Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ανάγκη ενός αναβαθμισμένου παθολογοανατομικού εργαστηρίου

Την λειτουργία ενός αναβαθμισμένου και επαρκώς στελεχωμένου παθολογοανατομικού εργαστηρίου στην Δυτ. Μακεδονία, έθεσε ως θέμα για το άμεσο μέλλον, ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης-Πτολεμαϊδας Γιώργος Χιωτίδης.
Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας δεν λειτουργεί
παθολογοανατομικό εργαστήριο, παρότι κατά το παρελθόν επενδύθηκαν χρήματα και υπάρχει ένα τέτοιο εργαστήριο στο Νοσοκομείο. Η Πτολεμαϊδα και η περιοχή της Εορδαίας εξυπηρετείται από την Θεσσαλονίκη, ενώ με μία γιατρό λειτουργεί το Παθολογοανατομικό εργαστήριο στην Κοζάνη εξυπηρετώντας και τις Περιφερειακές ενότητες Γρεβενών και Καστοριάς,με το Νοσοκομείο Φλώρινας αλλά και  τον  ευρύτερο Νομό, να  εξυπηρετείται από την Λάρισα.

«Προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας αλλά και καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των γιατρών, θα ήταν χρήσιμο και ορθό να λειτουργήσει -σε οποιαδήποτε περιοχή της περιφέρειας- ένα ενιαίο, πλήρες και οργανωμένο παθολογοανατομικό εργαστήριο στην Δυτ. Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χιωτίδης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη τέτοιων λειτουργιών σε  εργαστήρια που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες,  όπως και τα κυτταρολογικά.
Ο κ. Χιωτίδης αποσαφήνισε μάλιστα ότι η περιφερειοποίηση και αναβάθμιση αυτών των εργαστηρίων, δεν αφορά τα βασικά εργαστήρια των βιοπαθολόγων και των ακτινοδιαγνωστών, τα οποία υποστηρίζουν βασικές λειτουργίες και πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν όπως σήμερα, σε κάθε Νοσοκομείο της Δυτ. Μακεδονίας.
ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη : Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας