Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ξύλο στην Καλαμιά Κοζάνης με ΜΑΤ και κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τα φωτοβολταϊκά-Δείτε τα βίντεο

Mεγάλα επεισόδια είχαμε το πρωί της Πέμπτης στην Καλαμιά Κοζάνης, ανάμεσα σε δυνάμεις με δυνάμεις της Αστυνομίας, ΜΑΤ και κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, συνελήφθη κάτοικος του χωριού, ο οποίος μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες, με τη συνέχεια να δίνεται από κατοίκους και εκπροσώπους κομμάτων και αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο σημείο.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στα βίντεο, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν και μεταφέρουν…σηκωτό πολίτη, ενώ κάτοικος της περιοχής φέρεται να έχει τραυματιστεί στο χέρι να να έχει μεταφερθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδατε από το γλυτώσαμε μεσσιανωτες χάρη στον δήμαρχο. Θα εισασταν δερμενοι. Χωρίς αξιοπρέπεια τώρα αλλά σωοι

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Η τοπική κοινωνία αντιδρά και δικαίως, απέναντι σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Φιλήσυχοι μεροκαματιάρηδες της καθημερινότητας προσπαθούν να υπερασπιστούν τη γη τους από τα κοράκια των ΑΠΕ, της πιο βρόμικης μορφής ενέργειας που έχει δει ο πλανήτης. Όχι "πράσινη", κατάμαυρη είναι.

Δυστυχώς οι απλοί αυτοί άνθρωποι δεν ξέρουν από ΜΑΤ.

Δεν έχουν, πως να το πω... το know how. Αν δε φας ξύλο βέβαια, δε μαθαίνεις. Οι ΜΑΤατζηδες βαράν στο ψαχνό. Ειδικά αν σε δουν ξέφραγο αμπέλι χωρίς οργάνωση. Δεν είναι απαραίτητο να προκληθούν ούτε το κάνουν για να επιβάλουν την τάξη. Το κάνουν γιατί τη "βρίσκουν", υπάρχει το στοιχείο της απόλαυσης. Δεν είναι αστυνομία, είναι μία παράλληλη δομή μέσα στην αστυνομία.

Οι συλλήψεις γίνονται στα τυφλά. Όποιον βρουν "εύκαιρο". Σου λέει, θα κάνουμε τόσες συλλήψεις και τόσες προσαγωγές, ανεξάρτητα με το αν είναι δικαιολογημένες. Το ξέρουν από την αρχή, πόσες. Μπορεί να σε μπουζουριάσουν χωρίς να έχεις κάνει απολύτως τίποτα, διότι απλώς σε βρήκαν εύκολο "στόχο".

Με τις συλλήψεις και τις προσαγωγές σπάνε το ηθικό. Ο κόσμος φοβάται τις φυλακές, τις κρατήσεις, τα αυτόφωρα και τα νομικά τρεχάματα με τους δικηγόρους. Οι γονείς θα μαλώνουν τα παιδιά τους να πάνε, "δεν έχεις καμιά δουλειά εσύ εκεί" κτλ. Κάθε φορά θα διαμαρτύρονται όλο και λιγότεροι, μέχρι επιτέλους να μπουν οι μπουλντόζες, όταν δε θα έχει μείνει πια κανείς.

Είναι ένας πόλεμος φθοράς.

Μπράβο σε αυτούς που συμμετείχαν.

Ας το έχουν κατά νου κυρίως οι μεθ’ ημών «νοικοκυραίοι» που ίσως βλέπουν την ενεργή διαμαρτυρία ως «αλητεία». Ας αποενοχοποιήσου στο μυαλό τους την ανυπακοή ως ρετσινιά κάποιων «περιθωριακών» ή «γραφικών». Βολικό για κάποιους, αλλά οι κοινωνικοί αγώνες είναι ζήτημα όλων, όχι μόνο των "κορόιδων" που βγάζουν το φίδι από την τρύπα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπήρχαν ματ. Απλοί αστυνομικοί ήταν. "Εκτελούν διαταγές" χωρίς να κριτικάρουν χωρις να τολμούν να που ένα όχι. Και στους δήμους και σε όλο τον κρατικό μηχανισμο έχει υπαλλήλους γιουσουφακια. Ακόμα και εναντίον συναδέλφων τους.
Μπράβο σε υπάλληλο του Δήμου που βρέθηκε για συμπαράσταση έξω από το αστυνομικό μέγαρο.
Μπράβο στο ΚΚΕ και στον δημοτικό μας σύμβουλο Νίκο Γεωργακοπουλο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την κυρία Γεωργία Ζεμπιλιαδου, το κύριο Πολυδεύκη Λιάκο που ήταν εκεί.
Όλοι στην συγκέντρωση 1 Ιουνιου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.
Γ.Π.

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Δεν ξέρω τί ήταν, δεν ήμουν εκεί, αλλά θέλει προσοχή. Ο κόσμος πρέπει να μάθει να αποφεύγει συλλήψεις και προσαρμογές. Πρέπει να παραμένουν συμπαγείς και να μη σκορπάνε.

Η παράταξη της Ζεμπελιάδου και ο Χριστοφορίδης μπροστά παντού. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και εύχομαι να τους αναγνωριστεί και στις εκλογές. Μπράβο τους.

Το ΚΚΕ, έχουν μάθει να το βρίζουν κάποιοι, αλλά από την αγωνιστικότητά του βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι. Έχουν γλυτώσει δύο σπίτια δύο προσωπικών μου φίλων και αυτό με δεσμεύει ηθικά. Τί να ξεστομίσω εναντίον του ΚΚΕ; Αφήσαν τις δουλειές τους κι έτρεχαν να γλυτώσουν το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού και το κατάφεραν!!! Με τα μάτια μου τα είδα. Κι όχι για το θεαθήναι. Το λέει η καρδιά τους, είναι αγωνιστές, δεν το κάνουν για προβολή και ψηφοθηρία, τη “βρίσκουν’, γουστάρουν, είναι στο αίμα τους. Δεν είναι σαν κάτι άλλα υποκριτικά κοπρόσκυλα που το έκαναν για τις κάμερες. Διαφωνώ πολιτικά αλλά έχουν κερδίσει τον σεβασμό μου. Κύριοι!

Στην 1η Ιούνη είναι καίριας σημασίας να υπάρχει μαζικότητα


Ανώνυμος είπε...

Οι Μεσσιανιωτες 18:23, γλύτωσαν όχι από τον δήμαρχο, που ήξερε ότι κατασκευάζονταν το φωτοβολταϊκο, αλλά από τον Κωνσταντοπουλο και τους συμβούλους του, που ζήτησαν έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου. Μετά τα πράγματα πήραν την τροπή που όλοι γνωρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα 11:58 ειρωνικά το έγραψα για τον δήμαρχο ο οποίος "αγνοούσε" τα έγγραφα που είχαν πάει στον δήμο. Τα ακούσαμε όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο.
Κε Τσιφτιαν αποτροπή πλειστηριασμών με τα σώματά τους έκαναν όχι μόνο οι του ΚΚΕ αλλά και πολλοί άλλοι πολιτικοί φορείς όπως μέλη της ΛΑΕ που πρωτοστατούσαν, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχικοί και άλλοι. Απλά τα μέλη του ΚΚΕ έχουν ένα συμπαγές κόμμα που τους στηρίζει σε κάθε στραβή και όχι σκορποχωρι . Και στην Κοζάνη υπήρχε αντίστοιχη ομάδα με μέλη πολίτες χωρίς κομματικές ταμπελες μελη του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να μπουν μπροστά γιατί σώθηκε το σπίτι με νομική φόρμουλα .
Το ποσό το εκτιμα ο κόσμος όλο αυτό φαίνεται στις εκλογές. Ο κ. Θεοφύλακτος σο δικηγόρος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε πολύ κόσμο να αποφύγει κατασχέσεις.Αντιθετα άτομα που κατά καιρούς ζητάνε ψήφο και εκλέχθηκαν για λίγες μερες βουλευτες με κόμματα πασπαρτου όπως το ποτάμι ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Ο κ. Χριστοφορίδης έτρεξε και η κυρία Ζεμπιλιαδου μαζί και ο κ. Πρασσος με καταγωγή από τα παραλίμνια χωριά των Σερβίων έτρεξαν πολύ και για την αποτροπή δημιουργίας της χωματερής αμιάντου. Δεν έχουν καταλάβει οι κάτοικοι όλου του δήμου από τι γλύτωσαν! Μπράβο τους όπως και σε κατοίκους και δημότες του δήμου ασχολήθηκαν με το ζήτημα. Διότι ξέρουμε ποια είναι η στάση του Ελευθερίου σε όσους διαφωνούν με όσα αποφασίζει. Βέβαια η "υπουργαρα" μας που προμοταρει ο Ελευθερίου, ο πρώτος σε ψήφους Κωνσταντινίδης ήταν απλα απόντες και χωρίς άποψη....όπως απούσα ήταν η άποψη υπηρεσιών του δήμου που κακως κανείς δημαρχος δεν τους ρώτησε.

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

δεν αντιλέγω, αλλά μη συγκρίνεις σχεδίες στο κύμα τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θωρηκτά ολάκερα. Τους παίρνει τηλέφωνο ότι μπήκαν μέσα και σε λίγα λεπτά μαζεύεται 3.000 κόσμος έξω από το σπίτι της και σε 2 ώρες μαζική διαδήλωση στην Αθήνα! Δεν πιστεύαμε σ'αυτά που βλέπαμε! Σοκ και δέος. Ούτε τη ρώτησαν τί ψηφίζει. Συζητάς μαζί τους και ούτε μαλώνουν ούτε τίποτα. Προσέχουν την εικόνα και τη συμπεριφορά τους. Σου λέω ΚΥΡΙΟΙ! (Σημ. Διορθώνω παραπάνω τη λέξη "προσαρμογές". Εννοούσα προφανώς "προσαγωγές").

Το Προφίλ μας