Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ψήφισμα καταδίκης των επεισοδίων στην Καλαμιά Κοζάνης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας καταδικάζει την προκλητική, άγρια και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, στην κινητοποίηση των κατοίκων της Καλαμιάς, που διαμαρτύρονται εδώ και βδομάδες για να μην εγκατασταθεί σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων.

Η επίθεση αυτή έχει σαν στόχο να εμπεδώσει ο λαός της περιοχής ότι ο «πράσινος οδοστρωτήρας θα περάσει δια πυρός και σιδήρου».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης τρομοκράτησης και καταστολής η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις, κακοποίηση και τραυματισμούς κατοίκων αλλά και άλλων εργαζομένων και φοιτητών που βρισκόταν εκεί για συμπαράσταση, ανάμεσα τους εκλεγμένοι στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση που έπραξαν το αυτονόητο για το οποίο τους εξέλεξε ο λαός, να είναι δίπλα στους αγώνες τους.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά πατάει στην οδηγία της ΕΕ που ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2022 με την οποία τίθεται προκλητικά η αρχή ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με στόχο την νομιμοποίηση της κρατικής καταστολής σε βάρος των λαϊκών αντιδράσεων.

Καλούμε σωματεία, συλλόγους, φορείς και όλο το λαό του δήμου Εορδαίας να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας