Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Απεργία 28 Φλεβάρη 2024 – Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, 10:30πμ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η οργή κι η αγανάκτηση όλων των εργαζόμενων και του λαού για την ακρίβεια, τους μισθούς που δε φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις κλεμμένες τριετίες και την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι (εμπόριο, super market, καταστήματα εστίασης, εταιρείες μεταφορών και ταχυμεταφορών κτλ.) γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως είναι να ζεις με τσακισμένους μισθούς και τα εξαντλητικά ωράρια, με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα πανάκριβα ενοίκια. Οι εργαζόμενοι βιώνουμε τις συνέπειες από την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και άλλων σημαντικών κοινωνικών αναγκών που έχουν κάνει κυριολεκτικά την ζωή μας βίο αβίωτο.

Την ίδια στιγμή που στο καλάθι του σούπερ-μάρκετ δεν έχουμε βάλει ούτε τα απαραίτητα, οι αλυσίδες των σούπερ-μάρκετ μετρούν 11 δις καθαρά κέρδη το 2023.

Την ίδια στιγμή που μέσα από την φορολογία μας ληστεύουν και δίνουμε το 95% του κρατικού προϋπολογισμού από τις τσέπες μας, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές φόρο-απαλλάσσονται και δίνουν μόλις το υπόλοιπο 5%.

Φτάνει πια!

Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές. Δεν πρέπει άλλο να ανεχθούμε από τον δικό μας ιδρώτα να μην ξέρουν τι βγάζουν οι εργοδότες και εμείς να μην μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα. Τώρα πρέπει οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά να βγούμε στο προσκήνιο με το Σωματείο μας, να αναλάβουμε δράση κόντρα σε αυτό το σύστημα που τσακίζει τα δικαιώματά μας για να θησαυρίζουν τα αφεντικά.

Έφτασε η ώρα στην μεγάλη Απεργία στις 28 Φλεβάρη να συναντηθούν οι αγώνες των εργαζόμενων που διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, οι αγώνες της νεολαίας και του λαού που κινητοποιείται ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οι αγρότες που δίνουν την μάχη για να μείνουν στα χωράφια τους.

Η 28η Φεβρουάριου είναι, ταυτόχρονα, μια ημερομηνία -σύμβολο αφού συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε:

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε, συντονίζουμε τον αγώνα μας με δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα για την επιτυχία της απεργίας. Δείχνουμε την αντίθεση μας σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και διεκδικούμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο €12.000 προσαυξημένο κατά €3.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των Δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Όλοι στον αγώνα – Όλοι για την επιτυχία της απεργίας!

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, 10:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας