Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ποιες είναι οι δύο κατηγορίες τεστ για τον κορονοϊό - Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο

Στα τεστ αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος, κ. Χατζηγεωργίου (ο οποίος αντικαθιστά τον Σωτήρη Τσιόδρα)
Οπως είπε "υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες τεστ, που γίνονται σε σχέση με τον ιό που προκαλεί τη νόσο covid-19. Η μία κατηγορία αφορά στις μοριακές εξετάσεις ανίχνευσης του ίδιου του ιού, που πραγματοποιούνται
είτε για να γίνει διάγνωση της νόσου σε κάποιον ασθενή που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, είτε σε ασυπτωματικά άτομα για τον λόγο της έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να προστατευθεί ένας κλειστός ή ευάλωτος πληθυσμός, (όπως νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ), είστε στα πλαίσια ιχνηλάτησης. Η εξέταση αυτή είναι απόλυτα αξιόπιστη και ταυτόχρονα ανώδυνη".
"Η άλλη κατηγορία αφορά στις εξετάσεις αντισωμάτων και γίνεται με λήψη αίματος από το δάχτυλο ή τη φλέβα. Αυτή η κατηγορία εξετάσεων απαιτεί ακόμα έλεγχο της αξιοπιστίας της, διότι παρόλο που κυκλοφορούν πολλά τέτοια τεστ στο εμπόριο, δεν έχουν ακόμα αποδείξει την ακρίβεια, τη συνέπεια και την επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων και επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση σε συγκεκριμένους ασθενείς, παρά μόνο στα πλαίσια μελέτης σε έναν πληθυσμό", πρόσθεσε ο κ. Χατζηγεωργίου. 
Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας