Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

6η Γιορτή Ροδάκινου: Εκαντοντάδες κόσμου στο Βελβεντό

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά η 6η «Γιορτή Ροδάκινου», που διοργάνωσαν το τριήμερο 6-8 Αυγούστου ο Δήμος Βελβεντού και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ΑΣΕΠΟΠ & Δήμητρα, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βελβεντού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τον Μορφωτικό Όμιλο Βελβεντού και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην όμορφη και φιλόξενη πόλη, σε μια διοργάνωση που, πλέον, έχει καταστεί θεσμός. 
Η φετινή Γιορτή περιελάμβανε ημερίδα για το ροδάκινο, μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις στους χώρους καλλιέργειας και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του Βελβεντού, ενώ, παράλληλα, λειτούργησαν περίπτερα γευσιγνωσίας και δωρεάν διάθεσης ροδάκινων, μαρμελάδων, καθώς και άλλων τοπικών προϊόντων του Βελβεντού.

Το βράδυ της Παρασκευής, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Βελβεντού πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Προώθηση νωπών αγροτικών προϊόντων στην αγορά» και ακολούθησε μια όμορφη, έντεχνη λαϊκή βραδιά με την «Ορχήστρα των Αφιερωμάτων» Κοζάνης.

Το πρωί της Κυριακής είχαμε την παρουσίαση από τον Μορφωτικό Όμιλο Βελβεντού του βιβλίου του Αντώνιου Ζανδέ με τίτλο «Μελετήματα για το Βελβεντό», ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Φαράγγι του Σκεπασμένου  είχαμε νεανική μουσική βραδιά με τα μουσικά συγκροτήματα Άδειες Μέρες, Fouskes, Παραμονώ, Lunacy.
Το τριήμερο, τέλος, λειτούργησε και Έκθεση Βιβλίου του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού στο καφέ "Εποχές" ενώ στην κεντρική πλατεία υπήρχε και περίπτερο γευσιγνωσίας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά η 6η «Γιορτή Ροδάκινου»"
Από αυτό το απόσπασμα καταλαβαίνω ότι και πριν από 1 χρόνο και πριν από 2 χρόνια κτλ γινότανε η 6η γιορτή ροδακίνου. Ίσως κάνω εγώ λάθος.
Μην με παρεξηγήσεις φίλε Π.Π., εντελώς φιλικά στο λέω.

ΥΓ: Πέρασες καλά?

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Βούλιαξε το Βελβεντό από ξένο κόσμο-επισκέπτες στη γιορτή ροδάκινου. Εκατοντάδες αυτοκίνητα πέρασαν τη διασταύρωση για να πανε στο Γαλατικό χωριό. Μερικές χιλιάδες οι επισκέπτες.Αυτό είναι διαφήμιση για έναν τόπο.Ο Καλλικράτης σας έκανε ακόμα πιο γνωστούς.
Μπράβο ρε Στεργίου μάγκα. Και ολοι οσοι δουλέψατε γιά τη Γιορτή και για τον Καλλικράτη.
Κρίμα που δεν θα είστε μαζί μας, μπας και αναδείξουμε και το δικό μας τόπο. Γιατί από τους Σερβιώτες δεν καρτεράμε τίποτα απολύτως.
Όπως και νάχει το Βελβεντό είναι ηγέτης στην περιοχή.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η απαντηση στον Λ.Σ. δεν μπορεί να γίνει δημοσίως, ελέω...θερνινής ραστώνης. Αν εχεις ενα e-mail, τότε μπορώ να σου απαντησω. Μια χαρα ήταν, παντα καλα περναω στο Βελβεντό και στα Σέρβια όταν ερχομαι. Ειδικα αυτους τους μήνες.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

egw vlepw mia fotografia me kamia 30aria atoma(an eixate mia fotografia me poli kosmo giati den tin valate? twra to ekatontades ti to thelate? xalarwste.

sottis είπε...

Όντως είχε πάρα πολύ κόσμο!
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραβρεθώ διότι την παρασκευή είχα την ονομαστική μου γιορτή και είχα πάρτυ στο εξοχικό,και τις επόμενες 2 ημέρες αναλώθηκα στην καθαριότητα του εξοχικού απο τα... κατάλοιπα του πάρτυ.
Πήγανε γνωστοί μου και μου είπανε πως γινότανε το αδιαχώρητο στην πλατεία.Το μόνο που τους "χάλασε" ήταν πως στα 1000 άτομα τα 950 ήτανε μεγάλοι...
Καλά να πάθουνε,ας ερχοτανε στο πάρτυ μου!
Πέρα απο την πλάκα,Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και του χρόνου με υγεία!

rimnio είπε...

Συγχαρητήρια στους φίλους Βελβεντινούς για την 6η γιορτή Ροδάκινου... Όντος είχε πολύ κόσμο στην πλατεία, αλλά για φαγοπότι και όχι για να μας παρουσιάσουν τα εκλεκτά και μοναδικά προϊόντα τους. Εγώ ήμουν εκεί αλλά μετά από μία απλή περιπλάνηση στους δύο πάγκους με την σακούλα δώρο που μας έδιναν καθώς και τα δύο ταμπλό με φώτο από το παρελθόν δεν υπήρχε κάτι άλλο που να προσδιορίζει την συγκεκριμένη γιορτή του συγκεκριμένου φρούτου και έφυγα και εγώ και οι φίλοι μου από Αθήνα. Κάτι σαν αντάμωμα με πρόσχημα το ροδάκινο μου φάνηκε. Πάντως σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για όλες σας τις προσπάθειες----> Σκεπαστό, τα υπέροχα Εξωκλήσια, την Διατήρηση του ρυθμού του Βελβεντού, των απλών ανθρώπων (Ζινάδων)κ.α.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στο δημο Σ Ε Ρ Β Ι Ω Ν-βελβεντου για την εκδηλωσει

Ανώνυμος είπε...

toy xronoy dhladh thn diorganwsh 8a thn analavei o DHMOS SERVIWN-VELVENTOY?

Ανώνυμος είπε...

NAI

Το Προφίλ μας