Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

24ωρη Πανελλαδική Απεργία Τετάρτη, 30 Μάη 2018

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους κατοίκους της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, 30 Μάη 2018 στις 11:00΄ π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.
 Η 30ή Μάη έχει αποφασιστεί ως ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης με 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων,  ενάντια στα κορυφαία προβλήματα της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης, που έχουν οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως τους νέους, τις γυναίκες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς κατά 40%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του επιτελικού κράτους, με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων.
Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το νέο μισθολόγιο με χαμηλότερο κατά 200 ευρώ ανά κατηγορία καταληκτικό μισθό, η επέκταση των Μ.Κ. ως τα 39 χρόνια υπηρεσίας, το πάγωμα της ωρίμανσης για τη διετία 2016-2017, ο περιορισμός στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος, οι μειώσεις στο αφορολόγητο από τα 8.600 ευρώ στα 5.600, έχει οδηγήσει και τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.
Ο ΕΝΦΙΑ, τα υψηλά επιτόκια από το Παρακαταθηκών και Δανείων, η αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, στο αλκοόλ, η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%,  η υπαγωγή των ειδικών εισφορών των επαγγελματιών σε φόρο, η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας στα νησιά του Αιγαίου, είναι μερικά μόνο από τα φορομπηχτικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η υποστελέχωση των κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης, όπως η Παιδεία, η Υγεία - Πρόνοια, η τοπική αυτοδιοίκηση, η κοινωνική ασφάλιση, ο πολιτισμός κ.ά. εντείνουν περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και θέτουν εμπόδια στην πρόσβαση, την ποιότητα και επάρκεια τόσο κρίσιμων κοινωνικών αγαθών όπως η Υγεία, η Παιδεία, η σύνταξη, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Η κάλυψη στους κρίσιμους τομείς του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό δεν υπερβαίνει το 70% των οργανικών θέσεων των μνημονιακών οργανογραμμάτων.
Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης επεκτείνονται ραγδαία και στο δημόσιο, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργώντας μια νέα γενιά συμβασιούχων χωρίς ασφάλεια, ποιότητα δουλειάς και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Η αξιολόγηση, με τιμωρητικό χαρακτήρα και με αφετηρία πως για την κακοδαιμονία στο Δημόσιο αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το ανθρώπινο δυναμικό, συνεχίζεται και από την παρούσα Κυβέρνηση.
Η κατάπτυστη απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη που ποινικοποιεί τη συμμετοχή των προϊσταμένων στην απεργία – αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποκλείοντάς τους από τη διεκδίκηση θέσης ευθύνης. Ο αγώνας συνεχίζεται ανυποχώρητα, χωρίς την υποστολή της σημαίας, και χωρίς εκπτώσεις, για να γίνουν αποδεκτές πλήρως οι θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση: Να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψιν για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια που θα οδηγούν σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, την αναβάθμιση των υποδομών, με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.
Ο Νόμος – λαιμητόμος Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και τους ασφαλισμένους παρίες της κοινωνίας και ζητιάνους μετά από 40 χρόνια εργασίας. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταργώντας ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι μειώσεις συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους ως και 35%, ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και η σταδιακή ισοπέδωση με τις νέες, αρχής γενομένης από το 2019, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ, είναι μόνο μερικά από τα δεινά που έφερε ο Ν. 4387/2016.
Οι ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων της οικονομίας συνεχίζονται με θαυμαστή προσήλωση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η ΔΕΗ, τα αεροδρόμια, ακίνητα φιλέτα του Δημοσίου εκποιούνται αντί πινακίου φακής, ενώ άλλα εκχωρούνται στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων για «αξιοποίηση» για τα επόμενα 99 χρόνια.
Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αλλά και περιουσιακών στοιχείων όταν αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής είναι αναγκαία με νομοθετική ρύθμιση και με επέκταση της εφαρμογής του Νόμου Κατσέλη. Η μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εδώ και τώρα είναι απαίτηση όλων των δανειοληπτών. Τα επιτόκια κυμαίνονται από το 4,6% ως και 6,1% όταν στις τράπεζες δεν υπερβαίνουν το 2,5%, ενώ το ρίσκο είναι σχεδόν μηδαμινό καθώς οι δόσεις παρακρατούνται από το μισθό ή τη σύνταξη.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης καλεί τον κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, 30-05-2018 στις 11:00΄ π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ
Τετάρτη, 30 Μάη 2018
Κεντρική Πλατεία Κοζάνης ώρα 11:00΄  π.μ

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας