Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Μπουτάρη – Τι λέει η απόφαση

Από το http://thesstoday.gr 
Έβαλε τα κλάματα στο Δικαστήριο ο 20χρονος που κλώτσησε τον Μπουτάρη
Την ενοχή των κατηγορουμένων αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για τους τρεις που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων.
O πρώτος 20χρονος που σπάει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών με τριετή αναστολή.
Ο δεύτερος 20χρονος σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και απλή φθορά.
Ο 36χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών με χρηματικό πρόστιμο 5 ευρώ για κάθε ημέρα.
Συνέχεια εδώ 

Έβαλε τα κλάματα στο Δικαστήριο ο 20χρονος που κλώτσησε τον Μπουτάρη
Σοκάρει η κατάθεση του Δημάρχου - "Παρασύρθηκαν" δήλωσαν οι κατηγορούμενοι
Με κατεβασμένα κεφάλια στέκονταν οι κατηγορούμενο
ι για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη και την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, στη διάρκεια του αυτόφωρου δικαστηρίου σήμερα.
Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο 20χρονος που είχε σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου και χτυπήσει τον δήμαρχο, δήλωσε κατά την απολογία του ότι ωθήθηκε στην πράξη αυτή, παρασυρόμενος από το πλήθος και το νεαρό της ηλικίας του, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Ζήτησε μάλιστα να αποκαταστήσει κάθε ζημιά που προκάλεσε. «Παρασυρμένοι» δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. 

Η κατάθεση του Γιάννη Μπουτάρη ήταν αναλυτική και σόκαρε με τις λεπτομέρειες. Κατέθεσε ότι πήγε στο σημείο όπου όλα άρχισαν, μαζί με μια ομάδα Ποντίων. Εκεί μάλιστα, είπε πως άκουσε και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει, ενώ ήταν στην τελετή, ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς συνέβησαν όλα….
«Συνειδητοποίησα ξαφνικά, ότι σε μερικά σημεία φώναζαν διαφορά υβριστικά συνθήματα εναντίον μου. Ανησύχησα…. Με πλησίασαν από διάφορα σημεία, αισθάνθηκα να με προσεγγίζουν άνθρωποι που ήταν αγριεμένοι. Με πλησιάζει ένας και μου λέει τι γυρεύεις εδώ, του είπα ότι τον δήμαρχο δεν τον καλούνε και πριν τελειώσω αισθάνθηκα τον κλοιό να σφίγγει και να με βρίζουν. Με πήραν να φύγω και τότε έφαγα πολύ βρίσιμο και κλωτσιές.
Ο πρώτος προσπάθησε να με κλωτσήσει. Η δύναμη της κλωτσιάς μειώθηκε γιατί  χτύπησε το φρουρό, αλλά πόνεσε πολύ, γιατί ήταν δυνατή και αυτός είναι αθλητής πολεμικών τεχνών.  Μου είπε ένας καθηγητής ότι αν με έπιανε αυτή η κλωτσιά θα με έκανε χίλια κομμάτια. Έπεσα κάτω, τον είδα όταν βγήκε από τον κόσμο για να με κλωτσήσει. Όταν έπεσα, αισθάνθηκα να με χτυπάνε παντού. Αν δεν έπεφτε επάνω ο άνδρας της ασφάλειας μου, θα είχα πάθει πολύ κακό. Φοβήθηκα πολύ. Προσπαθούσα να προστατέψω το κεφάλι μου. Ερχόταν και έφευγαν.
Όταν πλησίασα στο αυτοκίνητο, μόλις έφτασα για την ακρίβεια, κάποιος είχε σπάσει το τζάμι. Ο ψηλός έβαλε το χέρι του μέσα και ήρθε και ο δήθεν ανήλικος που φορούσε κουκούλα. Προσπαθώντας να μπω στο αυτοκίνητο, η κυρία Γούλα προσπαθούσε να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα, αισθάνθηκα στο κεφάλι μου ένα μεγάλο κουτί που πρέπει να είχε παγωτό γιατί λερώθηκα.
Τον 36χρονο, τον είδα να έρχεται από μακριά, με αυτόν που είχε το παιδί. Έβγαλε την φανέλα του και ήταν σαφέστατη η διάθεση του να με χτυπήσει. Ο άλλος ο ψηλός ήταν παντού, αισθάνομαι ότι αυτός ήταν που με έδερνε όταν ήμουν κάτω.
Υπήρχε ένας ενορχηστρωτής, που κάθε τόσο έδινε σύνθημα. Τρόμαξα καταρχήν, γιατί έκανα πρόσφατα εγχείρηση και φοβήθηκα μη μείνω… Αισθάνθηκα έντονο πόνο και όταν πήγα στο νοσοκομείο ήθελα να φύγω και με κράτησαν μη τυχόν και έχω εσωτερική αιμορραγία. Η ουσία είναι κύριε πρόεδρε ότι τρόμαξα, πονάει η δεξιά μου μεριά, σκίστηκα στο γόνατο. Αυτό που πραγματικά ένιωσα ήταν ΤΡΟΜΟΣ. Με χτύπησαν παντού… Πόδια, πλάτη, αυχένα…. έφαγα μπουκάλια και αντικείμενα. Είδα στο νοσοκομείο όταν πήγα τον ψηλό. Δεν ήρθε να μου πει συγνώμη…. Γύρισε αλλού το κεφάλι και έφυγε χωρίς να πάρει τα χαρτιά».
Στη συνέχεια, η πολιτική αγωγή έδωσε φωτογραφίες από την επίθεση στον δικαστή. Ο 20χρονος φαίνεται να πρωτοστατεί σε μια πορεία το 2017. 
Στη διάρκεια της κατάθεσης της, η Καλυψώ Γούλα περιέγραψε με τα δικά της λόγια τι συνέβη:
«Ξαφνικά έγινε ένα ντου και ένιωσα ότι μας περικυκλώνουν. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν, άρχισαν να χτυπούν τον δήμαρχο και εμένα. Κάποια στιγμή τρόμαξα όταν έπεσε και τον χτυπούσαν. Νόμιζα θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Όλα αυτά τα άτομα στην συνέχεια χειροκροτούσαν.
Εκείνο που με τρόμαξε πάρα πολύ, ήταν όταν έπεσε κάτω ο δήμαρχος. Ήταν συγκλονιστικό που το έκαναν όλο αυτό, μπροστά από δημοσιογράφους και κάμερες.
Δεν ήταν καθόλου αυθόρμητο, ήταν πολύ οργανωμένα και στοχευμένα». 

Παρασύρθηκα 
Κατά την απολογία του, ο 20χρονος ανέφερε ότι είναι Πόντιος και ήθελε να τιμήσει τα θύματα της Γενοκτονίας. Κατέβηκε μόνος του στην εκδήλωση και αφού έκατσε λίγα λεπτά, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει ένας κλοιός, ο οποίος αποδοκίμαζε ένα πρόσωπο.
«Μόλις πλησίασα, είδα τον κύριο Μπουτάρη. Μόλις άρχισε να κινείται ο κόσμος εναντίον του, παρασύρθηκα και εγώ εκείνη την στιγμή, λόγω της ηλικίας μου. Χέστηκε αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες, είχε πει, κάτι που είδα εκείνη την ημέρα σε ένα βίντεο και για αυτό παρασύρθηκα. 
Θεωρώ τον εαυτό μου δυνατό… Γυμνάζομαι από το δημοτικό και έκανα 8-10 χρόνια πολεμικές τέχνες. Ντράπηκα στο νοσοκομείο να γυρίσω να τον κοιτάξω. Για αυτό έφυγα από το νοσοκομείο».
Και μια μεγάλη συγνώμη στον πατέρα μου είπε δακρυσμένος, ενώ όταν κατέβηκε από την έδρα, έκλαψε και ο ιερέας πατέρας του, έσπευσε να τον χαϊδέψει στο πρόσωπο. 
Η κοπέλα του τον περίμενε και αυτός…
Απολογούμενος ο δεύτερος κατηγορούμενος, είπε ότι βρισκόταν στην εκδήλωση με την κοπέλα του. «Είπα την κοπέλα μου να περιμένει, όσο εγώ πήγα να χτυπήσω τον Μπουτάρη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε στην απολογία του:
«Είδα να χτυπάνε έναν κύριο, που όπως είπε κάποιος, είχε αφήσει τους γκέϊ να κάνουν παρέλαση. Τον χτύπησα με την μπλούζα και μετά προσπάθησα να κάνω ζημιά στο αμάξι. Ζητώ ταπεινά συγνώμη. Παρασύρθηκα επειδή φώναζαν εκεί, ότι είχε αφήσει τους γκέϊ να κάνουν πορεία εκείνη την ημέρα.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, είπε προς το δικαστήριο πως κατέβηκε στο Λευκό Πύργο και είδε να «γιουχάρουν» τον Γ. Μπουτάρη. «Παρασύρθηκα, τον ακολούθησα και μετά έσπασα το τζάμι. Πήρα τον υαλοκαθαριστήρα και χτύπησα το τζάμι» είπε χαρακτηριστικά.
Το δικαστήριο διέκοψε για να εκδώσει την απόφαση του στη συνέχεια.
Ρεπορτάζ : Στράτος Λούβαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας