Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο νέος Γενικός Κανονισμός ΕΕ 2016/679 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου "για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" θα έχει άμεση εφαρμογή στις 25 Μαίου 2018 σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
   Ο νέος κανονισμός δημιουργεί ένα αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και κατ’ επέκταση της
προστασίας των ίδιων των πολιτών σε σχέση με τους φορείς που συλλέγουν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα.
   Επίσης ο νέος κανονισμός επιβάλλει την ύπαρξη ξεκάθαρης συναίνεσης του υποκειμένου των δεδομένων για κάθε σκοπό επεξεργασίας. Ανταποκρινόμενος ο Δήμος στις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού καλεί τους δημότες-πολίτες-χρήστες των υπηρεσιών να προσέρχονται στις υπηρεσίες του οργανισμού αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο απ’ αυτούς πρόσωπο, προκειμένου να εξυπηρετούνται εγκαίρως και σύμφωνα με όσα ο κανονισμός επιτάσσει.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Αθανάσιος ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από εδώ και πέρα για τις Ελληνικές Τράπεζες που κάθε λίγο και λιγάκι ζητούνε από τους πελάτες προσωπικά δεδομένα για επικύρωση του τραπεζικού λογαριασμού όπως Εκκαθαριστικό Εφορίας, Αστυνομική ταυτότητα, Λογαριασμούς ΔΕΗ ΟΤΕ κινητής και πολλά άλλα, θα πρέπει ο πολίτης να ζητά από τις τράπεζες βεβαίωση που να υποδεικνύει για ποιον λόγο η τράπεζα συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία και που θα τα χρησιμοποιεί. Υπόψη πως όταν σε βάζουνε και υπογράφεις αφού προσκομίσεις τα προσωπικά σου δεδομένα με μικρά γράμματα αναφέρει πως η Τράπεζα μπορεί να τα χειριστεί όπως αυτή θέλει χωρίς να έχεις το δικαίωμα κατάθεσης ένστασης !!! Ζητάμε λοιπόν την παραπάνω βεβαίωση !!!!

Το Προφίλ μας