Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ο Σύλλογος Υπαλληλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και της ακαδημαικής κοινότητας της χώρας.

Η συμπαράταξή μας δεν πηγάζει από το γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος είναι οι γείτονές μας οι φίλοι μας οι συγγενείς μας ούτε από το γεγονός ότι οι φοιτητές είναι τα παιδιά μας,  τα ανήψια μας, τα παιδιά των φίλων μας.

Η αλληλεγγύη μας και η συμπαράταξη μας πηγάζει από το απλό γεγονός ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους!

Δυστυχώς η χώρα μας αλλά και η Ε.Ε. "ξεχνούν" όλο και περισσότερο ότι καμιά χώρα στον πλανήτη δεν έχει οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ανάπτυξη χωρίς την ύπαρξη ενός ισχυρού πρωτογενούς τομέα. Ξεχνούν ότι η ενέργεια μπορεί να παραχθεί από πολλές πηγές και με πολλούς τρόπους -και αυτό είναι θέμα πολιτικής επιλογής- αλλά τα τρόφιμα παράγονται μόνο από την γη και την θάλασσα και μόνο με έναν τρόπο.Και ισχυρός πρωτογενής τομέας σημαίνει την δυνατότητα των αγροτών να παράγουν ποιοτικά προιόντα με κόστη που τους επιτρέπουν να ζουν αξιοπρεπώς και σε τιμές που μπορούν να καταναλωθούν πρωτίστως από την εσωτερική αγορά.

Όσον αφορά τον θέμα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΑΕ που τελείως καταχρηστικά τα ονομάζουν Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα  Μη κρατικά Πανεπιστήμια- παραποιώντας την γλώσσα σε επίπεδο "1984" του Όργουελ -η Ακαδημαική Κοινότητα είναι σαφής: Καμία απαξίωση,  καμία υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου- ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. 

Αντί να συζητάμε για την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης , για την υποβάθμιση στα όρια της κατάργησης των ανθρωπιστικών σπουδών, για τα χιλιάδες παιδιά που σπρώχνονται εκτός πανεπιστημίων με την "ελάχιστη βάση εισαγωγής" , για την αδυναμία όλων και περισσότερων παιδιών να σπουδάσουν εκτός τόπου κατοικίας τους για λόγους επιβίωσης
συζητάμε για την α-νόητη "πανεπιστημιακή αστυνομία" (που ουδείς γνωρίζει πόσο στοίχισε και που απασχολούνται όσοι/ όσες προσλήφθησαν), για την ίδρυση "ιδιωτικών πανεπιστημίων" που θα έχει την δυνατότητα να αποκτά-αγοράζει κάποιος πτυχίο ιατρικής κάποιος με βαθμό μ.ο. 9 στις πανελλήνιες νομοσχέδιο Πιερρακάκη)  όταν για να εισαχθεί στην Ιατρική δημόσιου ΑΕΙ χρειάζεται τουλάχιστον 18 μ.ο.

Δυστυχώς τα συνθήματα του Πολυτεχνείου '73 για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία παραμένουν ακόμα ζητούμενο.

Αταλάντευτα δίπλα στους ανθρώπους μας, Αταλάντευτα δίπλα στο μέλλον των παιδιών μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

                   ο πρόεδρος                            ο γενικός γραμματέας
              Ιωσήφ Μιχαηλίδης                       Θεόδωρος Πιτένης


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! Σύλλογος με σωστή δράση και κείμενο άψογο. Και πάλι μπράβο τους

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικός λόγος μπράβο σας έχουμε ανάγκη από τέτοιους συνδικαλιστες

Ανώνυμος είπε...

Ωραιοι

Το Προφίλ μας