Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Πρόσκληση στην 5η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 5η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (Α΄ 87),  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του Ν. 5056/2023(Α΄ 163),  στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, επί της οδού Α. Παπανδρέου, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 16:30, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Σερβίων, με τον αναπληρωτή του, για να παρίστανται στις Γενικές Συνεδριάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

2.    Έκδοση κανονιστικής απόφασης περί ρύθμισης της στάσης και στάθμευσης πέριξ των οδών του νέου Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

3.    Έκδοση κανονιστικής απόφασης περί έγκρισης του τροποποιημένου-εναρμονισμένου  Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών του Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας & Αναπτ., κ. Παπαδόπουλος Στ.

4.    Έκδοση κανονιστικής απόφασης περί έγκρισης καθορισμού ημερήσιου τέλους Λαϊκής Αγοράς στο Δήμο Σερβίων.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας & Αναπτ., κ. Παπαδόπουλος Στ.

5.    Λήψη απόφασης για έγκριση μίσθωσης αγροτεμαχίου για προσωρινή στέγαση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, Ελευθερίου Χ.

6.    Λήψη απόφασης για έγκριση μίσθωσης ακινήτου με σκοπό τη δημιουργία χώρου για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας & Αναπτ., κ. Παπαδόπουλος Στ.

7.    Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 182Α/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη «Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Σερβίων (κατ’ εφαρμογή του άρθρου 70Α του ν. 3852/2010, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 6 του ν. 4604/2019)».

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

8.    Έγκριση πρόσληψης προσωπικού μέσω του Προγράμματος Επιχορήγησης της Δ.ΥΠ.Α. ΄΄ για την απασχόληση 21.500 ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα΄΄.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΑΡΑΜΗΣ

 

13 σχόλια:

Ξενοφών Βαΐζογλου είπε...

Επί Δημαρχίας του κ. Σάκη Κοσματόπουλου και Προέδρου της Κοινωφελούς κ. Φώτη Ζυγούρη δόθηκε το Δημοτικό Σχολείο της Νεράιδας στην Κοινωφελή προκειμένου να υποβάλει τότε πρόταση στο Leader για χρηματοδότηση με σκοπό την δημιουργία αίθουσας Τουριστικής προβολής της Νεράιδας, αλλά και ολόκληρου του Δήμου.
Πιστεύω πως και σήμερα είναι το κατάλληλο κτήριο, αφού η Νεράιδα δέχεται εκατοντάδες
τουριστικά λεωφορεία και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Σε ρώτησε κανένας Ξενοφών από την προηγούμενη και την σημερινή δημοτική αρχή ποιες προτάσεις ή τι εκκρεμότητες έχεις από την θητεία σου.
Δεν σε ρώτησε!
Κατά την γνώμη μου η θητεία σου ήταν επιτυχημένη, με όλα τα προβλήματα χρηματοδότησης, που αντιμετώπιζαν τότε οι δήμοι.
Θα μπορούσαν λοιπόν να σε ρωτήσουν και η πρόταση αυτή να είχε μελέτη και να υποβληθεί στο LEADER, που ήδη ξεκίνησε.
Όμως βλέπεις την δημοτική αρχή δεν την ενδιαφέρουν οι παρεμβάσεις ουσίας και αυτές που θα αλλάξουν τον τόπο, αλλά πως θα δώσουμε απ' ευθείας αναθέσεις σε μελέτες, προμήθειες και έργα για να δημιουργήσουν την εκλογική τους πελατεία.

Κρίμα, γιατί αυτόν τον τόπο δεν τον αξίζει μια τέτοια δημοτική αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από το Δημαρχείο, θα νοικιαστεί χώρος μέσα στα Σέρβια, αυτός που προορίζανε για το ΚΤΕΛ αλλά ναυάγισε.
Νομίζω οτι ανήκει σε Αντιδήμαρχο!!!!
Θα δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα Έτσι παιδιά. Γιατί πρέπει να βρεθεί εισόδημα για κάθε έναν οσφυοκαμπτη
Οι φόροι μας να είναι καλά να κονομανε ημέτεροι
Ακόμα και εάν απαγορεύεται
Ποιος ασχολείτε; 80% την επόμενη φορά στα Σερβια που ήδη τα έχουνε ξεχάσει και οι κάτοικοι των χωρίων που προτιμούν να πηγαίνουν στην λαϊκή της Κοζάνης και να αναρωτιεστε γιατί έχουν απομείνει μόνο συνταξιουχοι
Για ρωτήστε εάν πήγε ο δήμαρχος στη συνέλευση της Ελάτης για το δάσος;
Ούτε καν πάτησε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ξενοφώντα θα μας πείτε γιατί επί θητείας Κωνσταντόπουλου σταμάτησε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του αύλειου χώρου της Εκκλησίας ? Και αυτό το έργο ενταγμένο σε πρόγραμμα Leader ήταν αλλά κάτι ήθελε να βραχυκυκλώσει και τελικά έγινε. Τώρα ζητάτε για το σχολείο?

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας Ξενοφών. Μια θεά προσφέρει . Τίποτε άλλο. Υπάρχει κάποια δραστηριότητα σε όλη την περιοχή; Σε όλο τον δήμο; Έρχεται κάποιος επισκέπτης τι θα κάνει; Νεκρά στα Σέρβια. Μια επίσκεψη στα Μπουχάρα είναι όλος ο τόπος μας και ένας καφές στη Νεράιδα και μια βόλτα στα κάστρα. Έκανε κάποιος κάποια επένδυση; Ο αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας και τουριστικής προβολής τι έχει κάνει στην ζωή του; Μηδέν! Τι έχει κάνει ο δήμος πριν 4 χρόνια έγραψε ο τότε πρόεδρος του συμβουλίου ότι επιτέλους ανεβαίνουν πούλμαν στα κάστρα!τα είδατε ποτέ; Ψέματα μέσα στα μούτρα μας. Τέσσερα χρόνια προσπαθούν να νοικιάσουν συγκεκριμενο κλειστό κατάστημα για ευνόητους λόγους. Ήθελαν να αγοράσουν ανοιχτές πισίνες πάλι για συγκεκριμένους λόγους. Και τους στηρίξατε! Ε μπράβο σας

Ανώνυμος είπε...

Οι επενδύσεις εξαντλούνται σε ενοικίαση κλειστών καταστημάτων και αγορές σε ανοιχτές πισίνες τυχαία δικών μας ανθρώπων. Ποια επένδυση εκτός από καφέ έγινε στη Νεράιδα; Τι προσφέρει εκτός από δέκα λεπτά θεας;το ίδιο σε όλον τον δήμο. Ξέρετε τι κάνουν όσοι έρχονται εδώ; Το μελέτησε ποτέ ο επιστήμονας; Να σας πω. Μπουχάρια μια βόλτα, όσοι τα ξέρουν γιατί ο δήμος δεν τα προβάλει, καφέ στην Νεράιδα, βόλτα στα κάστρα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα. Πχ βόλτα με άλογα, ξενάγηση σε φαράγγι, ξενάγηση στη λίμνη. Ο άλλος ανέλαβε αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας και τουρισμού και ξέρουμε όλοι τι επιχειρήσεις έχει κάνει. Η πρόοδος του τόπου πέρναγε με χυτά αμιάντου για τον 3Α. Τον στήριξαν ψαράδες και φορτηγατζηδες την ίδια ώρα που έδινε μπράβο στον μουσουρουλη. Για αυτό φευγουν ακόμα και τα αδεσποτα

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι με τα σχόλια γιατί με το που διάβασα τα θέματα σκέφτηκα "σε ποιον θέλουν να δώσουν χρήμα πάλι λες και δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα". Μπράβο σας κ. Ξενοφών που το επισημαίνετε αλλά η κατάσταση από ότι αντιλαμβάνομαι είναι Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει ...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκαιο είχες Λευτέρη για τον Ελευθερίου σε ότι αφορά το δάσος της Ελάτης.Κάποιοι πονηροί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ,των οποίων οι δικές τους έγιναν σήμερα αντιδήμαρχοι,σε έλεγαν ότι μας τα μπέρδεψες ενώ μιλούσες τόσο απλά και κατανοητά πάνω σε γεγονότα.Ηταν φαίνεται Λευτέρη μπέρδεμα γι'αυτούς οι αλήθειας σου.Τους χάλαγες τον τραχανά.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχρέωση γραμματείου από τα Κρανίδια. Στον Α. Κ. ανείκει το ακίνητο που θα ενοικιαστεί. Εναι στην είσοδο των Σερβίων.

Το ακοίνητο της Αντιδημάρχου κάπου αλού θα αξιοποιηθεί!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ; ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΣΑΠΙΖΕΙ;
https://www.kozanilife.gr/2017/01/19/ekthetirio-proionton-tourkiko-sxoleio-servion-kozanis/?fbclid=IwAR1fRZDmhDhMISVQPmURrqI82xEBWdgTUIGPygDh1ZJfmsnuhmt87p5WMLA

Ανώνυμος είπε...

@13:32. Ακριβώς αυτό που λες εσύ, είπε χθες η Τζικανούλα στο δημοτικό συμβούλιο. Να γίνει στο Τούρκικο το συγκεκριμένο γραφείο, χωρίς έξοδα για τον Δήμο. Υπάρχει τεράστιος χώρος πάρκινγκ και είναι άμεσα προσβάσιμο από όλους, αλλά ο Ποντίκης της απάντησε πως το τούρκικο προορίζεται για το πανεπιστήμιο και πως δεν υπάρχει χώρος! μιλάμε για ένα κτίριο 600+ τ.μ και λένε με θράσος πως δεν υπάρχει χώρος για ένα γραφείο 30-40 τ.μ.

Σερβιώτες τι ψηφίσατε; Καταλάβατε; Το κακό είναι πως και να καταλάβατε είναι πλέον αργά. Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχουν απομείνει στα Σέρβια μόνο παππούδες που και πάλι θα ψηφίσουν "Δήμαρχο από τα Σέρβια" γιατί έτσι έχουν μάθει. Ψηφίστε τους ίδιους και πάλι και αντιμετωπίστε την έπαρση και την τοξικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Στέλλα κοινή λογική τόσο δυσεύρετη στην δημοτική αρχη

Το Προφίλ μας