Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για τα όσα συνέβησαν στην κοινότητα Καλαμιάς

Ως  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες τα όσα διαδραματίζονται στην κοινότητα της Καλαμιάς  και δεν κρύβουμε ότι μας αφήνει μία πικρή γεύση η στάση ορισμένων προσώπων και θεσμών οι οποίοι για άλλη μία φορά βρήκαν ποιος θα είναι ο δράκος του παραμυθιού, ο συνήθης κακός, αυτός που στο τέλος καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Θα αναφέρουμε επιγραμματικά ορισμένα σημεία και θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν.

1.Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει τον νόμο και μόνον αυτόν. Εκ μέρους των διαμαρτυρομένων δεν είχε ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο που να νομιμοποιεί οποιαδήποτε ενέργεια τους.

2.Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα όλοι αυτοί οι λαλίστατοι φορείς που καταδικάζουν την            αστυνομία και την ρίχνουν στα σχοινιά, που ήταν τις προηγούμενες ημέρες να εξηγήσουν στους κατοίκους με ποιον τρόπο μπορούν νόμιμα να κινηθούν;

3.Ανεξάρτητα από το δίκαιο ή το άδικο των επιχειρημάτων (δεν είναι αρμοδιότητα δική μας να το κρίνουμε), κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί με το “έτσι θέλω” να επιβάλλει την άποψή του.

4.Σε κάθε περίπτωση εκ μέρους των συναδέλφων μας καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε να μην οδηγηθούμε σε αντιπαραθέσεις καθώς είναι πάγια θέση μας ότι οι αστυνομικοί είναι κομμάτια της κοινωνίας. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι ο νόμος είναι πάνω από όλους και η αστυνομία δεν έχει την διακριτική ευχέρεια της εφαρμογής του ή όχι.

Εν κατακλείδι, η στάση της τοπικής κοινωνίας είναι πάντοτε σεβαστή και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από όλους. Ειδικά αν η στάση αυτή εκφράζει την πλειοψηφία μιας κοινωνίας. Ανεξάρτητα όμως από αυτό υπάρχουν νόμιμες οδοί για να προβάλλει και να διεκδικήσει ο οποιοσδήποτε το δίκαιο των επιχειρημάτων του. Συμπεριφορές όπως αυτή που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αφενός φέρνουν την αστυνομία σε πολύ δύσκολη θέση γιατί όπως προαναφέρθηκε η εφαρμογή του νόμου δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια, αφετέρου οδηγούν σε εντάσεις, τις οποίες είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να έχουμε.

   

 

       ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ         

 

      

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

 

      -Ο-

  Πρόεδρος

                       

Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ

                            -Ο-

   Γενικός Γραμματέας

       

Παναγιώτης ΒΑΖΟΥΡΑΣ

 

                                                                 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΑΠΕΜΑΝΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ(ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΙΧΑΝ)
ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ;;;;
Εάν νομίζετε ότι είστε μηχανές που απλά εκτελούν εντολές τους θα σας αντιμετωπίζουμε σαν μηχανες

Ανώνυμος είπε...

Η δουλειά δεν είναι ντροπή όπως σοφά λέει ο λαός μας. Όταν όμως η ντροπή γίνεται δουλειά, η δημοκρατία καταλύεται, οι "προστάτες" του λαού γίνονται εχθροί του, και το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη προστατεύει μάλλον πολίτες άλλων χωρών, εκδιώκοντας και ξεριζώνοντας τους Έλληνες από τον τόπο τους. Να τους χαιρόμαστε και να τους ψηφίζουμε σαν να μην τρέχει τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ισχύει και για κάποιους υπαλληλους του δήμου μας που η δουλειά τους είναι να λιβανιζουν τον δημαρχο

Το Προφίλ μας