Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ηλεκτρονικές απάτες με την πώληση κινητών σε Κοζάνη και Κιλκίς

Οργιάζουν οι ηλεκτρονικές απάτες σε όλη τη χώρα, με τους κάθε λογής επιτήδειους να αναρτούν αγγελίες για την πώληση αγαθών σε ιστοσελίδες διαδικτυακών αγοραπωλησιών. Μια από τις περιπτώσεις εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας, μετά την καταγγελία μιας 53χρονης Ελληνίδας.

Η γυναίκα κατήγγειλε στις 8 Φεβρουαρίου ότι εξαπατήθηκε από μια άλλη γυναίκα η οποία είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους, η 53χρονη κατέθεσε 228 ευρώ για την αγορά του κινητού σε τραπεζικό λογαριασμό που της έδωσε η «πωλήτρια», αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ. Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός αντιστοιχούσε στα στοιχεία μιας 30χρονης Ελληνίδας και σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Αλλά και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς εξιχνίασαν μια παρόμοια υπόθεση, μετά την καταγγελία ενός άνδρα κατοίκου της μακεδονικής πόλης ότι εξαπατήθηκε από άγνωστο που είχε αναρτήσει αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου σε διαδικτυακή ιστοσελίδα. Το θύμα επικοινώνησε τον περασμένο Απρίλιο με τον δράστη, ο οποίος το έπεισε να του καταβάλλει ηλεκτρονικά 400 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του χωρίς να του στείλει ποτέ την συσκευή. Ο «πωλητής» ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας