Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Νίκος Παπανδρέου στην Ευρωβουλή: Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύει τον πολίτη και τα σύνορά της από εχθρικούς γείτονες.

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα.

 

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει βήματα προς μια πιο ολοκληρωμένη αμυντική πολιτική. Το Strategic Compass μας βρίσκει σύμφωνους τονίζει και ζητάει μεγαλύτερο έλεγχο των πυρηνικών όπλων, πάταξη της τρομοκρατίας, άμεση παρέμβαση στις κλιματικές καταστροφές και μια πανευρωπαϊκή ασπίδα στις κυβερνοεπιθέσεις

 

Εκεί στην μακρινή και τόσο κοντά μας Ουκρανία υπογράμμισε δείχνουμε ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να προστατέψουμε τα ιδανικά της Ευρώπης.

 

Οι πολίτες όμως πολλές φορές αμφιβάλλουν τόνισε. Αμφιβάλλουν επειδή μείναμε αμήχανοι μπροστά στην καταστροφή της Παλαιστίνης, τη σφαγή των Κούρδων στη Συρία από τον Ερντογάν, στην Αρμενία και στην Κεντρική Αφρική

Η εξαίρεση αναφέρεται ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ονομάζεται Ουκρανία  πρέπει να γίνει ο νέος κανόνας της αμυντικής μας πολιτικής. Πρέπει να βιαστούμε. Δεν μπορεί οι χώρες της Ευρώπης, σαν την Ελλάδα την Κύπρο ή την Φινλανδία να εξαρτώνται από την ομπρέλα της Αμερικής.

Κλείνοντας ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι πρέπει επιτέλους ίδια η Ευρώπη να είναι σε θέση να προστατεύει τον πολίτη και τα σύνορά της από εχθρικούς γείτονες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας