Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Αγώνας ορεινού τρεξίματος «1o KASTRA MOUNTAIN TRAIL» στα Σέρβια Κοζάνης - Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Ο Δήμος Σερβίων σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Τρεχαλάκηδες Σερβίων» διοργανώνουν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «KASTRA MOUNTAIN TRAIL» 14χλμ, αγώνα δυναμικού βαδίσματος 4χλμ και παιδικό αγώνα 1200μ (ηλικιών 7 έως 14 ετών).

 

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Θεόδωρου «Τέο» Χατζή που ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας των Τρεχαλάκηδων και ο άνθρωπος που άνοιξε τα περισσότερα μονοπάτια στα πανέμορφα μέρη του Δήμου Σερβίων.

 

Ώρα και τόπος εκκίνησης. 10:15π.μ. από την κεντρική πλατεία Σερβίων.

 

Τα Σέρβια είναι μια από τις σημαντικότερες κωμοπόλεις της Π.Ε. Κοζάνης. Βρίσκονται μεταξύ των βορειοδυτικών απολήξεων των Πιερίων ορέων και του ποταμού Αλιάκμονα, 26 χλμ. νοτιοανατολικά της Κοζάνης, 47 χλμ. από την Ελασσόνα και 15 χλμ. από τα στενά του Σαρανταπόρου. Επίσης βρίσκονται 150 χλμ. νοτιοδυτικά-δυτικά της Θεσσαλονίκης και 100 χλμ. βόρειο-βόρειο δυτικά της Λάρισας. Η ονομασία των Σερβίων προήλθε από το λατινικό ρήμα «servo» που σημαίνει «φυλάττω, παρατηρώ», το οποίο ανταποκρίνεται στη γεωγραφία της περιοχής αφού για αιώνες - και κυρίως επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας - λόγω της θέσης του, ήταν ένα απόρθητο φρούριο που έλεγχε τις μοναδικές διόδους μεταξύ Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο dservion.gr

 

Δηλώσεις συμμετοχής:

 

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως την Δευτέρα 8 Απριλίου  κάνοντας κλικ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφών: https://event.athletopia.com/kastramountaintrail2024

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα των μικρών παιδιών θα γίνει έως 45’ λεπτά πριν την εκκίνηση στην γραμματεία του αγώνα, υπογράφοντας οι γονείς υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπουν στο παιδί τους να συμμετέχει στον αγώνα και ότι έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

 

Κόστος συμμετοχής

 

Η συμμετοχή σε όλους τούς αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Περιγραφή Αγώνα 14χλμ. 700 υψόμετρο

 

Ο αγώνας ακολουθεί το ιδιαίτερης ομορφιάς φαράγγι και κινείται κατά κύριο λόγο στον λόφο του Βυζαντινού Κάστρου των Σερβίων που κτίστηκε μεταξύ (560-650 μ.Χ.), δηλαδή στα χρόνια του Ιουστινιανού ή του Ηρακλείου. Η διαδρομή είναι κατά 95% δασικά μονοπάτια. Είναι μέτριας δυσκολίας με πολλές εναλλαγές στο τερέν αλλά και στο περιβάλλον, από πυκνόφυτο δάσος σε πετρώδες τερέν, με πολλά σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Η διαδρομή σηματοδοτείται σε όλο της το μήκος! Το χρονικό όριο αποκλεισμού είναι 3ωρες και 45΄λεπτα.

 

Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες! Θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά ροφήματα .Στον τερματισμό θα υπάρχουν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα για την πλήρη ενεργειακή αποκατάσταση των αθλητών!

 

Περιγραφή αγώνα δυναμικού βαδίσματος 4χλμ. 270 υψόμετρο

    

O αγώνας κινείται κατά κύριο λόγο σε καλντερίμι. Ακολουθεί το γραφικό τοξωτό πέτρινο γεφύρι, συνεχίζει στο μονοπάτι του φαραγγιού και αφού περάσει την μεγαλύτερη εκκλησία του Βυζαντινού λόφου που είναι πιθανότατα αφιερωμένη στον Αγ. Δημήτριο, ανηφορίζει ως το Βυζαντινό Κάστρο και επιστρέφει από το γραφικό μονοπάτι του Άγιου Γεωργίου του Κρεμαστού. Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση και μετάλλια τερματισμού για όλους τους συμμετέχοντες. Θα υπάρχουν δύο (2) σταθμοί τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά ροφήματα. Στον τερματισμό θα υπάρχουν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα για την πλήρη ενεργειακή αποκατάσταση όλων των συμμετεχόντων.

 

Χρονοδιάγραμμα αγώνων

 

07:30 έως 09:30 παραλαβή αριθμών στη γραμματεία του αγώνα

10:15 Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος 14χλμ

10:20 Εκκίνηση αγώνα 4 χλμ

10:45 Εκκίνηση παιδικού αγώνα  1,2χλμ

13:15 Απονομές

 

Ιατρική κάλυψη αγώνα

 

Θα υπάρχει ιατρική κάλυψη σε όλο το μήκος της διαδρομής από γιατρό και διασώστες . Ασθενοφόρο θα παρευρίσκεται στον χώρο του τερματισμού .

