Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Καλό μήνα Μάιο 2020!

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Τελέσαμε (1-5-2020, εν μέσω πανδημίας αόρατου και φονικού ιού, κεκλεισμένων των θυρών, άχρι καιρού) στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, τον καθιερωμένο για κάθε μήνα, τώρα για το μήνα Μάιο 2020, Μικρό Αγιασμό.
Έψαλε ο Γιάννης Παπαγόρας. Διακόνησε η νεωκόρος Θεοδώρα Δελνιώτη.

Ο Μικρός Αγιασμός τελείται για χρήση από τους πιστούς προς πόσιν "εις υγείαν ψυχής τε και σώματος", "προς αγιασμόν οίκων και προς πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον".
Το δοχείο του Αγιασμού βρίσκεται ήδη (και θα παραμείνει) στον Νάρθηκα του Ναού για δύο ημέρες.
Από εκεί, τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας, όπως τα υποδεικνύουν οι ειδικοί για την παρεμπόδιση της διασποράς του ιού, μπορεί ο καθένας να παίρνει, στο δικό του μικρό δοχείο, Αγιασμό για όλη την οικογένειά του.
ΕΥΛΟΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. ΠΑΥΛΟΥ.
Μεταφέρω σε όλες τις Ενορίες της Α.Π.Β. (Βελβεντού, Πλατανορέματος και Μοσχοχωρίου, Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου, Αγίας Κυριακής, Πολυφύτου, Ίμερας και Αύρας, Νεράιδας, Βαθυλάκκου, Μεσιανής και Κουβουκλίων, Ροδίτη, Λευκάρων) την ευλογία και τον αναστάσιμο χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.
"Αδέλφια μου και παιδιά μου, ο Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριος συνεχώς μας λέγει: "Εγώ ειμί μεθ' υμών πάσας τας ημέρας της ζωής". Ναι είναι μαζί σας, κρατήστε σφιχτά στην καρδιά σας την χαράν της αναστάσεως, αυτή που κράτησε και κρατά το γένος μας όρθιο σε καιρούς καλούς και δύσκολους και μη φοβήσθε, νέφος είναι και θα παρέλθη... Ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας. Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος". (Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τω Αγίω Πάσχα 2020).
Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!
Χαίρετε! Ειρήνη σε όλους!
Καλό μήνα!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
1-5-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας