αυτήν την εξέλιξη.
Τη συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι …

Το Προφίλ μας