9. Τροφοδοσία: Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρξουν περίπου στο 1ο και 5ο, στο 8ο  και στο 11ο χλμ καθώς επίσης και νερά & ισοτονικά κατά μήκος της διαδρομής των 14χλμ. Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου των αθλητών.

 

Υποχρεώσεις αθλητών

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα.  Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες υπογράφουν «τσεκάροντας» κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Η οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη καταγραφή των αθλητών και την καταταξή τους στα αποτελέσματα εάν δεν τηρηθεί η παραπάνω υποχρέωση.

 

Παροχές αγώνων

 

Τεχνικό μπλουζάκι,μετάλλια συμμετοχής, παραδοσιακά εδέσματα, νερά, ισοτονικά ροφήματα.

 

Ηλικιακές κατηγορίες αγώνα 14 χλμ

 

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι πρώτοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι με βάση τα ηλικιακά όρια.

Για τους άνδρες : 18-29, 30-39,40-49, 50-59, 60+

Για τις γυναίκες : 18-34, 35-44, 45+

Για να ισχύουν οι ηλικιακές κατηγορίες θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον  4 άτομα σε κάθε κατηγορία. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Οι νικητές της γενικής δεν συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.

Στους νικητές της γενικής κατάταξης (άντρες-γυναίκες) θα δοθούν πλούσια δώρα.

 

Ηλικιακές κατηγορίες αγώνα 4 χλμ

 

Για τους άνδρες: 18-39, 40+

 Για τις γυναίκες: 18-39, 40+

 

Παραλαβή αριθμών

 

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 13  Απριλίου μεταξύ 18:00 και 20:00 στην κεντρική πλατεία και την Κυριακή 14 Απριλίου έως 45΄ λεπτά πριν την εκκίνηση από το ίδιο μέρος.

 

Αποτελέσματα του αγώνα

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα ανακοινώνονται άμεσα και μετά τον τερματισμό του κάθε δρομέα στο διαδίκτυο στο racesystem.gr .

 

Μέτρα ασφάλειας δρομέων

 

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η εποπτεία – επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφαλείας και οι κριτές, θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια, εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να γίνει περισυλλογή και διακομιδή. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Τέλος, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.). Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Θα υπάρχει διαδικασία περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα.

 

OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

Πατώντας «Αποδοχή & Συνέχεια» στη φόρμα εγγραφών δηλώνω υπεύθυνα: Υπεύθυνη Δήλωση: Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δίκη τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δίκη τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες κατανοούν τα email των δρομέων μπορούν να δοθούν χρησιμοποιηθούν από τους διοργανωτές και τους συνεργάτες τους για την επικοινωνία και την προώθηση του αγώνα και ότι οι Διοργανωτές διατηρούν δικαίωμα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, φίλμς και βίντεο καθώς και τυχόν δηλώσεις τους, προφορικές ή γραπτές, από τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση και δηλώνουν ότι συναινούν και επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί το όνομά τους και η φωτογραφία τους από τους Διοργανωτές προς το σκοπό επικοινωνίας, παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών τους ή για κάθε συναφή σκοπό. Οι συμμετέχοντες πάντως είναι ενήμεροι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ζητήσουν την εντός ευλόγου χρόνου διακοπή της χρήσης του σχετικού με την εικόνα τους υλικού, δηλώνοντας την επιθυμία τους αυτή στους Διοργανωτές. Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η κυριότητα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του πρωτογενούς και του παράγωγου φωτογραφικού ή/και ηχητικού ή/ και οπτικού ή / και οπτικοακουστικού υλικού ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στους Διοργανωτές. Για Ενήλικο Συμμετέχοντα: Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είμαι απολύτως υγιής για να συμμετέχω στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά την διάρκεια του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά την συμμετοχή μου στον αγώνα. Παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα κι αποδέχομαι ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά την συμμετοχή μου. Ακόμα δίνω την έγκριση μου στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες μου ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιοδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχω καμία οικονομική απαίτηση. Για Ανήλικο Συμμετέχοντα: Ως νόμιμος κηδεμόνας του συμμετέχοντα, δηλώνω ότι είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος για την συμμετοχή του ανηλίκου στον αγώνα και ότι έχει υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγειές για να συμμετέχει στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά την διάρκεια του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά την συμμετοχή του στον αγώνα. Παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα κι αποδέχομαι ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά την συμμετοχή του. Ακόμα δίνω την έγκριση μου στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες του ή βίντεο από τον αγών, ή οποιοδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχω καμία οικονομική απαίτηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

 

Αγοραστού Δώρα 6980808679

Μαραμής Θανάσης 6982472042

Λάσπας Ευάγγελος 6970047851

 

Η οργανωτική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας