Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η Αλήθειες του Κου TOMSEN !...

Του Ν. Δρόσου από το Euro2day.gr
Το ξέρουμε όλοι και το λέμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχει την ιδιαίτερη αξία του όταν το παραδέχονται και οι φίλτατοι ελεγκτές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.
Ιδίως αυτός ο φίλτατος ο κ. Τόμσεν από το ΔΝΤ, ο οποίος, ξεπερνώντας την όποια ψυχρότητα της δυτικοευρωπαϊκής καταγωγής του, το είπε με τον πιο απλό, προσιτό και κατανοητό τρόπο.
Μεσογειακό, θα λέγαμε…
”Φίλτατοι, μέχρι τώρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι "πληρώνουν τη νύφη".
Είναι καιρός να μεταθέσετε το βάρος για το ξεπέρασμα της κρίσης και σε άλλους ώμους”.
Πόσο δίκιο έχει ο άνθρωπος;
Πόσο δίκιο έχει αυτός ο χριστιανός, που βλέπει η χώρα, η οποία ήταν στο στόχαστρο σύσσωμης της υφηλίου, να βγαίνει "ασπροπρόσωπη" στον πρώτο "έλεγχό" της επειδή δύο κατηγορίες πολιτών επωμίστηκαν σχεδόν όλο το βάρος των περικοπών και των επιπλέον φόρων ;
Είναι καιρός όμως, είπε, να αλλάξουν τα πράγματα.
- Είναι καιρός να σταματήσει το "πάρτι" με τις δαπάνες στα νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία και να πάψουν να βρίσκουν ντάνες τα φάρμακα στον πάτο των πηγαδιών του Λαυρίου ή όπου αλλού.
- Είναι καιρός, ακόμη και εάν έχουμε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης εν όψει, να σταματήσει η υπόθεση με τον κάθε δήμαρχο που παίρνει δάνεια εκατομμυρίων με το έτσι θέλω, επειδή ο δήμος του έχει χιλιάδες υπεράριθμους υπαλλήλους, διατηρεί ραδιοφωνικούς σταθμούς και επιδίδεται σε κάθε λογής άλλη "εξωσχολική" και πέραν του πραγματικού του αντικειμένου δραστηριότητα.
- Είναι καιρός να αρχίσουν να κάνουν φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος, ακόμη και οι υπάλληλοι της εφορίας…
- Είναι καιρός, είπε, το φορτίο της εξυγίανσης να κατανεμηθεί με δικαιότερο τρόπο.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συνέβαλαν όσο μπορούσαν και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη νομοθεσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής των υψηλών εισοδημάτων και των περιουσιών.
Από αυτούς που τα έχουν και δεν τα δηλώνουν πρέπει να "τα πάρει" η κυβέρνηση.
Ακόμη, οι καλοί οι κύριοι του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, που τους έστειλαν αυτοί που μας δάνεισαν, όταν δεν μας δάνειζε κανείς άλλος, είπαν το εξής απλό :
Ωραία τα ταμειακά μέτρα, αλλά τώρα έφτασε η ώρα για τα πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα.
Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και πρέπει να δείτε τι θα κάνετε με τις ΔΕΚΟ, τον ΟΣΕ που σας "βάζει μέσα" δύο εκατομμύρια την ημέρα, τα κλειστά επαγγέλματα, που εξαιτίας τους συντηρείται σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός, και όλα αυτά που μόνοι σας κουβεντιάζετε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχετε εφαρμόσει.
Έτσι είναι, φίλτατε κ. Τόμσεν. Έτσι είναι. Δεν θα διαφωνήσουμε !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Τόμσεν από το ΔΝΤ,
ΓΝΩΡΙΖΕΙ και έχει την ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ να καταλάβει,
ΕΜΕΙΣ
ενώ μας εξηγούν......πάλι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ

Η νοημοσύνη μας ΦΤΑΙΕΙ???????

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ !!!!!!!!!!!!
και
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ.....
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, που το ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ και τους ΚΑΛΕΣΑΝ......
ΦΤΑΙΕΙ το ΔΝΤ, Ε.Ε, ΕΚΤ

Τα ΠΑΙΔΙΑ μας τι ΦΤΑΙΝΕ ?????????

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε στήν φωτογραφία τον κ Τόμσεν χορτάτος ο κύριος κατά τά αλλα η κυβέρνηση τά προσαυξανη καί τ΄ασπάζετε ολα τά μέτρα κυριοι κατι μου θυμίζει αυτό ειναι δυνατόν νά ζηζητάη ο νηστικός μέ εναν χορτάτο γιά καινούργια μέτρα τελικά νά πεθάνουν ολοι γιά νά ξεχρεώσουμε τούς Γερμανούς αλλοίμονο μας

Ανώνυμος είπε...

Τι καλοί αυτοί από το ΔΝΤ που θέλουν να μας βοηθήσουν...
Όχι ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν όσα το δυνατόν περισσότερα επιτόκια οι δανειστές μας(ιδιωτικές τράπεζες και χρηματοοικονομικά ιδρύματα),όχι ότι θέλουν να μας αναγκάσουν να τους ξεπουλήσουμε την κρατική περιουσία(νερό,ενέργεια,μεταφορές)τσάμπα.

Όταν μετά από χρόνια θα διαπιστώσουμε ότι θα μας τα έχουν πάρει όλα οι ξένοι ιδιώτες και εμείς θα είμαστε πιο φτωχοί δουλεύοντας(όσοι θα δουλεύουν) για ακόμη λιγότερα ψίχουλα,η χωρά θα χρωστάει ακόμα πιο πολλά και τα ελλείμματα θα έχουν φτάσει στον Θεό ίσως να πάρουμε χαμπάρι ότι κάποια στιγμή πρέπει να τους πάρουμε όλους αυτούς σβάρνα.

Αρνούμαι να ζω σε μία τέτοια χώρα..και δεν φεύγω

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχετε 1:03 μ.μ. και 4:10 μ.μ.
Η κυβέρνησηντου ΠΑΣΟΚ κάλεσε το ΔΝΤ, δεν ήρθε ΜΟΝΟ του !!!!!!!
Τώρα αν σας άρεσε το ΚΑΘΕΣΤΩΣ των τελευταίων χρόνων,
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....
αλλά
για να συνέχιζε....την δράση του το ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ας φρόντιζαν και για την έγκαιρη ΕΞΟΦΛΗΣΗ των ΔΑΝΕΙΩΝ !!!!!!

Το Προφίλ μας