Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η τύχη του δενδροκομικού σταθμού των Σερβίων αγνοείται

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Η τύχη του δενδροκομικού σταθμού των Σερβίων συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων μετά και την επίσκεψη του κ. Σκρέκα στην περιοχή   και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναμένεται.
Στις 30 Μαρτίου 2016 σε ρεπορτάζ αναφέραμε ότι: «Ο δενδροκομικός σταθμός των Σερβίων δόθηκε στις 5 Απριλίου 2012 από τον Κώστα Σκανδαλίδη, τότε  υπουργό αγροτικής
ανάπτυξης, στον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για τη δημιουργία πρότυπου κέντρου ροδακινιάς, αμυγδαλιάς και άλλων δέντρων.
Έκπληκτος ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, μιας και είχε καταθέσει ολόκληρο πλάνο για το δενδροκομικό σταθμό και με τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου Σερβίων και του δημοτικού συμβουλίου προσέφυγε  στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργού».
Η δημοτική αρχή Κοσματόπουλου επιθυμούσε να αρθεί η προσφυγή του Σ.Τ.Ε. μιας και κατά την γνώμη της υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να χαθεί η πατέντα των έξι ποικιλιών αμυγδαλιάς των Σερβίων, να ζητηθούν πίσω επιδοτήσεις μετά από χρόνια με επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε. και να μην επιδοτούνται οι καλλιεργητές των συγκεκριμένων ποικιλιών.
Τα Σέρβια πάντοτε αντιδρούσαν στην εκμετάλλευση του δενδροκομικού σταθμού από τον ΑΣΕΠΟΠ. Επιθυμία τους ήταν να αναλάβει το δενδροκομικό σταθμό η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΤΟΕΒ Σερβίων ή κάποιος φορέας από την περιοχή των Σερβίων. Αν πράγματι δεν αλλάξει η απόφαση Σκανδαλίδη το πρόβλημα είναι ορατό να παραμείνει ανεκμετάλλευτος ο σταθμός, ένα τεράστιο κτήμα γιατί θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη Σερβίων και ΑΣΕΠΟΠ, κάτι που φαντάζει δύσκολο…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας