Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΤΣΟΝΤΖΑ - ΦΑΡΜΑΚΗ

Κοζάνη 21-5-2018
Πρός  τον Δήμο  Κοζάνης

                                                                
                     Θέμα : Η πεζοδρόμηση των οδων Τζόντζα και Φαρμάκη θα καταργήσει  θέσεις   στάθμευσης και γι αυτό διαφωνούμε. 

                       
     Ο Υπογράφων διαφωνώ με την πεζοδρόμηση της οδού Τσόντζα - Φαρμάκη γιά τους παρακάτω λόγους :

                             
  - Με αυτήν καταργούνται 5 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πράγμα   που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα  γιατί  το πρόβλημα της στάθμευσης είναι οξύ και  πολύ σοβαρό σ΄αυτήν την γειτονιά αλλά και στό ευρύτερο κέντρο και γιατί κατοικώ  εκεί  κοντά και  ζούμε καθημερινά το πρόβλημα. ΄Ολοι οι κάτοικοι του ευρύτερου  κέντρου αλλά και οι ερχόμενοι σ΄αυτό είμαστε αναγκασμένοι συνεχώς και κάθε   ημέρα να κάνουμε πολλούς γύρους μέχρι να βρούμε μιά θέση στάθμευσης πράγμα που  είναι γιά όλους ταλαιπωρία , απώλεια χρόνου , έξοδα σε καύσιμα  και φθορά των   αυτοκινήτων ( γιατί όλοι οι δρόμοι έχουν πλήθος λακκούβες) , αλλά και ρύπανση  του περιβάλλοντος .
 Έτσι και η μία θέση στάθμευσης είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ    .
         
      Με την κατάργηση αυτή θα επιδεινωθεί πολύ το πρόβλημα.

         - Το έργο αυτό δεν αιτιολογείται και δεν τεκμηριώνει ο Δήμος οτι  τα  οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τις ζημιές . Επίσης είναι αυτοτελές και ξεκομμένο  και δεν εντάσσεται σε μιά εγκεκριμμένη   συνολική  κυκλοφοριακή μελέτη γιά την   πόλη,  και έτσι μπορεί να πάει χαμένο αν μιά τελική - συνολική μελέτη γιά την    πόλη αύριο προτείνει να ξηλωθεί και να αλλάξει. 
     Γιά όλα τα έργα απαιτείται πλήρης ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ.

      - Ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτε γιά το μεγάλο και κρίσιμο πρόβλημα της  έλλειψης χώρων στάθμευσης στην Κοζάνη και απλα κάνει αποσπασματικά  αναπλάσεις  δρόμων με κατάργηση θέσεων στάθμευσης οι οποίες τελικά αθροίζονται σε πολλές  εκατοντάδες  , πράγμα που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε νέκρωση την αγορά αλλά  και όλες τις δραστηριότητες και εργασίες στην Κοζάνη. Δεν έχει κάνει καμιά μελέτη
γιά την στάθμευση.

      - Ερωτάται ο Δήμος : πόσες θέσεις στάθμευσης θα καταργήσει   με τις αναπλάσεις   πού κάνει σήμερα στις οδούς Π. Χαρίση , Φαρμάκη (δυτικό τμήμα), Δαβάκη, Αλκέτα κλπ.  Μήπως 30 θέσεις ?? μήπως 40?? Και γιατί αυτά τα έργα δεν μπήκαν στην διαβούλευση ?

   - Επίσης ερωτάται ο Δήμος γιατί δεν απαντά  ποτε στις Διαφωνίες και διαφορετικές  απόψεις που  κατατίθενται από πολίτες στις διαβουλεύσεις ?
 Διαβούλευση θα πη συζήτηση - διάλογος  και όχι μονόλογος . Ετσι  γίνονται  σοφότεροι οι άνθρωποι  και γίνεται το καλύτερο . Δημοκρατία θα πεί  διάλογος που  δεν βλέπουμε να υπάρχει.

Παρακαλούμε ο Δήμος να μας απαντήσει.


                                                                         Τριαντάφυλλος  Διάφας     
                                                                         Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας   
                                                                         Δήμου Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας