Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Σύσκεψη με αντικείμενο την πολιτική προστασία στο Δήμο Εορδαίας με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

Σύσκεψη με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας με αντικείμενο την πολιτική προστασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Αλλαγής & Εποπτείας Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργου Καραΐσκου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας Ευτέρπη Δεληγεώργη, η γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέπη Διρχαλίδου και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και συγκεκριμένα ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης Πύραρχος Γκίκας Καμπουρίδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλειος Ζιώγου.  

 

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος κ. Καραΐσκος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των προέδρων των Κοινοτήτων αναφορικά με την προστασία των κατοίκων των χωριών και  των τοπικών κοινωνικών ομάδων, είτε πρόκειται για φυσικά φαινόμενα, π.χ. πλημμύρες και κακοκαιρία, είτε για πυρκαγιές, και συνέστησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επικοινωνία με το Δήμο και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες αρχές, αλλά και να υποδείξουν εάν απαιτούνται αντίστοιχες υποδομές που θα συμβάλλουν στο έργο της πολιτικής προστασίας.

 

Την ανάγκη ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με ζητήματα πολιτικής προστασίας, την απαγόρευση λειτουργίας χωματερών και τον υποχρεωτικό καθαρισμό των οικοπέδων από χόρτα και σκουπίδια, επισήμανε η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας κ. Δεληγεώργη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει οι Πρόεδροι να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία για απαιτούμενες παρεμβάσεις, εάν δηλαδή χρειάζεται καθαρισμός ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρών ή τη δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας για την αποτροπή επέκτασης δασικών πυρκαγιών.

 

Δεν μπορεί το πυροσβεστικό σώμα να σταθεί μόνο του και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ρόλο του, χρειάζεται την απόλυτη συμπαράστασή σας και των τοπικών κοινωνιών, ανέφερε απευθυνόμενος προς του προέδρους ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης, ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι θα επισκεφθεί όλα τα χωριά και θα έχει επαφή με τους Προέδρους και τα Τοπικά συμβούλια. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας αναφέρθηκαν στην αυστηροποίηση αντίστοιχων αδικημάτων με το νέο ποινικό κώδικα, καθώς η εξ αμελείας πρόκληση δασικής πυρκαγιάς μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα ανάλογα με την έκταση και τις συνέπειες, που επισύρει φυλάκιση και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας