Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε χτες η ημερίδα για τους δύο δρόμους ανάπτυξης

Ημερίδα με θέμα «Δύο δρόμοι ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία» διοργάνωσε χτες η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ακολούθησαν θεματικές παρεμβάσεις.

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ενέργεια παρουσίασε ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Τις εξελίξεις στον κλάδο της Γούνας και τις θέσεις του Κόμματος παρουσίασε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Το θέμα «Αγροτική παραγωγή προς όφελος του λαού» παρουσίασε ο Αβραάμ Εγρές, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μίλησε ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Τέλος, η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών στην Υγεία και την Παιδεία ήταν το θέμα της παρέμβασης του Γιάννη Βήττα, μέλους του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Οπως είπε μεταξύ άλλων ο Θ. Χαστάς: «Στο ζήτημα της "ανάπτυξης" συγκρούονται δυο δρόμοι: Ο σημερινός καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που οξύνει τα αδιέξοδα στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, τον οποίο υπερασπίζονται όλα τα αστικά κόμματα και η Τοπική Διοίκηση.
Και ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, ο σοσιαλιστικός - κομμουνιστικός, που έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των ολοένα και διευρυνόμενων κοινωνικών - λαϊκών αναγκών.
Επομένως, τίθεται το ερώτημα "ανάπτυξη για ποιον"; Για τα μονοπώλια ή για το λαό; Το ΚΚΕ αποφασιστικά απαντάει για το λαό και ανοίγει πόλεμο με το παραμύθι ότι μπορεί να συνυπάρξουν αυτά τα δύο, δηλαδή και το κεφάλαιο να αυξάνει τα κέρδη του και η εργατική τάξη, ο λαός να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του».
Και αφού ανέπτυξε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, υπογράμμισε: «Αυτός ο μεγάλος κοινωνικός σκοπός, ο σκοπός του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, καθορίζει την καθημερινή ακούραστη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα πολύ πιο μαζικό, οργανωμένο, ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, που θα αμφισβητεί τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Θα έρχεται σε σύγκρουση με τις αυταπάτες του παρελθόντος, με τις λογικές του "μικρότερου κακού". Οσο δυναμώνει ο αγώνας με την προοπτική της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, τόσο στριμώχνονται και σήμερα οι εκμεταλλευτές και οι κυβερνήσεις τους. Μόνο έτσι θα μπορούμε να εμποδίζουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούμε την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων. Γι' αυτό χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας