Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Περιφερειάρχη με αγρότες και ιδιοκτήτες - οδηγούς φορτηγών (video)

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών και των ιδιοκτητών φορτηγών της περιοχής πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αγρότες ο κ. Αμανατίδης τους ενημέρωσε για τις συναντήσεις του στην Αθήνα με επίκεντρο τα προβλήματα που τους απασχολούν, καθώς και για την επικείμενη επίσκεψη στην περιοχή, την ερχόμενη εβδομάδα, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συναντηθεί και να συνομιλήσει μαζί τους. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τους τρόπους αύξησης του ποσού της επιστροφής του.

Σε ότι αφορά στους ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφοράς λιγνίτη από το Ορυχείο της ΜΕΤΕ Α.Ε. από το Προσήλιο Σερβίων, ο Περιφερειάρχης Δ.Μ. συνομίλησε μαζί τους για το ζήτημα της διακοπής της συνεργασίας τους με τη ΔΕΗ, θέτοντας ωστόσο ζητήματα εξεύρεσης λύσης προς όφελος των μεταφορέων.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης «μεριμνούμε για άλλες διεξόδους για τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς των φορτηγών, οι οποίες φαίνονται ελκυστικές αρκεί να μπορέσει η ζήτηση για μεταφορικό έργο να εκτονωθεί το συντομότερο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι των φορτηγών όπως βλέπετε ο νέος περιφερειάρχης είναι σύμφωνος με τον σχεδιασμό της πράσινης ενέργειας που προωθεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο λιγνίτης τέλος και ο νέος περιφερειάρχης σας υπόσχετε μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις στις μεταφορές που ούτε και ο ίδιος δεν γνωρίζει. Έχει προγραμματίσει και μία επίσκεψη με τον υπουργό γεωργίας που εκεί οι αγρότες θα ακούσουν τα ίδια ακριβός που δηλώνει ο Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα κόμματα στην τηλεόραση. Συμπέρασμα: πάτε να βρείτε δουλεία σε άλλη χώρα ή σε άλλο κλάδο αν έχει μείνει τίποτα όρθιο.

Το Προφίλ μας