Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

"10 χρόνια CluBE, 10 χρόνια μαζί": Εκδήλωση για τον εορτασμό από τα 10 χρόνια ίδρυσης του CluBE

Δημιουργικότητα, ανάπτυξη, καινοτομία. Τρεις λέξεις που είναι ικανές να περιγράψουν την πορεία του CluBE μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, αποτέλεσε μια ιδιαίτερη ημέρα για το CluBE, καθώς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο και την εξέλιξη αυτών των χρόνων, τα μέλη του και όλους τους συνεργάτες, που είναι κομμάτι αυτής της επιτυχίας.

Μέσα σ΄ ένα ξεχωριστό κλίμα, παρουσιάστηκε από τον Συνιδρυτή και Διευθυντή, Ιωάννη Φάλλα, και από τον Συνιδρυτή και Διαχειριστή, Νικόλαο Ντάβο, το πολυσύνθετο και πολυδιάστατο έργο του Cluster, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Περικλή Καφάση, να σημειώνει τη βαθιά πεποίθηση ότι με συνεχή και εμπεριστατωμένη δουλειά το CluBE ολοένα μεγαλώνει, εξελίσσεται και προσφέρει σημαντικά στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, απηύθυνε χαιρετισμό (μέσω βίντεο), τονίζοντας πως η μέρα δεν ήταν απλά μια γιορτή για το CluBE, αλλά μια «γιορτή» για την περιφερειακή ανάπτυξη και καινοτομία. Η προσπάθεια και το όραμα όλων, βρήκαν το δρόμο τους και το CluBEνα έχει σήμερα ένα διακριτό ρόλο, συμμετέχοντας σε περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας, αξιοποιώντας ευκαιρίες για τη Δυτική Μακεδονία και βοηθώντας τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες να μετασχηματιστούν, μέσω της πρωτοβουλίας να συμμετέχει στην Αποστολή των 100 πόλεων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης , εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,ο Αντιπρύτανης, ΝίκοςΣαριαννίδης, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Νίκος Λυσσαρίδης, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική σημασία της συνεργασίας όλων.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν και οι πολύ τιμητικοί χαιρετισμοί που μας έστειλαν συνεργάτες μας, μέσω βίντεο, αλλά και όσοι ταξίδεψαν για να είναι παρόντες σε αυτή την εκδήλωση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς (μέσω βίντεο), δήλωσε: «Το CluBEαποτελεί στρατηγικό σύμμαχο με κοινό όραμα για τον πράσινο μετασχηματισμό, όπου ο κλάδος της ενέργειας έχει ρόλο πρωταγωνιστή. Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του CluBE στις πρωτοβουλίες της ελληνικής πολιτείας για τη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου, που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης, με τη νέα ΚΥΑ από τον υπουργείο Μεταφορών και Ενέργειας, που έθεσε σε ρεαλιστική βάση την υλοποίηση πρατήριων ανεφοδιασμού με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και όρους ασφαλείας. Στη διαβούλευση για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, το CluBEσυνέβαλε με την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση των ανθρώπων του».

Ο CEO της Hydrogen Europe, Γεώργιος Χατζημαρκάκης (μέσω βίντεο), δήλωσε: «Το CluBEήταν ένας από τους πρωτοπόρους που πίστεψε από την αρχή στο υδρογόνο και τις δυνατότητές του για την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής μετάβασης και των κλιματικών στόχων. Από το 2019, ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας οικονομίας υδρογόνου στην Ελλάδα. ΗΔυτική Μακεδονία, είναι μια από τις βασικές περιφέρειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που μπορεί να αποτελέσει καλό παράδειγμα για τη μετάβαση από το λιγνίτη και από τον άνθρακα, σε ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. ΤοCluBEείναι ένας από τους στενούς μας συμμάχους σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αξίας υδρογόνου στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα είναι ο εθνικός μας ανταποκριτής για το EuropeanHydrogenObservatory».

ΗManagingDirectorτηςGreenovate!Europe, VickyMosteyrin(μέσωβίντεο) δήλωσε: “Είμαστε πολύ περήφανοι που το CluBE είναι εδώ και 10 χρόνια μέλος της Greenovate! Europe. Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε αρκετά ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα για τη βιοοικονομία, τις έξυπνες πόλεις και και άλλες θεματικές και ελπίζουμε να συνεχίσουμε. Από πάντα πίστευα, ότι η Κοζάνη και ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία, δεν θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο πρεσβευτή προς την Ευρώπη από τοCluBE».

Ευχές και χαιρετισμούς έστειλαν στην εκδήλωση, οπρώην Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και Βουλευτής ΝΔ Π.Ε. Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Κοζάνης,ΒέτταΚαλλιόπη, καθώς και η Βουλευτής ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ν.Ε Καστοριάς,Πέτη Πέρκα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης και ΒουλευτήςΝΔ Π.Ε. Κοζάνης,Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι παρών σε κάθε σημαντική δράση για τη Δυτική Μακεδονία.Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και των Επιχειρήσεων.

Μεβραβεύσεις«έπεσε»η αυλαία της παρουσίασης, όπου τιμήθηκαν οι δύο απερχόμενοι Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου, για την προσφορά τους στην ανοδική πορεία του Cluster, Λάζαρος Γκερεχτές και ΓεώργιοςΜαρνέλλος. Και στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση, με τους προσκεκλημένους να απολαμβάνουν τοπικά προϊόντα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις μέσα σ΄ ένα ευχάριστο κλίμα.

Οι Συνιδρυτές και τα μέλη του CluBE συνεχίζουν θέτοντας νέους στόχους στο δρόμο της συνεργατικότηταςκαι της ανάπτυξης, έχοντας στο επίκεντρο τη διασύνδεση της έρευνας και της επιχειρηματικότηταςστη Δυτική Μακεδονία, αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη αυτής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας