Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: "Εικόνες ντροπής για τον πολιτισμό μας.... ο ξυλοδαρμός του δημάρχου Μπουτάρη από μια ομάδα τραμπούκων"

"Εικόνες ντροπής για τον πολιτισμό μας αλλά κυρίως εικόνες ντροπής για την ίδια την Θεσσαλονίκη. Ο ξυλοδαρμός του δημάρχου Μπουτάρη, του πρώτου πολίτη του δήμου, από μια ομάδα τραμπούκων, σε μια εκδήλωση μάλιστα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
Είναι κι αυτό σημάδι των καιρών. Όσοι εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού όλα αυτά τα χρόνια, μπορούν τώρα να το ξανασκεφτούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Όσοι είχαν κάνει καθημερινή πρακτική τέτοιου είδους περιστατικά μπορούν τώρα να επιχαίρουν (;).
Και μακάρι το κατάντημα να σταματήσει εδώ." 



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωνσταντόπουλε αυτό δεν το περίμενα απο εσάς, σας ρωτώ πρωτίστως γνωρίζετε γιατί ο Μπουτάρης έφαγε ξύλο? Κατά δεύτερο έχετε υπόψη την συνέντευξη του έδωσε σε ξένο κανί λέγοντας πως έχει ''χεστεί'' εάν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες Ποντίους ή όχι? Λυπόμαστε πραγματικά που σπεύσατε τόσο γρήγορα για να αποδώσετε τα εύσχημα στους άγνωστους κύκλους εκείνους που καπηλεύονται την λέξη ελευθερία και εξ ονόματος της διαπράττουνε τα μεγαλύτερα αίσχη.

Σας παραθέτω την επίμαχη συνέντευξη του Μπουτάρη για να μην νομίζετε οτι υπερβάλω.

https://www.youtube.com/watch?v=lFt38_cku9A

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο καθένας επικαλούμενος την ελευθερία μπορεί να χλευάζει το ολοκαύτωμα και τους αγώνες που δώσανε οι Έλληνες του Πόντου ενάντια στους τούρκους σφαγείς ? Πρέπει να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τα όσα δηλώνουμε κύριε μπουτάρι και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τους δήθεν δημοκρατικούς νόμους των μνημονίων οι οποίοι καταπατούνε το Ελληνικό Σύνταγμα και τους θεσμούς. Ο Ελληνικός λαός δε θα λυπηθεί κανένα Εθνομηδενιστή να το θυμάστε αυτό καλά και στον Δήμο Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στη χούντα δεν μπορούσες να μιλήσεις ελεύθερα

Ανώνυμος είπε...

και σήμερα Χούντα απο τα αριστερά έχουμε ποιά η διαφορά?

Ανώνυμος είπε...

12.14: ο ελληνικός λαός δεν θα σεβαστεί κανένα που "σκοτώνει" την ελληνική γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Κατ’ αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με τον Μπουτάρη διαφωνώ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, σε πάρα πολλά σημεία και με τις απόψεις του αλλά και με τις ενέργειές του και όχι μόνο στα ζητήματα σε σχέση με το Μακεδονικό και με την γενοκτονία των Ποντίων.
Αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για οποιαδήποτε βιαιοπραγία σε βάρος του. Εκδηλώσεις, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις καταγγελίας, αποδοκιμασίας ναι, αλλά μέχρι εκεί.
Δείτε για παράδειγμα τι έκαναν χθες οι Κερκυραίοι, όταν με πλακάτ διαμαρτυρίας τοποθετήθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, όπου παρίσταντο ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και ο υπουργός κ. Κοντονής, για να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζουν.
Η άποψή μου όμως δεν εστιάζεται μόνο στον δήμαρχο Μπουτάρη, αλλά κυρίως τον πολίτη Μπουτάρη. Αφορά τον κάθε πολίτη που έχει κάποια άποψη που μπορεί να μην είναι αρεστή σε κάποιους.
Φανταστείτε σε ποια κοινωνία θα ζούσαμε αν βιαιοπραγούσαμε σε βάρος όσων οι απόψεις τους δεν μας αρέσουν.
Η έκφραση άποψης εκ μέρους μου ως πρώην δημάρχου για το συγκεκριμένο θέμα είναι καθήκον απέναντι στην κοινωνία η οποία με τίμησε με την ψήφο της. Η σιωπή θα ήταν φυγοδικία.
Θα περίμενα και από τους άλλους αιρετούς και ιδιαίτερα από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή αλλά και από όσους έχουν την φιλοδοξία να ασχοληθούν με τα δημόσια πράγματα να εκφραστούν δημοσίως για το περιστατικό. Αν αυτό δεν γίνει είναι σαν να επικροτούν το γεγονός ή κρύβονται με την προσδοκία να αλιεύσουν ψήφους σε θολά νερά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι οι λιγοι τραμπουκοι οπως λετε φωναζαν συνθηματα κατα του μπουταρη και στην πορεια κατα της χρησης του ονοματος Μακεδονια απο τους μογγολους..υποψην ηταν γυρω στις 500.000-600.000..μια χουφτα!!

Ανώνυμος είπε...

Αντιλαμβάνομαι την άποψή σας, αλλά δεν μπορώ να την δεχτώ για τους λόγους που παραθέτω.

Αν δεν ήταν στημένο γιατί είδαμε και κουκολοφόρους ... τα του Καίσαρα τω Καίσαρα. Ήθελε και το έφαγε το ξύλο και ... λίγες έφαγε. Γιατί πήγε στην εκδήλωση;;; Για να προκαλέσει; για δημοσιότητα; για ψήφους;
- Όταν έχει κάνει προκλητικές δηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων, λογικά, δεν έχει λόγο να παραβρεθεί σε ποντιακή εκδήλωση. Γιατί πήγε; Άρα ... καλά του κάνανε.
- "...ξυλοδαρμός του δημάρχου Μπουτάρη από μια ομάδα τραμπούκων" Ατυχής και εύκολος χαρακτηρισμός Πανελληνίως και δυστυχώς τον ασπαστήκατε και εσείς. Ο "Μπουτάρης" Κύριος, Δήμαρχος, Πολίτης κλπ και οι αγανακτησμένοι πολίτες τραμπούκοι "δηλ βαλτοί να προκαλέσουν". Που είναι η Δημοκρατία όταν αντιστρέφονται οι όροι; Γιατί και η Δημοκρατία έχει όρια.
- Η σημερινή γενειά των Ποντίων μεγάλωσε με αφηγήσεις των πατέρων και των μανάδων τους για τον ξεριζωμό των ποντίων. Επίσης την μη αναγνώριση των Ποντίων από τους ντόπιους. Μέχρι το '70 τους κορόιδευαν "τουρκόσπορους", "αούτους" κλπ.

Είμαι κατά της βίας αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις "προκαλείς τον μπελά θα βρείς ...".
Οι εκπρόσωποι του πολιτικής πρέπει να σέβονται την Δημοκρατίας για να τους σέβονται και οι πολίτες.
Κ.Παν.

Το Προφίλ μας