Του Γιώργου Τζέλλου
Στερνό αντίο σε έναν άνθρωπο που αγαπούσα και εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Ο Παύλος Βαβλιάρας υπηρέτησε ως Δασάρχης Ολυμπίας και Διευθυντής Δασών του νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο . Υπήρξε μια πολύ αξιόλογη και ιδιαίτερα αγαπητή προσωπικότητα της Αιανής, αλλά και του νομού Ηλείας , καθώς πάνω από σαράντα χρόνια ζούσε στο χωριό Κρέσταινα, παντρεμένος από το 1980 με την εφοριακό υπάλληλο Αγγελική Παπαδόπουλου-Βαβλιάρα, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά την Βασιλική-φιλόλογος και τον Διονύση.
Γιος του Γιάννη Βαβλιάρα (1911-1992) και της Βασιλικής (1913 -1989) Βαβλιάρα, το γένος Πελέκα Γεωργίου, ήταν το έκτο από τα οκτώ αδέρφια (Βάια, Σωκράτης-πέθανε, Γιώργος, Αλέξανδρος-πέθανε, Χρήστος στον Καναδά, Παύλος, Κίμωνας στη Γερμανία, Παναγιώτα στον Κρόκο).

Ο Παύλος είχε σπουδάσει Δασολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-ΑΠΘ, από το οποίο αποφοίτησε το 1973. και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος προσφέροντας τις επιστημονικές του γνώσεις στην προστασία και ανανέωση των δασών. Ωστόσο το 2007 ,με τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία , έζησε μια από τις συγκλονιστικές στιγμές της ζωής του , βλέποντας τα δάση που αγαπούσε και προστάτευε να καίγονται , περίπου 500.000 στρέμματα , αλλά οι δασικές υπηρεσίες να μην μπορούν να επέμβουν, καθώς την ευθύνη την είχε αποκλειστικά η Πυροσβεστική. Τα επόμενα χρόνια πρωτοστάτησε στην αναδάσωση και στα αντιπλημμυρικά έργα.
Τη χρονιά εκείνη, στα πλαίσια της αλληλεγγύης μας, ως Δήμος Αιανής αποστείλαμε στο Δήμο του βοήθεια σε ζωοτροφές μετά από υπόδειξη-συμβουλή του Παύλου, αφού είχαν καεί και οι βοσκότοποι.
Ο Παύλος αγαπούσε ιδιαίτερα την Αιανή, και την επισκέπτονταν συχνά με την οικογένειά του. Συναντιόμασταν που και που -ήταν και ξάδερφος του πεθερού μου- και καταλάβαινα το ενδιαφέρον και την αγωνία του για το μέλλον της Αιανής. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με το χαμόγελο και πάντα με τον καλό λόγο. Από αυτούς που συμπαθούσα. Κέρδιζες από την κουβέντα του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μ.μ.ε της Ηλείας, αλλά και από τη συζήτηση που είχα σήμερα με τον αδερφό του τον Κίμωνα, ο Παύλος, έφυγε από τη ζωή από ανακοπή.
Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του, τους συγγενείς του ,τούς γνωστούς και φίλους του. Ο πρόωρος χαμός του μας συγκλόνισε και μας λύπησε όλους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Νοερά είμαστε δίπλα της και ευχόμαστε κουράγιο ιδιαίτερα στην σύζυγό του και αγαπητή συνάδελφο Αγγελική.
Καλό ταξίδι Παύλε.
Τζέλλος Γιώργος
http://www.prlogos.gr