Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το προσφυγικό ζήτημα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, στα πλαίσια  επίσκεψής του στην περιοχή, για το θέμα των εξελίξεων στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα για το ενδεχόμενο λειτουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου. Ο Γ.Γ. κ. Κλάπας ανέφερε στον Δήμαρχο Βοΐου ότι η επίσκεψή του στο Δήμο είχε διερευνητικό χαρακτήρα, καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων.
Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Λαμπρόπουλος τόνισε στον κ. Κλάπα ότι ο Δήμος είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο αυτό, θέτοντας τα ερωτήματα πως προτάθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο το συγκεκριμένο στρατόπεδο, εφόσον δύο χρόνια πριν είχε κριθεί ακατάλληλο για δημιουργία δομής  προσφύγων και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο Δήμος Βοΐου ως κατάλληλος τόπος να φιλοξενήσει πρόσφυγες.
Ο Δήμαρχος Βοΐου ενημέρωσε τους αρχηγούς των παρατάξεων του Δήμου για το θέμα αυτό σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του παρουσία και του Προέδρου του Δ.Σ., το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018,  ώστε να αποφασιστεί ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας