Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για 4ωρη στάση εργασίας στις 28/2/2024

Συναδέλφισσα ,Συνάδελφε

Η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα!

Η ακρίβεια σαρώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν.

Παρακολουθούμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα να ακριβαίνουν καθημερινά. Στο ελαιόλαδο η τιμή εκτοξεύτηκε κατά 58,5% ενώ σε διψήφια επίπεδα κινούνται στα τρόφιμα, στο νερό. Αντίστοιχα χωρίς σταματημό κινείται το πετρέλαιο θέρμανσης (13,7%). Η τιμή της κιλοβατώρας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2020, τα ενοίκια και οι δόσεις των δανείων έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δυο χρόνια.

Η απελευθέρωση – απολιγνιτοποίηση συνεχίζεται απρόσκοπτα με συνέπειες την εκτόξευση της  ανεργίας, την ενεργειακή φτώχεια, την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Οι δομές υγείας της περιοχής καταρρέουν και ετοιμάζουν για το «νέο» ΕΣΥ, που θα τις υποβαθμίσει και θα τις εμπορευματοποιήσει παραπέρα. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η ταξική κατηγοριοποίηση στα σχολεία βάζουν νέα εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών μας.

Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Η ΔΕΗ ΑΕ μετά τα δώρα εκατομμυρίων ευρώ που έκανε στους μετόχους της (αποκαταστάσεις εδαφών, μετεγκατάσταση Ακρινής) άνοιξε τα φτερά της για επενδύσεις στο εξωτερικό, σε κλάδους όπως εμπόριο, χρηματοπιστωτικά, μεσιτεία, κ.α. μετρώντας τεράστια κέρδη.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και τα οκτάμηνα δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς καθηλωμένους, με απλήρωτη και κλεμμένη εργασία. Στον ΑΔΜΗΕ τα μπλοκάκια έχουν γίνει καθεστώς, ενώ και στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες οι εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς σύμβαση. Το μόνιμο προσωπικό είδε μετά από 10 χρόνια τεράστιας αφαίμαξης μια μερική αναπλήρωση του εισοδήματός του, που στην ουσία την χρησιμοποιούν για να υπάρχει σιωπητήριο στους χώρους δουλειάς, για να αποδεχτούμε χωρίς αντιδράσεις το επερχόμενο κλείσιμο των ΑΗΣ και των Ορυχείων.

Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι ελλιπή βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Μέσα σε όλα αυτά βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας. Ξοδεύονται αμύθητα ποσά για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας μας

.Οι ανάγκες μας θυσιάζονται για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη!

Ένα έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Στις 28 Φλεβάρη παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια  μας!

Οργανώνουμε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00-15.00 και από 12.00 -16.00

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω να απαντήσουμε αγωνιστικά με διεκδικητικό αγώνα στο τείχος που υψώνεται μπροστά μας. Να προσπεράσουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ που προσπαθούν να επιβάλουν σιωπητήριο. Αυτές οι δυνάμεις έχουν διαλέξει το αντίπαλο από τους εργαζόμενους στρατόπεδο, αρνήθηκαν να προκηρυχτεί 24ωρη Απεργία για αυτήν την ημερομηνία, μας παραπέμπουν στις 17/4 (ζήσε Μάη μου…)

Μαζί με την πάλη ενάντια στην ακρίβεια που κατατρώει το λειψό μας εισόδημα, χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή ΣΣΕ, ιδιαίτερα για το έκτακτο προσωπικό και για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις.

·         ΤΩΡΑ απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών με υπογραφή νέας ΕΣΣΕ για το μόνιμο προσωπικό, που να αναπληρώνει τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων.

·         ΤΩΡΑ παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το όλο το έκτακτο προσωπικό με αυξήσεις στο ύψος του μόνιμου προσωπικού.

·         ΤΩΡΑ απαιτούμε μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζομένους, όλων των μορφών εργασίας,  να βρεθούμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να προκαλέσουμε συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, να συζητήσουμε τις κοινές μας αγωνίες και τους προβληματισμούς, τις διεκδικήσεις μας. Να πουν όλοι τη γνώμη τους και να μπουν μπροστά οι ίδιοι για τη ζωή τους. Θα περιμένουμε μοιρολατρικά πώς θα κλείσουν και οι άλλοι ΑΗΣ και ορυχεία ή θα οργανώσουμε τον αγώνα για αυτά που δικαιούμαστε;

          Κορυφώνουμε τη δράση μας με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το ΛΚΔΜ στις 13:00

Ετοιμάζουμε και τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Διεκδικούμε:

  • Να μην κλείσουν οι ΑΗΣ Αγ. Δημήτριου, Μελίτης, Πτολεμαΐδα 5 και τα ορυχεία.
  • Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο ενέργειας και το χρηματιστήριο ρύπων.
  • Κατάργηση όλων των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ, σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
  • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Άμεση αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας, όπως του λιγνίτη, με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 13:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΚΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας