Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Κοζάνη: Μέσα Ιουνίου αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών στην γέφυρα Σερβίων

Το ερχόμενο Σάββατο παρουσία των καθηγητών και του ανάδοχου του έργου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία, που αφορούν στις υπολειπόμενες εργασίες στην γέφυρα Σερβίων, ενώ θα δοθεί και συνέντευξη τύπου, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ερωτώμενος για τις εξελίξεις αλλά και τον χρόνο παράδοσης στην κυκλοφορία.

Ο κ. Κασαπίδης προσδιόρισε τα μέσα Ιουνίου

ως περίοδο ολοκλήρωσης των φορτίσεων εκτός απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως είπε λόγω των δύσκολων παρεμβάσεων για να ακολουθήσει η παράδοση για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Η τοποθέτηση των τεσσάρων χαλύβδινων τενόντων που θα θωρακίσουν και θα ενισχύσουν την ασφάλεια και τη στατικότητα της γέφυρας, αποτελεί το πιο δύσκολο κομμάτι των εργασιών, καθώς θα εφαρμοστεί μια εξειδικευμένη μελέτη.

Μέσα στην βδομάδα εγκαθίσταται ο εργολάβος για την 4η φάση εργασιών, αφού ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση και έχουν στεγνώσει οι ρητίνες.

Οι δοκιμαστικές φορτίσεις που θα δοκιμάσουν την αντοχή της γέφυρας θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο για τον έλεγχο της στατικότητας όλων των προβόλων, ενώ θα ακολουθήσουν η στεγανοποίηση του καταστρώματος και η ασφαλτόστρωση.

 

Πηγή: ertnews.gr 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο κασαπιδης με τις γνωσεις γεωπονιας που εχει μπορει να κανει πολλες προβλεψεις... εξαλλου για το θεμα της γεφυρας εδω και πολλους μηνες εχει πει παρα πολλα και ολα ηταν ανοησιες! ..δεν τον λεω ανοητο..

Ανώνυμος είπε...

Φοβήθηκαν μην παραδώσει ο Ελευθερίου τα κλειδιά και βιάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κασαπίδης προχωράει τις εργασίες βάση χρονοδιαγράμματος που τον έχει υποδείξει ο γεφυρολόγος εκ' Σερβίων με τα 3 ααα''' και τα 3 κκκ'''

Ανώνυμος είπε...

Τα φανάρια θα υπάρχουν;

Ανώνυμος είπε...

Καλα ειναι να βαλει κι δεντρα η φυτα κατα μηκος της γεφυρας..σαν γεωπονος που ειναι ο κασαπιδης ..αν καταφερει κι τα κανουν κι ριζωσουν θα ειναι καλο για την γεφυρα...

Το Προφίλ μας