Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Σερβίων: Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμπαράσταση του αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης της περιοχής των Σερβίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για τη συμπαράσταση του αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης της περιοχής των Σερβίων:

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων στον αγώνα των Ιδιοκτήτων Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (Φ.Δ.Χ.) περιοχής Σερβίων και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους όπως εκτέθηκαν στο σκεπτικό της ανωτέρω επιστολής, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας».

Η επιστολή των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης της περιοχής Σερβίων αναφέρει:

«Δεν πάει άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουμε στον αέρα εμείς και οι οικογένειες μας.

Δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης και επαγγελματίες οδηγοί μένουμε χωρίς δουλειά. Αρκετοί οδηγοί από την περιοχή μας, τα προηγούμενα χρόνια, πήραν το δρόμο της μετανάστευσης, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, για να βρουν δουλειά. Ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα φορτηγά τους.

Τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε απανωτά χτυπήματα: η ΛΑΡΚΟ μπήκε σε εκκαθάριση κι εμείς χάσαμε δεδουλευμένα, η γέφυρα των Σερβίων έκλεισε για μήνες κι εμείς μείναμε χωρίς δουλειά και χωρίς αποζημίωση από την κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις που όλοι μας έδιναν και ιδιαίτερα η περιφερειακή αρχή.

Τώρα λόγω της εγκληματικής και ανορθολογικής πολιτικής της «απολιγνιτοποίησης» μένουμε χωρίς δουλειά, τελείως στον «αέρα», γιατί η ΔΕΗ κλείνει λιγνιτικούς ΑΗΣ, για να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις αλλού (ΑΠΕ, φυσικό αέριο, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κ.ά.). Την ίδια ώρα, εμείς, όπως όλος ο ελληνικός λαός, πληρώνουμε το «πράσινο» ρεύμα των ΑΠΕ πανάκριβα, λες και είναι χρυσάφι.

Η αλήθεια είναι ότι η «απολιγνιτοποίηση» που επιτάχυνε η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παρέλαβε την σκυτάλη από τις προηγούμενες, μας έχει οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής, όπως όλο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας. Κλείνουν ΑΗΣ, εγκαταλείπουν ένα φτηνό εγχώριο καύσιμο, όπως ο λιγνίτης, τον οποίο κάνουν ακριβό λόγω της πολιτικής της ΕΕ και το εμπόριο ρύπων.

Προσπαθούν να μας κάνουν «μπαλάκι» ανάμεσα στις εταιρείες. Ενώ εμείς ζητάμε το αυτονόητο: να έχει ο λαός φτηνό ρεύμα κι εμείς να μπορούμε να ζήσουμε, να έχουμε δουλειά και να ανταποκρινόμαστε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Πράγμα που μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας και των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας (πχ. περιβαλλοντική αναβάθμιση ΑΗΣ).

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά μας:

·         Να μην χάσει κανένας την δουλειά του και το μεροκάματό του.

·         Να μας αποδοθούν όλα τα δεδουλευμένα («κλεμμένα») από την ΛΑΡΚΟ.

·         Αναπλήρωση εισοδήματος – αποζημίωση στο 100% της ζημιάς, λόγω του κλεισίματος της γέφυρας των Σερβίων.

·         Να επαναδραστηριοποιηθούμε στην μεταφορά λιγνίτη από το λιγνιτωρυχείο της ΜΕΤΕ για οποιονδήποτε προορισμό.

Για τον λόγο αυτό βγαίνουμε στον δρόμο. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 10:00 πμ, παρατάσσουμε τα φορτηγά μας στην γέφυρα των Σερβίων.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 3:00 μμ, καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς και το λαό της περιοχής στη κινητοποίηση στην γέφυρα των Σερβίων και στην οργάνωση και κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας. Η στήριξη όλων στον αγώνα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων».

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια αλλά και του καταστήματος των ΕΛΤΑ. Εάν δεν συμβεί άμεσα σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα γίνει. Ο δήμαρχος Ελευθερίου τότε απάντησε ότι έχουμε να κάνουμε με ιδιωτικές εταιρείες και δεν μπορούμε να εισακουστούμε στην κυβέρνηση. Εντελώς πληροφορικά πρωτίστως στον Ελευθερίου και στη συνέχεια στους Πολίτες τόσο στο Τσοτίλι όσο και στο Άργος Ορεστικό στην Καστοριά η κοινωνία ενωμένη απέτισε και πέτυχε να παραμείνουν τα καταστήματα των τραπεζών. Στα Σέρβια κάποιοι δεν θέλουν να σπάσουν αυγά με την κεντρική εξουσία αλλά προτιμούνε να τα κάνουν ομελέτα στους δημότες. Τώρα θα πρέπει η Νέα Δημοτική αρχή να λάβει δράση διότι καθημερινά η περιοχή μας πεθαίνει. Μάλιστα ο δήμαρχος Ελευθερίου και ο αντιδήμαρχος του είπανε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν ευθύνονται αυτοί για αυτή την δυσάρεστη κατάσταση, τότε γιατί επιμένουν να νοικιάζουν και να αγοράζουν οικόπεδα και κτήρια για να μεγαλώσουν δήθεν τις υπηρεσίες του Δήμου μας όταν σχέδιο της κυβέρνησης είναι όλες οι υπηρεσίες των δήμων να περάσουν σε ιδιώτες?. Τα Σέρβια πεθάνανε και μερικοί προσπαθούνε να βγάλουν από την μύγα ξίγκι. Τα συμπεράσματα δικά σας

Ανώνυμος είπε...

Μένει να βγάλει συμπαράσταση ο Μουσουρουλης και ο Παπαδόπουλος της τηλεδιοικησης

Ανώνυμος είπε...

Η νέα δημοτική αρχή βρίσκεται σε ανυπαρξία και εξαφανισμένη από την καθημερινότητα. Η ερήμωση των Σερβίων είναι γεγονός. Η πόλη έχασε την ζωντάνια της και ο Δήμαρχος ζει σε γυάλινο κόσμο, χωρίς την αίσθηση της άσχημης πραγματικότητας.
Η φτώχεια έχει αγκαλιάσει πολλούς κατοίκους της πόλης μας και δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Ο Δήμαρχος έλεγε Μπορούμε περισσότερα...
Εννοούσε περισσότερη φτώχεια, έρημη πλατεία και δρόμοι, με μαγαζιά άδεια κλπ.
Ναι μπορούμε περισσότερα..
Θα αγορασθεί το οικόπεδο των προσκόπων αντί 85.000. Λεφτά υπάρχουν.
---Θα δώσουμε επιτέλους το οθωμανικά σχολείο στο πανεπιστήμιο για να το κάνει αποθήκη...
Ναι μπορούμε περισσότερα...
Με ένα εγωιστή δήμαρχο, που πήρε πλέον την κατηφόρα και δεν τον σταματάει τίποτα στην οριστική διάλυση του Δήμου Σερβίων...

Ποιητής είπε...

Όσο για τις Τράπεζες άκουστηκε ότι η Πειραιώς θα λειτουργήσει ξανά!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς οι απόκριες είναι κοντά και η δημοτική αρχή θάχει την ευκαιρία να ντυθεί καρναβάλι,τους πάει γάντι.

Ανώνυμος είπε...

Οι Δημοτικες αρχες εχουν συγκεκριμμενες αρμοδιοτητες και καθηκοντα.Σιγουρα ενα απο αυτα ειναι να ενδιαφεροντε και αγωνιζοντε για την μη αποψιλωση των υπηρεσιων προς τους κατοικους.Η προσπαθεια και φροντιδα για αναβαθμιση της ποιοτητας Ζωης σε ολους τους τομεις.Αυτο ειναι και χρεος της καθε αντιπολιτευσης μα και των ενεργων πολιτων.Αυτη ειναι η διαταξη των πραγματων,με επιτυχιες κι αποτυχιες,με σωστες επιλογες με λαθη και παραληψεις.Απο αυτα τα δεδομενα να μιλουν καποιοι για ερημωση-οικονομικα προβληματα-αδιεξοδα και μαυρη μαυριλα πλακωσε,να τα φορτωνουν ολα στον Δημο τα δεινα μαλλον δεν ειναι πολιτες αυτης της χωρας η απευθυνοντε σε χοχολους κι αυτοι ειναι ξυπνιοι και αμεμπτοι.Παρτε εναν καθρεπτη καλο θα καμει.Γραψτε και καμια λεξουλα και φραση για τους πραγματικους υπευθυνους,δεν βλαπτει,αλλα πως να συμβει αυτο γιατι αυτοι σιγουρα δεν εκλεγοντε δια της οσφρησεως του αμολυντου Κρινου.

Ανώνυμος είπε...

Προς 06:57
Πρώτα σε παρακαλώ βάζε τον αυτόματο διορθωτή ορθογραφίας
Το ποιος φταίει το ξέρουμε
Επίσης ξέρουμε ποιος αποκαλούσε Υπουργαρα μας τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, έκανε τεμεναδες στον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλούσε Ρεχάγκελ τον μουσουρουλη της ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το τραγικό είναι ότι τον ψήφισαν όπως και τον Παπαδόπουλο. Το τραγικό είναι ότι βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε . Το τραγικό είναι ότι ο δήμος είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης και κινεί χώρα γύρω από ημέτερους και πρέπει να γίνεις ένα με αυτούς για να επιζήσεις. Για αυτό όσοι μπορούν φεύγουν . Ας χτίσει νέο δημαρχείο πάνω στο βουνό δημότες που θα βρούμε δεν ξερω

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:54 1/3 Η ορθογραφια σε μαρανε,οτι τοχεις καψει τελειως που να χαμπαριασεις,παρε ανιχνευτη πυρκαγιας εγκεφαλου καλο θα σου καμει,αλλα λεω αλλα απαντας ως συνηθως,για την Ουκρανια και τη Γαζα να γραψει καποιος κατι παλι για Ρεχαγκελ και υπουργαρες θα λες,βαζεις και στο στομα σου την Βουλευτη του Συριζα η κατηφορα δεν εχει σωμο,φυσικα αν στηριζαν ΕΣΑΣ ολα μελι γαλα.τον καθρεπτη μη ξεχνας,εκει να τα λες τα παραπονα σου,μας επρηξες.

Ανώνυμος είπε...

13.04 επίπεδο νηπίου. Κλασικός ψηφοφόρος 3Α

Ανώνυμος είπε...

Κυρια 13.04 σε ότι γράφει ο /η 10.54 έχει δίκιο. Εάν θιχτηκες για την Συριζαια βουλευτη ρώτησε την πως υποστήριξε έναν δήμαρχο που είχε στην παράταξη του τουλάχιστον 3 χρυσαυγιτες, 3 μέλη της ΝΔ και στηρίχτηκε ολοφάνερα από τον υφυπουργό των ΤΕΜΠΩΝ. Με τα τραγούδια πολιτική δεν γίνεται. Ούτε θέση δεν έχει πάρει τόσο καιρό για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά που έχει άδικο; Ο Ελευθερίου δεν αποκάλεσε Ρεχάγκελ τον μουσουρουλη; Ψέμα είναι; Δεν πρότεινε στον Άδωνι χυτά αμιάντου; Ψέμα είναι ; οπότε το θιγεσαι; Μην συγχυζεσαι και αγριεψουν τα σκλια

Ανώνυμος είπε...

Αξιοτιμε/η εισαγγελεα του: οποτε το θιγεσαι: δεν θα σε κρεμασω,το ι διπλα ειναι.Τοσο αδεκαστη κριση?μπραβο εσυ αδικεισαι.Η πλακα ειναι οτι με τον ανωνυμο που διαφωνεις νταβλακιαζεσαι ως Πυθια και τον προσφωνεις ως κυρια,με αυτον/ην που συμφωνεις τον λες ο/η.Το αντιθετο θαταν το σωστο μαλλον,γιατι ειναι βεβαιο οτι τον ο/η τον ΞΕΡΕΙΣ.Πολιτικη γινεται με πολλους τροπους,ακομα και με τα τραγουδια και καθε ειδους δημιουργια και τεχνη.Ουτε κι αυτο ειναι στο βεληνεκες σας.Αυτο ομως που πρεπει να χωνεψετε ειναι οτι οι συγχυσμενοι ειστε εσεις εν προκειμενω,αδιαλειπτως και ακαταπαυστα.Χαλαρωστε λιγο,αλλιως θα παραμεινετε τα αγριεμενα σκλια που γαυγιζουν εναντια στην ετυμηγορια του κοσμου της περιοχης.Κακο αυτο για σκεφτειτε επιτελους λιγουλακι.

Ανώνυμος είπε...

Η Κα Σπυρίδου το δήλωσε προεκλογικά ότι είναι με την Ν.Δ.Ο Ελευθερίου δήλωσε ότι δεν είναι με κανέναν.Η ερώτησή μου είναι,το 41% του Μητσοτάκη η Κα Σπυρίδου το έφερε;Αυτά για όσους έχει παραμυθιάσει ο Ελευθερίου και δυστυχώς είναι πολλοί.Η υποκρισία και το κουτόχορο σε όλο τους το μεγαλείο.Αυτοί είστε,να σε χαιρόμαστε μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους σου.

Ανώνυμος είπε...

Με επιβεβαιωνεις 23:04 για τις παραπανω διαπιστωσεις εις βαρος σου,δεν θελω να τις επαναλαβω.Σου διαφευγει οτι ειμαστε στην Χωρα που οτι δηλωσεις εισαι,ουτε που με ενδιαφερει τι δηλωσαν οι αντιπαλοι προεκλογικα η οχι.Ουτε σιγουρα χρεωνω το 41% σε καποιον η καποια.Αυτο μαλλον επεσε ως Μαννα εξ ουρανου,γιατι οποιον και να ρωτησεις σου απαντα:ποιος εγω?οχι βρε δεν τον ψηφισα τον Μητσοτακη.Καταληγεις στη βεβαιοτητα οτι μας εχει παραμυθιασει ο Ελευθεριου,οτι ειμαι υποκριτης κλπ.Πλανασαι πλανην οικτρα,αν περιμενα τον καθε Ελευθεριου να με παρασυρει.Μαλλον εσυ και καποιοι απ τα σκλια τα αγριεμενα, θελετε στοιχειωδη προπαιδεια πολιτικης διαπαιδαγωγησης και επαφη με το αυτονοητο.Μα αμφιβαλλω αν καταλαβετε γρι,ειναι ψιλα γραμματα αυτα.Κουτοχορτο σε ενα βαθμο μασαμε απαντες με αυτα που συμβαινουν στην Πατριδα μας,εδω με εσας προκειται για εμμονη και διαζυγιο με την κοινη λογικη.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ 9:56 που είσαι ίδια με 22:59 θεωρείς ότι έχεις πολιτική προπαίδεια; Με αυτά που γράφεις; Οκ καταλάβαμε. Το επίπεδο άλλωστε φαίνεται. Η μάλλον γαυγιζει
Και να ξέρεις δεν είμαι κάποιος ούτε κάποια από όσους έχουν σχολιασει

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα. Ο "δεν είμαι με κανέναν" έγραφε για τον καλό του φίλο σε χωριό που είναι χουντικός και έβαλε στο ψηφοδέλτιο του δεο χρυσαυγιτες. Εσύ που έχεις πολιτική προπαίδεια (εδώ γελάμε) μπορείς να συναναστρέφεσαι μαζί τους. Εμείς οχι

Το Προφίλ μας