Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανέφικτη για την Κυβέρνηση η αποκατάσταση εδαφών στη Δυτική Μακεδονία;»

Απαντήσεις για το έργο αποκατάστασης εδαφών στη Δυτική Μακεδονία, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ζητά από την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ειδικότερα, “φέρνει στο φως” την ανατροπή που φαίνεται να έχει επέλθει σύμφωνα με την Εκτελεστική Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εκδόθηκε βάσει του τροποποιημένου σχεδίου που η Ελληνική Κυβέρνηση υπέβαλε.

Από την Απόφαση προκύπτει ότι η Ελλάδα εισηγήθηκε πως ένα μέρος του έργου «ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των εδαφών (15 000 εκτάρια) στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη», «δεν είναι πλέον εφικτό».

Επιπλέον, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως στο Αναθεωρημένο Παράρτημα της Απόφασης το έργο αναφέρεται με μειωμένο αντικείμενο, ως «ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των εδαφών (9 700 εκτάρια) στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη».

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, καλεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να απαντήσει:

Για ποιους λόγους ζήτησε από την Ε.Ε. να τροποποιηθεί το έργο, εισηγούμενη ότι ένα μέρος του «δεν είναι πλέον εφικτό»;

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η τροποποίηση;

– Ποιο είναι το ισχύον φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, το τρέχον στάδιο υλοποίησης και το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;

– Τελικά, πόσο εκτάρια και μέχρι πότε θα αποκατασταθούν στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο του μέτρου 16871;

– Με ποιους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας διαβουλεύτηκαν για το εφικτό ή το ανέφικτο του έργου;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας