Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

«Καλλιόπη Βέττα: Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε ενδιαφέρον»

«Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild για ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας. Στη συνέντευξη αναφέρεται σε πολλά γεγονότα τα οποία εξωραΐζει ή, απλώς, ψεύδεται όπως π.χ. ότι το κράτος θα αναλάβει τη συμπλήρωση των μισθών των πολιτών που
έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, όταν ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα υπάρξουν μειώσεις 20% για εκατομμύρια εργαζομένους.

Ωστόσο, αναφερόμενος ειδικότερα στην Δυτική Μακεδονία και τα σχέδια για την βίαιη απολιγνιτοποίηση είπε αυτολεξεί: ΄΄θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν΄΄ πριν συνεχίσει διαβεβαιώνοντας το γερμανικό επενδυτικό κοινό ότι οι πρωτοβουλίες του θα είναι προς το συμφέρον τους.
Ο κ. Μητσοτάκης, ελαφρά τη καρδία, ξεχνά ότι κάθε θέση εργαζομένου στο συγκεκριμένο κλάδο, δημιουργεί ή συντηρεί  2,5 έως 4 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή άρα καταδικάζει ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.

Γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα πλην της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της ενέργειας. Χθες, διαπιστώσαμε, για μια ακόμη φορά δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει η ευαισθησία και το ενδιαφέρον για το μέλλον των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα πρέπει μόνοι τους να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, μιας και τα συμφέροντα έχουν αποφασίσει για το μέλλον τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας